Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
 • Tis 30 mar 21:53
  44721 visningar
  2464 svar
  Inlägg från Sellerin Visa alla inlägg

  BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Lista:

  Sellerin, 32 år, BF 16/11

  Grapefrukt89, 31år, BF 1/12.

  Hjzxmjyr, 27 år, BF 2/12

  Kallamakka, 29 år, BF 2/12

  KNAS, 31 år, BF 7/12

  Bananmilkshake, 35 år, BF 8/12

 • Tis 30 mar 21:58
  #20

  Hej på er!

  Jag har som ni ser inte BF i december, men har ju följts åt med några av er i ett antal månader i tidigare trådar (senast i BIM mars 2021 - första barnet), och efter förslag i den tråden känns det kul att fortsätta följas åt här :) Tack KNAS och Bananmilkshake för initiativet :)

  Jag är i vecka 7 nu. Har i ca en veckas tid fått väldigt ont i magen - tarmarna och magsäcken känns det som. Kommer mest på kvällarna. Min ena syster sa att hon hade samma sak i början av hennes graviditet och att det höll i sig några veckor. Hon påstod det var när livmodern växer och försöker ta plats. Vad vet jag! Men väldigt otrevlig känsla, hoppas det ska släppa snart! Annars ömma bröst till och från och ibland lite illamående. :)

 • Ons 31 mar 07:57
  #22
  Grapefrukt89 skrev 2021-03-30 22:29:21 följande:

  Välkommen Sellerin! Vi som följts åt från mars-tråden och säkert sen en bit innan! Känns kul att ha dig här:) <3

  Skönt att du har din syster att fråga om sånna saker och att det kan skapa lite lugn hos dig? Jag kan känna mig lite ensam i detta med att vara gravid ibland då ingen av mina närmaste är eller har varit gravida. Så jag är första personen som är det i mina närmaste kretsar. Är också ensambarn, så inget syskon att rådfråga. :P

  Har hört att illamåendet brukar komma igång rejält i den veckan du är nu... Men skönt att det inte är så mycket? Hade två bekanta till mig som mådde förjävligt vid vecka 9-16 med illamåendet så man ska nog vara glad om man slipper...

  Hur kommer du göra med sånt ultraljud man kan göra före KUB? Kommer du köra på det eller vänta tills det är dags för KUB? Har själv bokat in sån tidigare ultraljud (viabilitetsskanning) men den händer när jag hamnar i vecka 9+4 (om allt går som det ska tills dess). Vet dock ej om det kommer lugna mig eller inte. Vill ju göra KUB också och vet ej om det blir lite väl mycket med ultraljud hit och dit. Hur tänker du med det där? :)

   


  Hej Grapefrukt89, kul att se dig här :) underbart att mars vår månaden då vi var några stycken som fick ett plus <3

  Ja jag blir definitivt lugnare av att höra att hon hade precis samma typ av magont! Hon hade vetekudde på magen varje kväll i flera veckor sa hon. :) så olika det kan vara angående barn i ens umgängeskrets, fast vi är i samma ålder (jag är också 89a)! Jag och min sambo är definitivt i den senare hälften av alla i vår umgängeskrets gällande att skaffa barn, och jag har 3 systrar som redan fått barn, både yngre och äldre, hihi. Samtidigt kommer många vilja fråga just dig sen om din upplevelse när det är dags för dem själva, också kul ju :)

  Just imorse mådde jag rätt illa... :( äter normalt enligt periodisk fasta, men sedan februari har jag börjat äta frukost igen, och nu småäter jag kex så fort jag känner det minsta tecken på illamående, jag tycker det hjälper och hoppas illamåendet ej ska bli värre! Läste dock att tillskott på B6 kan hjälpa väldigt många, så blir det värre ska jag skaffa det :)

  Jag har faktiskt träffat min BM två gånger redan, haha! Den systern som jag berättade för stressade mig så om att jag måste kontakta BM direkt (pga att jag ej har någon sköldkörtel och äter Levaxin), så när jag ringde till en mottagning som jag tyckte verkade bra, fick jag komma redan kl 07:15 morgonen efter för att lämna blodprov, och sedan igen 3 dagar senare för hälsosamtal (som det tydligen heter).

  Tycker min BM verkar helt fantastisk. Pratade lite om att jag kände oro för missfall, och hon sa att möjligheten finns att då göra VUL för att få se ett hjärta slå. Men jag har vänner som fått missfall i vecka 8-13, så jag sa att jag förstår ju att du en dag kan se ett hjärta slå, men 1 vecka senare har något gått fel och det finns inget där längre... så jag väntar in KUB som är i början på maj för min del. Typ vecka 12+1. Som BM sa så minskar ju risken för missfall för varje vecka som går. Sen känner jag att går det fel så var det ändå inget jag själv kunde göra åt det. Försöker hålla en sund relation till det och hoppas att det växer har det himla bra och utvecklas som det ska <3 Men får erkänna jag ändå känner lite oro till och från! Hade gjort KUB också om jag var du. Verkar som en bra kontroll på hur allt står till :)

  långt utlägg, sorry för det :D
 • Ons 31 mar 10:43
  #27
  bananmilkshake skrev 2021-03-31 10:09:15 följande:

  Äh, vad deppigt det lät, haha. Har som sagt läst jättemånga trådar här där folk tappat sina symptom och det har gått bra ändå. Jag har ändå hopp att det ska gå bra. Men man blir ju lite lätt sjuk i huvudet i det här tillståndet! Och speciellt med dåliga erfarenheter. 


  För din info så har mina symtom kommit och gått lite hela tiden de senaste veckorna! Sa till sambon senast i måndags att: jaha nu är det nog över. Känner ingenting. Absolut NADA! Sen kom tisdagen och jag mådde illa, hade ömma bröst igen, var varm, ont i magen och lite dragningar i livmodern. Vi borde försöka att inte oroa oss i onödan, men det känns ju supersvårt! :D
 • Ons 31 mar 12:05
  #30
  +1
  Grapefrukt89 skrev 2021-03-31 10:11:43 följande:

  Ja, annorlunda kan det verkligen bli trots att man är i samma ålder! :)

  Åh.. Är det typ mariekex som hjälper på morgonen eller liknande? (kan va bra för mig att komma ihåg när jag själv hamnar där...) haha!

  Va skönt med kontakt med barnmorskan redan och att din BM verkar bra! :) Jag skrivs in när jag är i vecka 8+6 (4 veckor kvar) och jag har redan lite frågor kring min medicin i samband med graviditet-kostillskott. Inget allvarligt men antihistamin pga allergi och Giona (inflammationsdämpande medicin för min astma). Tar ju ACO's Gravida kosttillskott och där står det att man ska rådgöra med läkare om man har en viss typ va medicinering parallellt (burken ger exempel på Waran).  Funderar på ifall jag ska skippa multivitaminen och köra folsyra och D-vitamin tills jag får svar från BM.

  Tar du kosttillskott?

  Ja, tidigt UL ger ju inga garantier så därför vet jag ej om det är till nytta för mig...

  Låter sunt Sellerin! <3  Ingen fara för långt utlägg! Med inlägg för min del gäller MORE IS MORE, hahaha! <3


  Ja precis! Mariekex och digestivekex :D

  Jag tar just nu Folsyra och D-vitamin. Min BM sa att hade jag D-vitamin hemma kunde jag fortsätta med det, även om det börjar gå mot ljusare tider! Sen sa hon något om att från v12 och framåt kunde jag ta någon form av gravid-multivitamin, jag antar hon förtydligar det när vi ses igen när jag är gravid i v10. Du får slå BM en signal om du känner dig osäker på vad du ska ta för kosttillskott tillsammans med dina mediciner :) Jag är glad jag ringde tidigt, visade sig att min levaxin-dos var för låg, så fick öka den med 25% för att minska risken för missfall. Lite skrämmande faktiskt!

  Haha more är verkligen more :D <3
 • Ons 31 mar 12:12
  #31
  +1
  bananmilkshake skrev 2021-03-31 11:21:38 följande:

  Åh taaaack, du fattar inte vad det hjälper min oro! <3 Vilken vecka är du i? 

  Jag har fortfarande molvärk lite då och då, och är varm, plus en aningens antydan till förstadiet till illamående efter jag ätit frukost och lunch, så jag är glad för dom grejerna så länge. :) 


  Åh så skönt att det kunde hjälpa <3. Jag går tydligen in i vecka 8 idag!

  Tycker det låter som du har precis de symtom som är fullt normala! Och som kommer och går. Jag fick också lite kramper emellanåt, som kom om jag gjorde en rörelse där jag liksom sträckte ut ut magen, men det har lagt sig igen.

  BM sa att allt detta var helt normalt, det kan komma och gå och jag behöver inte oroa mig förrän jag får en blödning. Då kan jag ringa henne om jag vill, men även små blödningar är vanligt i början av graviditeten och oftast inget att oroa sig för :)

  Jag längtar till KUB i maj, då får min sambo och jag på riktigt veta hur det lilla pyret mår!
 • Tor 1 apr 14:20
  #45
  bananmilkshake skrev 2021-04-01 13:43:11 följande:

  Heh, får man klaga lite? 

  Att det ska vara så svårt att få vård! Jag har ju då haft två MA och har en tid i slutet av april för en s.k missfallsutredning där man kollar om det finns nån medicinsk orsak, tex sköldkörtel eller hormonbrist osv. 

  Jag trodde inte jag skulle hinna bli gravid igen så nu har jag försökt få en tidigare tid någonstans bara för att kolla det mest basala liksom. Det är ju antagligen mest bara blodprover. Men det är omöjligt! Jag ringde sjukhuset där jag ska på utredningen, vc, och till sist bm. Det enda jag kunde få var tid för ett hälsosamtal hos en bm om en vecka, för att se hur vi ska gå vidare. Suck. Det kommer ju inte finnas möjlighet att åtgärda om det är nåt som är fel.

  Jag förstår att dom inte kan trolla fram tider såklart, men dom förstår liksom knappt vad jag pratar om ens! Dom vet inte vilka prover som tas eller nånting. Jag har fått förklara för alla jag pratat med vad som brukar kollas vid upprepade missfall. Och responsen har varit "jaaa jag vet inte riktigt om man kan göra såna prover..." som att jag hittat på det själv. 

  Jaja, nu har jag gjort allt i min makt i alla fall. Det enda positiva är att jag får behålla ursprungstiden för utredningen och där kommer jag få ett VUL, så det slipper jag tjata mig fram till åtminstone. Och att jag kan få vädra min oro nästa vecka på plats med en fysisk person, haha. 


  Jag som inte har någon sköldkörtel och som fick en akuttid direkt när jag ringde BM för att ta blodprov för att kolla mina värden för att försäkra att min medicindos var rätt, tycker du ska stå på dig och begära blodprov på i alla fall sköldkörteln. Finns sköldkörtelsjukdom i släkten? I så fall är det extra viktigt! Jag själv låg för lågt i min dos, och fick höja 25% för att minska risken för missfall. Min BM tog själv blodprovet på mig, för hon tyckte det var så viktigt att få det gjort så snabbt som möjligt.

  Kanske kan en vanlig VC ta sköldkörtelprov annars om du får pratat med en vanlig VC-läkare? Eller testa någon av de där internet-läkarna via app och hör om de kan ge dig en remiss för blodprov? Du vill säkerställa att du ligger korrekt i dina värden på TSH, T3 fritt och T4 fritt. Googla lite, så hittar du säkert mer om det, om du vill. :)

  Det där om övriga hormonnivåer kan jag dessvärre inget om! Positivt dock att du fick en tid hos BM nästa vecka :)
 • Tor 1 apr 14:22
  #46
  KNAS2 skrev 2021-04-01 07:12:59 följande:

  Jag håller mig lite låg som ni kanske märker. Fick en liiiten blödning I förrgår och har varit helt säker på att mensen ska komma. Dock har den hållt sig borta så, jag blir blir lite osäker.

  Men jag läser ALLT ni skriver.

  Jag är på 4+1 och jag håller alla tummar på att det vill fortsätta.


  Ååhhh! Hoppas!!!! Tummarna hålls här också för dig :)
 • Tor 1 apr 21:20
  #50
  bananmilkshake skrev 2021-04-01 14:44:16 följande:

  Tack för peppen! Det enda jag kunde prova är att ringa igen till vc på tisdag och få en akutläkartid. Och då kommer den där osäkerheten in, ska jag verkligen ta upp en akuttid, som inte riktigt har fog för det, om du förstår? :/ Annars hade dom inga tider på 3 veckor. Jag tror jag avvaktar till bm-besöket, det är lättare att stå på sig öga mot öga, haha! Jag tror inte det finns i släkten, men har ibland tänkt tanken att det kanske är det som ligger bakom en del smågrejer jag har "problem" med. 

  Vilken tur du fick sånt bra bemötande, hade ju varit en skam annars!! Vad skönt att veta att du ligger rätt nu. :) 


  Ja, jag förstår hur du menar :/ En del i mig önskar ju att fler tänkte som du! Många personer söker vård helt obefogat för banala grejer, men här tänker jag ju att du är en person som vården borde ta blodprov på snarast, just eftersom du var på G för en missfallsutredning ändå, och planerna funnits där sedan tidigare att kolla hur dina värden ser ut.

  Hoppas du träffar en bra BM nästa vecka som du får förtroende för :)
 • Lör 3 apr 14:35
  #61

  Precis som för några av er andra har även min sömn ändrats! Vaknar tidigt i stort sett varje morgon de senaste 2-3 veckorna. Är idag i vecka 8 (7+3). Jag är en supermorgontrött person som vaknar först av väckarklockan, så väldigt ovanligt för min del att vakna tidigt. Denna natten vaknade jag vrålhungrig kl 04:30. Fick ta mig en halv banan, det räckte som tur var för att kunna somna om igen :)

  Man tänker helt klart mkt på detta, det är ju så nytt och så spännande att få vara gravid! Tittar också mycket på min kropp som jag läste att någon av er gjorde, haha! Jag får även någon form av panik-illamående emellanåt. Det hjälper att få i mig något litet, men det är ju inte alltid det är möjligt eller finns något tillgängligt! Sen får jag ju ganska ont i magen mot eftermiddagen/kvällen. Det var samma sak för min ena syster. Hon sa även att en kompis till henne fått panik en eftermiddag på jobbet och klippt sönder strumpbyxorna upptill för att hon hade så ont i magen i början av graviditeten! Haha, tur jag sällan har strumpbyxor, tänkte jag då!

  Annars har jag de 2 senaste veckorna varit så brutalt trött. Kommer hem från jobbet och orkar nästan ingenting! Känns som en helt orimlig trötthet emellanåt. Fick sova middag igår vid kl 14:00 för jag klarade inte av att hålla mig vaken! Försöker lyssna på kroppen och vila om jag är trött, men det har också inneburit att jag inte orkat träna, och det känns ju inte helt optimalt.

  Aja. Det är spännande detta :) Kul att följas åt :)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...