• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej!

    Här kommer en grupp för oss som, väntar vårat första barn i december 2021.

    Jag tänker att det är roligt att dela med sig av våra BF-datum och vår ålder.

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    Tjing!

  • Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-05-07 14:57:46 följande:

    Jag kastas fortfarande lite mellan hopp och förtvivlan. Har fortsatt haft rosaaktiga flytningar (dock ytterst lite) och brösten känns mer som innan graviditeten ( om än något större fortfarande) Däremot mår jag fortfarande illa. Tänk att man kan bli så glad över illamående :) Det får mig ändå att känna hopp. Mellan att jag mår illa är jag galet hungrig också.

    Jag bokade in mig på ett tidigt ultraljud på måndag morgon på en privat klinik då min barnmorskemottagning inte kunde hjälpa till med detta. Är så galet nervös, men orkar inte gå i ovisshet i nästan tre veckor till. 


    Ja eller hur, tänk att må dåligt kan kännas positivt, men så är det verkligen!

    Hoppas allt ser fint ut på måndag! Förstår att du bokade själv, det är jobbigt när det tar så mycket energi och tankar, då är det helt klart värt att betala för att sluta gå runt i ovisshet. Lycka till på måndag, berätta gärna hur det går!
  • Sellerin
    Russin112 skrev 2021-05-07 11:59:56 följande:

    Stort tack! och grattis till dig med, och ja er alla  Av det jag har läst i tråden tycker jag verkligen att ni har en så fin grupp med fint stöd, känns tryggt att få vara med på ett hörn och ha er att vända mig till. 


    Läste att ni kämpat i 2 år och att det nu gått för er! Så härligt! Välkommen hit, det är en väldigt mysig grupp :)
  • Sellerin
    Nugget skrev 2021-05-07 11:58:08 följande:

    Hej! Har inte vågat skriva här innan då man inte riktigt förstått denna lyckan, & kommer nog inte förstår förens man varit på första ultraljudet!

    Är i vecka 9, 8+4. Var på första besöket hos BM för 2 veckor sen och har TUL 4 Juni, jag tycker det är väldigt långt kvar & sent för det? I vilken vecka gjorde ni TUL?


    Håller med, det är så overkligt! Jag undrar fortfarande ifall det är sant. Idag berättade vi för ett gäng vänner. Kändes jättekonstigt! Men så har det dragit lite i nedre delen av magen idag så då har jag tänkt att - jo, jag är nog gravid trots allt!

    Vet inte vad TUL är? KUB brukar man göra i v12-14, sen innan dess vill vården helst göra VUL eftersom fostret då fortfarande är väldigt litet och man ser det bättre då.
  • Nugget
    Sellerin skrev 2021-05-08 18:13:12 följande:

    Håller med, det är så overkligt! Jag undrar fortfarande ifall det är sant. Idag berättade vi för ett gäng vänner. Kändes jättekonstigt! Men så har det dragit lite i nedre delen av magen idag så då har jag tänkt att - jo, jag är nog gravid trots allt!

    Vet inte vad TUL är? KUB brukar man göra i v12-14, sen innan dess vill vården helst göra VUL eftersom fostret då fortfarande är väldigt litet och man ser det bättre då.


    Kanske är jag som är förvirrad med alla förkortningar haha! Men tidigt ultraljud iaf, tänkte att de va TUL.
  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-05-08 17:36:18 följande:

    Fyfan, lider med dig. :( 

    Jag hade en period när jag drack mycket yoghurt (alltså vanlig sån smaksatt typ Yoggi) och det hjälpte faktiskt mot min megatröga mage! Sen kanske man inte vill bälga i sig massa sockrad yoghurt, men kanske annan yoghurt också funkar, vet inte!

    Men det är det enda jag märkt har hjälpt. Psylliumfrön hjälpte inget alls. 


    Åh måste prova! Tack <3
  • Lilant
    KNAS2 skrev 2021-05-07 07:00:07 följande:

    Jag kan låta meddela att under natten är min mage spänd som en ballong. Känner av att jag är otroligt gasig. Det brukar släppa på dagen dock.

    Jag har även fått svamp tydligen. Det ska vara vanligt vid en graviditet. Har inga men av det men ska ändå behandla det, är dock lite rädd för om det kan påverka fostret.. BM rekommenderade någon variant från apoteket så det ska nog vara lugnt.

    Vi har ytterligare ett VUL på onsdag, till självkostnadspris men det känns, otroligt skönt att få se så att allt förhoppningsvis ser bra ut. Hoppas ditt UL på måndag går bra! :)


    Kan lugna dig med att canasten är det man brukar få ta vid graviditet. Tog det kanske 10 ggr under dotterns graviditet och det påverkar inte fostret alls:) ända saken som är är att man måste stoppa upp pillret med fingret och inte aplikatorn
  • Lilant
    mandarincurd skrev 2021-05-08 16:53:15 följande:

    Jag behöver tips, är så galet trög i magen :?( hjääälp!


    Dulcosoft, mitt tips är även att börja ta det en månad innan bf och fortsätta en månad efter :) du kommer tacka mig för de rådet senare haha
  • MrsXy
    Sellerin skrev 2021-05-08 18:04:06 följande:
    Okej! Ja kanske känns det bättre vid besök 2 när du vet vem BM från förra gången :)

    Ja så kan det ju vara! Men en del av mig vill egentligen äta så bra och ren mat som möjligt för att få i mig så näringsrik mat som möjligt, men det är ju tyvärr inte det jag är sugen på just nu, hihi. dock kör jag en del gröna smoothies eller bär-smoothies, så det känns i alla fall bra! Vill fortfarande ha dem eftersom jag ofta har i något från frysen i dem, så de är kalla och goda, och jag är oftast varm nuförtiden så det blir helt perfekt :D
    Ja precis, jag ger henne 1 till chans :) 
    Det låter ju supergott !
    Gillar också mest kalla saker nu och lite syrliga så smoothies är ju perfekt, eller bär och yoghurt bara haha. 
    Väldigt svårt med varm kryddig, fet mat ett tag, usch. 
    Åt mest kex, men nu börjar det lugna sig och jag kan äta lite vad som ! 
    Tror ändå det är lugnt att man i perioder lever på enbart tex smoothies, yoghurt eller det man är sugen på. :) 
  • KNAS2
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:

    Hej finaste ni! <3

    Tack för allt stöd och frågor... <3 Många som citerat mig men jag skriver såhär tillbaka till er på detta sätt för enkelhetens skull och för att jag.. <3 

     


    Hoppas att det går bra för dig idag. Jag håller såklart tummarna för dig även om jag vet att du skrivit att det set mörkt ut :(
  • Sellerin
    Nugget skrev 2021-05-08 20:04:17 följande:
    Kanske är jag som är förvirrad med alla förkortningar haha! Men tidigt ultraljud iaf, tänkte att de va TUL.

    Hej! 


    Aha! Hihi, har inte heller så bra koll, men tror VUL är det man brukar kalla det tidiga ultraljudet för (vaginalt ultraljud). Detta eftersom att ultraljud på utsidan av magen inte kan göras när fostret är för litet. 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET