• MrsXy

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-05-15 19:29:14 följande:
    Spännande, lycka till!!

    Vilken vecka är du? Är det fortfarande väldigt tidigt (innan v.12) så tycker jag inte att du behöver berätta. Men det är väl mer viktigt att din kropp kommer orka med arbetsuppgifterna. Tänker om det är tunga lyft eller något liknande!
    Tack ! :) I vecka 11 bara. 
    Sant, jag tror inte att jag kommer säga något nu, det känns helt enkelt inte logiskt för det är så tidigt. 
    Kanske kan säga det senare skede, om någon månad eller så, att jag behöver andra arbetsuppgifter. Det finns ju massor av lagar kring det här, men det känns som att de kanske inte riktigt följer alla dem och att man riskerar att bli diskriminerad (inte få jobbet) tex.. 
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-16 00:07:04 följande:
    Alltså det enda jag kan tänka mig är att om det innebär risker för dig? Om du börjar på jobbet men blir hemskickad v.20... hinner du komma in i arbetsplatsen? Lära känna kollegor? Kommer det kännas bra för dig? För då blir du ju borta ett bra tag och kommer sedan komma tillbaka till en arbetsplats som du knappt gjort dig bekväm på, om du förstår hur jag menar? Jag hade i alla fall tänkt så. Men hur du än gör så blir nog vilket som jättebra :)
    Tack för tankar !
    Saken är att jag kommer inte börja förrän efter v. 20, så jag kommer i vilket fall som helst inte att vara där så länge. 
    Tänker att jag måste ha ett arbete i botten, det är så att jag precis avslutat en utbildning och måste ha ett jobb så att jag kommer in i det nya yrket :)
    Dålig timing, men sånt är livet. 
    Frågan är bara om jag ska vara ärlig/effektiv och säga som det är direkt, dvs att jag kommer vara i v. 20 + när jag börjar.... och att det innebär risker? Med risken att de säger nej. 
    Åh vad jobbigt detta var ! 
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-16 09:25:53 följande:
    Jaa såklart du ska ha ett arbete om du har chansen. jag tänker att pga ?rådande omständigheter? (så trött på den meningen) så kanske du ska berätta? För din och bebis skull? <3
    Ja, det kanske du har rätt i ! Jag har mest tänkt ur deras perspektiv - kommer de vilja ha någon som snart försvinner? Men samtidigt är det kanske bra att jag tänker för egen del vad som är klokast också... 
    Om jag berättar direkt så får ju arbetsgivaren "bekänna färg" också :)
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-15 19:30:34 följande:

    Ingenting smakar gott i min mun. Alltså saker jag äääälskar smakar illa... har ingen matlust utan får verkligen tvinga i mig. Någon som känner igen? Vad äter ni?


    Jaa, håller med ! Vissa saker är fruktansvärt icke-goda haha. 
    Äter mest yoghurt och bär och kex, iallafall i några veckor var det mest det jag kunde äta utan att tvinga i mig. Nu börjar det lätta lite ! 
  • MrsXy
    Russin112 skrev 2021-05-16 10:50:09 följande:

    Hej på er!

    Jag är nu i vecka 11, 10+4 Och tror att jag har nått spökveckorna, jag känner mig inte als gravid längre och jag såg lillen på ul 10+0 och då sprattlade den som en tok :) är det någon mer som känner att symptom har försvunnit/minskat? Jag blir så orolig av detta:(


    Tycker också att det kommer och går ! Var som mest intensivt från ca v. 6-9 men sen lugnade det ner sig. Mår fortfarande illa och känner mig "sjuk" ca varannan dag dock :)
  • MrsXy

    woooow en till med tvillingar ! Grattis, vad häftigt ! Kände du något på dig alls ? Solig


    Emlan93 skrev 2021-05-19 10:21:43 följande:


    Hej!! Nu har jag kommit hem från första ultraljudet. Jag fick inte bara se ett tickande hjärta utan två. Jag är helt i chock. Var så beredd på att inte få se någon bebis alls, men så ligger det två i magen. Helt galet. Hon trodde på enäggstvillingar, men lite för tidigt att säga helt säkert. Enäggs-graviditeter är mer riskfyllda än andra sa hon, så om det går bra och de små vill stanna kvar kommer det bli täta kontroller varannan vecka från v.16. Annars såg det fint ut, en i v 8+2 den andra i v 8+3 mätte hon. Ska på första hälsosamtalet hos bm imon, fick en remiss. Så får vi se hur allt går. Men just nu, är jag glad och överraskad!<3
  • MrsXy
    VirrePirre06 skrev 2021-05-19 11:37:33 följande:

    Känner mig uppgiven, här i sthlm blir man inte erbjuden kub om man är under 35, och jag har kontaktat privata kliniker men dem har inte tider. Känns så jobbigt, för vill verkligen veta :( Någon som vet en privat klinik här i sthlm som har tider?


    Säg att du har stark oro, det är en indikation för att få göra. 
  • MrsXy

    Hej !
    En liten fråga, vad tror ni, man gör ju rutinultraljud i v. 18-20, är det då v. 17+0 - 19+6, eller är det helt enkelt v. 18 - 20? (dvs v. 19 - 21?)
    Har inte fattat riktigt än hur man räknar Oskyldig Hur lång tid innan tror ni man kallas?

  • MrsXy

    Heej !
    Tack alla som svarade på mina frågor om när man gör RUL, frågade tillsist BM och det verkar vara som några av er skrev efter 18 hela veckor. 

    Kul ni som fått göra ultraljud och sett små liven ! Solig Jättekul att läsa. 

    Angående att berätta så sa jag typ dag 1 till en av mina närmsta vänner, en annan vän fick veta i samband med att jag hela tiden var illamående och vi sågs ofta, en tredje i samband med att jag tagit massa blodprov. Chefen fick även veta. Resten vet inget. 
    Tänker kanske berätta för släkt om några veckor, ses inte så ofta pga bor på annan ort. Har dock iiiingen aning hur man framför något sånt?! Trodde typ aldrig den dagen skulle komma. 

  • MrsXy
    Emlan93 skrev 2021-05-27 12:56:35 följande:
    Men gulligt ju! Funderar på att ge ett paket med ett par bebis strumpor eller en mössa och sen när de kopplar det får de ett till likadant i och med att det är två. Men vet inte om jag vågar vara sådär "kul" hehe! Får också lite ångest av att jag börjar planera så mycket i huvudet, hoppas verkligen allt är bra där inne. <3
    Åh jag tyckte den iden var jätterolig ! 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET