• MrsXy

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej !
    Ville bara säga att det kan gå över också.. 
    Jag har mått illa från ca vecka 5 dagligen tillochmed igår (v 8). 
    Nästan varje dag kommit som i attackvågor med illamående, yrsel, ser stjärnor för ögonen och panikmycket illamående men aldrig hänt något mer, går över med typ att knapra på ngt. Nu när det lagt sig blev jag väldigt förvånad - men väldigt skönt. Mår dock fortf. lite lite illa av vissa dofter men mkt bättre. 
    Hoppas det inte är ett "dåligt" tecken om ni förstår vad jag menar Oskyldig

  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-29 21:27:50 följande:

    Är i samma sits! Att kramas, pussas och hålla hand IBLAND går bra men där det räcker just nu för min del. Sen så snarkar min sambo jättemycket och jag har varit så skör/känslig så att vi till o med ibland sovit isär. Vi varvar lite med att antingen han eller jag sover i det andra sovrummet. (Vi bor i en 3a). Kanske låter mysko men jag tycker det funkar jättebra. När jag mår dåligt så behöver jag liksom sömn och space. Behöver jag kissa om nätterna eller käka så kommer jag inte kunna somna om bredvid en snarkande BJÖRN typ. hahaha!

    Sen har jag på sistone märkt att jag kopplar vårt sovrum till att vara väldigt illamående. Tror det hänt eftersom att jag var och vilade där väldigt mycket när det var som värst så att det blivit mest jag som sover i andra sovrummet. Känns nästintill traumatiskt i vårt sovrum nu för att jag får sånna flashbacks till att må illa. Hoppas verkligen dem dåliga associationerna går över...


    Tror man får känna efter själv vad som är bäst just nu för en. Inget är ju permanent tänker jag. Så länge man är tydlig och transparant vad gäller sina behov och känslor så kommer det lösa sig sen. <3  Längtar till andra trimester där det sägs vara en FANTASTISK period för gravida kvinnor ;)  Kanske man då är extremt mycket mer närhets-bekväm än vad man är nu för tillfället. haha!


    Igenkänningsfaktor ! Blir jätteobekväm vid beröring typ var som helst då jag känner mig spänd/öm/svullen/obekväm i största allmänhet till närhet. 
    Bara jag stöter i magen mot tex diskbänken är det väldigt obekvämt. 
    Lätt illamående hela tiden också (som tyvärr kom tillbaka efter att ha försvunnit i 2 dagar), så tror att det även spelar in. 
    Känns ju som att man är lite sjuk liksom, så kanske inte så konstigt egentligen :)
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-30 19:48:45 följande:

    Hej allihopa!


    Kom precis på att jag käkat falafelrulle idag med fetaost (2a gången på 8 dagar) utan att veta ifall osten är pastöriserad eller ej. Blev lite orolig nu för listeria i efterhand då jag inte alls tänkte på ifall osten är pastöriserad... Eftersom falafelställen här i skåne inte riktigt kanske använder just svensktillverkad ost. Så dumt av mig att inte tänka på det när jag är så noga med allt annat. Men det är ju en hel drös av saker man ska hålla koll på som gravid. Förvånad 


    Hur resonerar ni med sånna saker? Har ni råkat få i er nåt som ni kanske inte "borde" ha ätit?


    Det går bra att äta fetaost !
    Oftast är den pastöriserad, även om den ej är svensktillverkad (tex grekland). 
    Sen kan man även trösta sig med att fetaost har så lågt pH att listeria nästan aldrig förökar sig där ! Så även om den skulle vara opstöriserad så är det liten risk för listeria, som jag förstått det.
    Läst som en galning om detta pga att jag äter det ganska ofta 
  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-05-01 12:54:37 följande:
    Älskar att fylla år i december. Den mest magiska månaden. 

    Fattar inte riktigt varför du hoppar in här för att säga det. :)))
    December är ju magisk :) 
    Mycket förväntningar  
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-01 17:06:11 följande:

    Nix! Men jag tycker det är väldigt fint att jag och sambon eventuellt får ett december-barn! Vi är superpeppade! Vi har ingen i vår närmaste familj som är födda så sent på året heller, därför känns det superhäftigt och speciellt för oss. Jag gillar det SKARPT!  Solig 


    Vad fint ! Samma här Solig
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-04 17:34:17 följande:

    Hej allesammans...

    Fick störtblödning på jobbet under min lektionstid (jobbar som lärare) och behövde tänka om kring hur jag skulle klara av den sista lektionen utan att visa att jag blött igenom för mina gymnasieelever. Kom nog undan med hjälp av kollegor som hjälpte mig med ytterkappan och körde mig till sjukhuset.


    Åkte in till akuta kvinnomottagningen och de kunde inte se tecken på varken infektion eller annat i mitt blod. Fick ultraljudtid på måndag, men ska ringa imorgon och se om den närmsta kliniken hos mig kan erbjuda det istället. Det ska vara lugnare på kliniken som är precis bredvid mig tydligen.


    Är helt förstörd och förtvivlad. Skulle gått in i vecka 11 på fredag. Känns som lite molvärk och har blött klarrött, vattningt rött (kändes som fostervatten+ blod) men med pyttelite slem. Känns så mörkt och tungt nu...Vet ej vad jag ska ta mig till.


    De på kliniken sa att det inte behöver vara det värsta. Men det var så himla mycket blod. Blödde igenom som jag aldrig nånsin gjort förr... :(


    Sorry för deppigt inlägg...<3


    Åhh gud vad jobbigt när man minst anar i skolan och allt.... :( Vad snällt att kollegorna körde dig till kliniken !
    Hur har det gått ? ?
  • MrsXy
    MissJ00 skrev 2021-05-05 10:59:10 följande:

    Bara jag som är extremt rädd för mat just nu? Haha.

    Skulle in i nordstan och köpa lunch. Ställde mig i salladsbaren, tänkte "hur länge har den kycklingen legat där?" Gick till espressohous, tänkte " kan jag lita på att kycklingen i dessa mackor är fräsch?" Ostmacka nej, skinkmacka nej.

    Sluta med två stora pommes på donken, näringsrikt va?! :D


    Haha ! Känner igen mig. Inte att jag är rädd, men äcklad av allt trots att jag är extremt hungrig. 
    Det jag brukar äta - nej tack. Och det kan växla dag till dag vad som känns gott och inte :) 
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-05 11:11:56 följande:
    Grattis! <3

    Tappa inte hoppet. Jag har fått världens bästa BM som sa saker som ?det här kommer bli så häftigt? och ?du kommer klara detta galant? och var bara positiv, mysig, härlig, skämtsamt. Har tyvärr ingen att rekommendera i Sumpan... hoppas du får några tips!
    Åh vilken skön person ! 
    Kan tyvärr inte säga detsamma om min. Hon hade ingen humor alls... 
    Men ska ge henne en till chans 
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-05-05 20:24:04 följande:
    Hej och välkommen till denna tråd! Blev löjligt sugen på kladdkaka efter att ha sett din signatur, haha xD

    Så härligt att det gick med IVF för er <3

    Bor inte i Stockholm så har tyvärr inget tips där, men själv så gjorde jag så att jag googlade runt på olika mottagningar och tittade på personalen som jobbade där. Det låter kanske ytligt, men jag tycker man kan se på människor om man kommer passa med dem eller ej. Så jag valde helt enkelt en mottagning med barnmorskor som jag tyckte såg mysiga ut, och ringde en av dem. Hihi! Är så fantastiskt nöjd hittills med den bm som jag går hos.

    Blir man inte nöjd kan man närsomhelst byta bm, en av mina vänner var bekväm först hos den tredje hon besökte. Tror du också kommer hitta en person du trivs med!
    Gud vad smart ändå att kolla runt och ringa den som man tycker såg mysigast ut ! Ångrar att jag inte gjorde något sånt.. 
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-05-05 21:20:00 följande:
    Du kan ju byta BM när som <3

    Läste att du inte var helt nöjd. Ingen tvingar kvar en på en specifik mottagning. Men såklart enklare att byta om man bor så att det finns olika valmöjligheter :)

    På tal om mat som du skrev, så har jag varit ganska chill med just risken för om det ska vara dåligt. Men har börjar äta sämre typ av mat än på väldigt länge. Varit vrålsugen på framförallt hamburgare. Ätit det 2 ggr i veckan. Även pizza och dylikt har jag verkligen suktat efter. Hemskt. Jag som äter ganska naturlig/ren mat i vanliga fall :D undviker gärna mejeriprodukter, gluten och socker. Men inte längre, haha.
    Åh ja jag vet att man kan byta, jag tror jag kanske överreagerade på mitt första besök (är ganska känslig gällande nya personer och att de drar upp gamla grejer i journalen), ska ge henne 1 till försök ! Och se hur hon är. 
    Helst vill jag fly, men inte säkert att det är bättre någon annanstans. Är även ganska stressad just nu över stora förändringar i livet (förutom detta med bebis!) som gör att det känns extra jobbigt med ett nytt ställe.. 
    Önskar bara att det hade klickat direkt !

    Åh men jag tror att man ska bara äta det man är sugen på ! Tror det finns en "baktanke" med det, kanske att du just nu behöver lite mer kalorier/fett helt enkelt. Ingen fara alls tror jag :) 
    Bara man får i sig näring så ska man ju vara glad tänker jag :) 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET