Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-10-15 18:15:45 följande:
    Jag är mestadels lös? sorry för informationen :?)
    Äsch, här delar vi med oss friskt! :D Förstår att det är jobbigt det med, man vill ju bara ha sin gamla vanliga mage tillbaka. Men vad bra vi kämpar på allihop. <3 
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-10-15 22:42:36 följande:

    Asså blä, får man klaga?

    Är så trött på min gravidmage nu. Den är så jävla spänd idag och det är jobbigt att vända på sig i sängen, resa sig från soffan, böja sig ner, ta sig upp ur sängen på natten för att kissa, svettas ihjäl, vakna femtioelva ggr per natt, hittar ingen skön liggposition för magen hänger i vädret och det blir mellanrum mellan mage och madrass och AJ när han boxas/sparkas nedåt mot madrassen. Eller när han varit sjukt aktiv en hel dag så magen är helt öm?

    NÄE nu är jag trött på detta haha :)))

    Sååååå hur mår ni andra? (:


    Jaaaa, är också less på magen. D: Känner mig som en flåsig val. Vaknar på nätterna och måste kasta av mig täcket, trots att jag annars sover med dubbla täcken den här tiden OCH att vi saknar element på hela ovanvåningen just nu! Kan knappt vända mig på nätterna pga foglossning som idag sitter kvar fast jag klivit upp. Sjukt ont i svanken. Har en jävla kuddritual så fort jag behövt gå upp ur sängen och ska lägga mig igen. Igår när jag lagt mig hade jag ätit och druckit för mkt så det skvalpade upp i halsen. D: Är otroligt less på flytningarna. Nej, idag är ingen bra dag. Som såklart sammanfaller med att jag ska på födelsedagsfirande med familjen som jag sett fram emot jättelänge. Jag har nästan jämt mitt vanliga humör, inga humörsvängningar, men det slår aldrig fel att jag vaknar på fel sida så fort jag har nåt kul inplanerat. Det enda bra är att ungen ligger med huvudet nedåt så jag kan iaf andas.

    Så, tack för klaget! :D
  • bananmilkshake

    Jag har sån paniiiiiik över min nästäppa så jag vet inte vart jag ska ta vägen... har alltså använt vanlig nässpray (fast lite "snällare", 0,5 mg) sen maj-juni... sån man alltså ska ta högst 10 dagar. :( Märker nu att jag måste ta allt oftare och att det inte alltid hjälper... googlade lite på kortisonspray och Nasonex ska man kunna ta som gravid, men det verkar ta ett tag innan den tar liksom. Nu försöker jag vänja av näsan en näsborre i taget, har klarat några timmar och det är en jävla plåga! Vet inte om jag klarar natten faktiskt. Gråter

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-18 22:41:31 följande:

    åh... Va jobbigt. :(  Din BM har inget magiskt trick som kan göra att det funkar?

    Sover du med huvudet högt? Kortisonpreparat kan kicka in tidigare också och ska vara milt. Hoppas du får det att funka... Koksaltlösning finns ju också på apoteket och är helt naturligt, men det kanske du redan prövat?

    PrHar själv en nästäppa som gör att OM jag snyter jag mig lite hårt så blöder jag en del... Superstörigt. Får nog avvänja mig lite... Kan ju inte vara bra att blöda gång (på gång) på gång... :O

     


    Jag har inte frågat bm faktiskt men varit på apoteket och provat typ hela sortimentet, jag är tyvärr långt bortom koksalt haha! Positivt tänkande skulle funka lika bra typ :?D Men jag kan allt testa att pallra upp någon mer kudde, tack för tipset!

    Jag har hållit ut än så länge och är nu sömnlös. När jag vaknade var jag helt magiskt fri i näsan! Men så fort jag vaknade till så triggade nåt så det började killa och då var det kört i den näsborren jag ska avvänja först. Som att nån hällt betong i den. Men jag håller ut!!

    Åh vad jobbigt för dig.. tror inte det är nån fara att du blöder, men det är ju inte alls kul! Kanske Nozoil eller vad den heter kan hjälpa dig, det är sesamolja som liksom lenar i näsan!
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-10-18 22:12:03 följande:

    Någon annan som upplever att bebis inte sparkar längre utan att det nu mest bökas runt eller ålar? Så är det för mig nu iaf, v31. Magen kan bli helt sne ibland och man känner verkligen kroppen på bebis haha. Antar att detta är normalt när det inte finns så mycket plats att röra sig på längre :)


    Ja, det är helt som det ska! Det blev så för mig med i liknande vecka. Det är som du säger, det finns mindre plats. :) Jag tycker det är lite bekvämare än dom där plötsliga sparkarna. Förutom när bebisen får nåt galet ryck och sprattlar med hela kroppen så det känns i organen efteråt typ! :p
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-19 06:59:00 följande:

    Hur gick natten?


    Åh vad gulligt av dig att fråga! Faktiskt bättre än väntat. Nån slags överlevnadsinstinkt kickade in så den näsborren som fortfarande får nässpray klarade sig utan hela natten, den andra var helt fri av sig själv men när jag legat vaken ett tag täppte den till sig. xD Så natten funkade bättre än dagen! Herregud vilka problem man har alltså.. :D
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-19 09:55:18 följande:
    Stackare! Jag är inte beroende av nässpray men kan ändå förstå känslan av PANIK när man vaknar och det är helt igenkorkat!!
    Ja det är helt sjukt... idag är jag så täppt att ögonen tåras, alltså att tårarna liksom trycks ut av trycket. Haha. XD
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-19 10:22:29 följande:

    Är det någon som upplevt som värk/smärta i blygdläpparna? Sedan i går har jag haft det, som att det spränger på ett märkligt sätt. Svårt att förklara. Antar att det är ökad blodmängd/tryck nedåt/tryck på någon nerv. Eller?


    Kan det vara åderbråck, eller början till? Men det ska du nog kunna se isf! 
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-19 11:54:12 följande:

    Jag funderade också på det. Blir till att plocka fram spegeln för att böja sig framåt är ju inte att tänka på :D Kanske även kan vara nån mild variant av foglossning? Oklart om det faktiskt är själva blygdläpparna eller mjukdelar/ligament djupare in.

    Är det inte det ena så är det det andra :) Man kämpar på!


    Nej det är ju inte som att man kan se särskilt mycket av dom regionerna nu! xD Foglossning kan det säkert vara ja, det verkar vara svårt att känna var det sitter ibland.
  • bananmilkshake

    Hej på er! Hoppas ni har det fint och mår bra. Hjärta

    Nån mer som blivit besatt av tanken på att baka? Jag vill bara baka och baka och sen vräka i mig! 

    Har också upptäckt sen någon vecka tillbaka att jag knappt tappar nåt hår längre... eller iaf extremt mycket mindre än dom mängder jag vanligtvis tappar. Hade hoppats på att slippa det här symptomet eftersom jag vet att allt ju kommer lossna samtidigt sen. :/ 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET