• MrsXy

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Sellerin skrev 2021-05-05 21:24:56 följande:

    Jag var förresten på KUB idag :) sambon var med och han blev så rörd att det kom några tårar och han blev lite svimfärdig. Så gulligt tycker jag :)

    Den studsade runt som en vilding och var allt annat än still! Glad att den lille lever och härjar runt! Fick ett värde på trisomi 21 (downs) som gör att man i Region Skåne även erbjuder NIPT-test för vidare fosterdiagnostik, så ska även gå och ta det blodprovet tänkte jag :)

    Var väldigt mysigt att få dela detta med sambon och få titta på fostret under så lång dit och gå igenom alla organ och sådär :) känns mer verkligt för varje dag som går :)


    Åhh vad kul ! :D Och kul att sambon fick följa med !
    Hoppas det går bra med provet också! :)
    Här i Region Sthlm är det big no no - sambo får inte följa med på något besök ALLS. Inte ens ultraljud. SÅ tråkigt och hemskt egentligen 
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:

    Hej finaste ni! <3


    Tack för allt stöd och frågor... <3 Många som citerat mig men jag skriver såhär tillbaka till er på detta sätt för enkelhetens skull och för att jag är helt mentalt/känslomässigt slut.


    Fick ingen tidigare tid för UL eftersom att den kraftiga blödningen avtagit, inte helt men lite per dag. Min tanke var att betala för privat tidigare men ville också se hur blödningen utvecklas. Om man kollar exempelvis idag (får ett tickande hjärta) och blödningen fortsätter så finns det ju ingen garanti att det förblir ett foster som lever genom fortsatta blödningar ändå. Så därför bestämde jag och sambon oss för att ändå vänta tills måndag. I värsta fall blir funktionen av UL att jag ser om allt kommit ut så att vi kan försöka igen.


    Har dock förlorat hoppet helt.... Det jobbiga illamåendet + tröttheten + de ömma brösten känns som ett riktigt jäkla hån. Trots detta så var det skönt att gå till jobbet igår, där jag fick så mycket stöd från de få kvinnliga kollegor som visste om mitt missfall. Vissa delade till o med sina egna resor när de fått missfall och jag kände mig så himla stöttad och förstådd. Det var såklart hjärtskärande men superfint samtidigt. Kommer fortsätta på fredag (jobbar med planering hemifrån idag).


    Jag tar det lugnt i tråden tills dess och följer er när jag har kraften. All pepp till er och era spännande resor! Så glad att ha varit med i denna tråd! Ni är underbara! <3 


     


    Heej !
    Tack för update. Förstår att du är helt känslomässigt och mentalt slut! 
    Men allt pepp och hopp till dig Hjärta Hoppas det går bra. 
    Vad skönt att du har stöd i kollegor. 
    Som sagt fler har varit med om det än man tror, liksom andra jobbiga saker i livet. Bra att vara öppen !
    Lycka till ! 
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-05-08 18:04:06 följande:
    Okej! Ja kanske känns det bättre vid besök 2 när du vet vem BM från förra gången :)

    Ja så kan det ju vara! Men en del av mig vill egentligen äta så bra och ren mat som möjligt för att få i mig så näringsrik mat som möjligt, men det är ju tyvärr inte det jag är sugen på just nu, hihi. dock kör jag en del gröna smoothies eller bär-smoothies, så det känns i alla fall bra! Vill fortfarande ha dem eftersom jag ofta har i något från frysen i dem, så de är kalla och goda, och jag är oftast varm nuförtiden så det blir helt perfekt :D
    Ja precis, jag ger henne 1 till chans :) 
    Det låter ju supergott !
    Gillar också mest kalla saker nu och lite syrliga så smoothies är ju perfekt, eller bär och yoghurt bara haha. 
    Väldigt svårt med varm kryddig, fet mat ett tag, usch. 
    Åt mest kex, men nu börjar det lugna sig och jag kan äta lite vad som ! 
    Tror ändå det är lugnt att man i perioder lever på enbart tex smoothies, yoghurt eller det man är sugen på. :) 
  • MrsXy
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 16:23:40 följande:

    Hej igen!

    Var på UL idag hos kvinnokliniken pga störtblödningen i tisdags och tog med sambon som stöd. Har varit mentalt och känslomässigt dränerad, bitter, sur och förtvivlad sen dess. Var inställd på det allra allra värsta. MEN idag på UL visade sig pyret ha det gött där inne och rörde sig för fullt! VILKEN HIMLA CHOCK! Förvånad


    Anledningen till störtblödningen var ett stort blåmärke som jag har på insidan av livmodern. Förmodligen pga att livmodern växer så snabbt på väldigt kort tid så kan det vara så att kärl inne i livmodern brister. Det var det som hände enligt läkaren. För vissa blir det SUPERDRAMATISKT (som i mitt fall) men för de flesta blir det endast så blödningar eller flytningar med lite blod. Tack för den, dumma kropp som skrämmer livet ur en... Obestämd Det ska enligt läkaren inte heller öka risk för missfall eller annan skada. Men sånt är såklart bra att ha över uppsikt så att det inte blir en infektion, för då kan det riskera min och fostrets hälsa. Jag har ju lite bruna spottings (gammalt blod) ibland och så länge det fortsätter så, så är det lugnt. Det betyder ju bara att kroppen vill göra sig av med gammalt gojs som ändå inte ska vara där... Jag går ju snart ändå på KUB (om 16 dagar) och kommer dubbelkolla utvecklingen med blåmärket då. Om så inte var fallet så hade de kollat upp mig efter 3-4 veckor.


    Även om detta inte innebär garantier för att det går hela vägen så ÄR VI SÅ HIMLA GLADA OCH TACKSAMMA. JAAAAAAAA! Solig


    Tack snälla för ert stöd fina ni! Hjärta Nu kan jag slappna av liiiiite mer och hoppas på det bästa inför KUB.


    YAAAAAAY! Solig


    Åhhh vad kul att höra !! Solig Försök njuta och slappna av nu när du fått reda på det. Måste vara så skönt att höra ! 
  • MrsXy
    Thewalk skrev 2021-05-10 16:58:25 följande:

    Jag är också så himla GLAD idag. 
    Jag var på tidigt UL då jag var orolig att något hade hänt.

    Ultraljudet visade inte bara en utan TVÅ små tickande hjärtan. Tvåäggstvillingar som rådde sig bra därinne.

    Vi är i CHOCK men överlyckliga! Jag har blivit gravid på naturlig väg och vi har inte tvillingar i släkten så det var verkligen inte väntat. BM sa att det var ovanligt men något vanligare efter 35, jag är 35 år så...
    Jag kan inte tro det, inte konstigt att jag har fått sådan ökad aptit det senaste :D

    Är fortfarande orolig att nåt ska hända, de var i v.8+1 resp v.8+2, så det är en kritisk period som väntar, men ska också försöka att slappna av lite och glädjas :D


    OJ WOW vad häftigt !!!! 
    Berätta, kände du något på dig?
    Eller känns det "annorlunda"? Svårt kanske om det är första graviditeten, men ändå Solig
  • MrsXy
    Thewalk skrev 2021-05-10 20:27:01 följande:
    Ja så häftigt!

    Jag hade det inte alls på känn, har aldrig varit gravid innan så har inget att jämföra med och vi har det inte i någon av våra släkter heller. 
    Det som jag känner av mest är hunger. Kan äta stora mängder och blir snabbt hungrig igen. Men tänker att det inte är alltför ovanligt hos vilken gravid som helst :)
    Okej ! 
    Vad spännande ändå :D 
  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-05-11 08:48:18 följande:

    Vill tipsa om den här sidan som jag hittade i nån annan tråd på FL efter mina google-maraton om försvunna symptom, som jag oroade mig för innan det senaste vul:et. 

    Efter vecka 13 står det lite om dom sk spökveckorna som jag tyckte var väldigt lugnande. Om det kanske är fler som börjar närma sig den tiden (mitt började typ vecka 9 redan) som oroar sig!

    niomanader.se/graviditetsutveckling/


    Tack ! Den var ju bra ! 
  • MrsXy
    KNAS2 skrev 2021-05-13 07:47:58 följande:

    Tänkte att en uppdatering vore på sin plats. Vul igår, blev framflyttad någon dag så går in i vecka 12 på söndag. Fick se en liten kotte som sprattlade och såg ut att må bra. Det var en enorm lättnad.

    Så idag ska vi berätta om graviditeten för första gången :) vi börjar lugnt men det känns otroligt stort!


    Yeeey så roligt :D 
    Förstår att det var en lättnad !
  • MrsXy

    Skulle behöva lite råd av denna kloka grupp !
    Jag ska snart på intervju.
    Har ej gjort något ultraljud eller något än och berättat för enstaka nära vänner. 
    Frågan är, bör jag redan på intervjun berätta?
    Eller ska jag försöka få tjänsten och berätta om några månader?
    Det känns brutalt att berätta såhär tidigt, när jag inte ens sett med egna ögon, samtidigt som det kan ställa till problem att inte berätta, kan behöva andra arbetsuppgifter tex. 
    Samtidigt som jag vet att man inte ska/får bli diskriminerad, så kan det ju hända. 
    Jag har enormt mkt tvivel kring detta, ge mig gärna lite tankar :) 

  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-05-15 18:16:25 följande:
    Hej! Åh det där är så svårt. Vilken vecka är du i? Det borde iofs inte spela någon roll. Jag tycker faktiskt inte du behöver säga något. Om det inte är så att du kommer börja inom typ 2 veckor och kommer behöva andra arbetsuppgifter direkt! 
    Är i vecka 11 !
    Det känns totalt ologiskt att berätta innan v 12, eftersom jag själv inte ens sett än. Så vill inte dela med mig av det nu liksom. 
    Dock så har jag ett arbete där jag kan utsättas för en rad olika risker, så för allas säkerhet borde jag typ berätta... 
    Men vill inte att det ska missgynna mig så att jag inte får jobbet. 
    Åh, så svårt ! 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET