• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej!

    Här kommer en grupp för oss som, väntar vårat första barn i december 2021.

    Jag tänker att det är roligt att dela med sig av våra BF-datum och vår ålder.

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    Tjing!

  • Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
  • Grapefrukt89
    Emlan93 skrev 2021-05-13 17:27:38 följande:
    Ja det är fruktansvärt egentligen asså, jag har bokat ett tidigt ultraljud på torsdag nästa vecka, skulle då vara i v8+3, så då får vi se helt enkelt. Ställer in mig på det värsta även om det skulle vara negativa besked så vet jag ju att hjärtat skulle gå sönder iallafall. Det är faktiskt lite annorlunda rent känslomässigt denna gången, vågar inte känna för mycket även om jag egentligen känner massa saker. Förra gången kände jag mycket mer lycka liksom. Nej, det här med att försöka få barn och bli gravid är påfrestande alltså. Eloge till oss alla!
    Alla dina känslor och tankar är helt ok att ha! <3 Vet att den där ovissheten är så jobbig och tung. Har den fortfarande trots att jag fick se pyret efter min störtblödning.

    Det är fanimej ingen lätt grej detta... Vi är ju alla så starka och modiga som kämpar med dessa saker hela tiden parallellt med resten av det som livet innebär (relationer, arbete, drömmar, mål osv). Massa pepp till dig! <3 Du klarar detta! <3
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-05-14 10:49:47 följande:

    Så härligt att onsdagens VUL var positiv! Var även läkaren du träffade bättre denna gång...? Hoppas det! :) 

    Så spännande att ni igår berättat :D Vem valde ni att berätta för? Det känns verkligen stort, håller med dig! Själv vet nu bådas familjer samt de närmsta vännerna. :)

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 


    Fattar din oro och dina känslor Sellerin! Känner lite likadant med mitt jobb trots att jag inte har nån större jobb-position (jobbar som gymnasielärare). Men jag tänker att livet ju händer och att få barn är en av de största grejerna som finns! Vi kvinnor ska inte få missunnas dessa saker samtidigt som vi också gör karriär! Tror också att många förväntar sig också att barn kan komma ganska naturligt efter en tid om man inte redan har det. Det har ju alla rätt till att få välja om de så nu vill :)


    De får digga helt enkelt läget tänker jag och sen kommer resten ju lösa sig... <3

  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-05-14 21:13:42 följande:
    Jag förstår känslan. Men du ska verkligen INTE ha det minsta dåliga samvete! Jag tror folk är mer förstående än du tror. 
    Jag känner ändå lite samma. Jag är lärare och ska ta emot en ny klass till hösten. Det har varit svårt att få till tjänstefördelningen och nu är alla nöjda och glada, men så kommer jag snart och ställer till det. Visst får man lite dåligt samvete och jag ser heller inte fram emot att berätta. Jag kommer förmodligen att behöva gå tidigt i höst om jag fortsätter att vänta tvillingar.

    Samtidigt så blir ju de flesta glada för ens skull och jag tror som sagt att de flesta förstår ditt val. Visst kan det finnas individer som tänker saker, men försök att strunta i dem!

    Din karriär ska inte behöva hämmas för att du ska ha barn. Du gjorde helt rätt som tackade ja till tjänsten!

    Håller med dig! <3


    Är också lärare och vet ej när i sånt fall detta ska meddelas till arbetsgivaren. Vi lärare som är gravida bör ju inte få fortsätta jobba med eleverna i skolan från vecka 20, vilket innebär för min del i slutet av juli, OM arbetsgivaren inte kan tillförse en med anpassade arbetsvillkor (distansundervisning hemifrån osv). Enligt försäkringskassan "förbjuds" man av sin arbetsgivare då att jobba Jag kan ju t.ex jobba hemifrån egentligen med mina elever som går på gymnasiet men eftersom att många inte klarar av distans under längre tid (i mitt fall 3 månader) så tror jag att de kommer föredra att "förbjuda mig" från att jobba helt... Blir nog strul med byte av personal mitt i en termin också ju.


    När kommer du eventuellt berätta för din chef? Jag vet inte om jag bör göra det före sommarlovet eller senare under sommarlovet... Hm...

  • Grapefrukt89
    partytsljus75 skrev 2021-05-14 20:36:31 följande:

    Gick in i vecka 8 idag. Känner bara svagare illamående lite till och från. Men idag på förmiddagen kräktes jag för första gången på jobbet. Började kallsvettas och rinna till i munnen då kommer en kollega och bara vill diskutera en sak med mig. Jag bara "Vi tar det sen. Ska bara på toa först" och rusade iväg. Sämsta tajming någonsin av kollega he he.


    Åh.. Lider med dig... Detta har konstant varit min största rädsla - att spy på jobbet. Har hänt att jag spytt mycket tidigare på morgonen innan jag åkt till jobbet och tur det - jag jobbar som lärare... Hur sköter man annars en kräkning snabbt och smidigt utan att nån elev ser när kräkreflexerna börjar känner jag... ? (Hade det som värst själv mellan vecka 7 och 10 men nu är det mycket stabilare när jag är i vecka 12)...


    Det kommer bli bättre. <3

  • MrsXy
    bananmilkshake skrev 2021-05-15 18:16:25 följande:
    Hej! Åh det där är så svårt. Vilken vecka är du i? Det borde iofs inte spela någon roll. Jag tycker faktiskt inte du behöver säga något. Om det inte är så att du kommer börja inom typ 2 veckor och kommer behöva andra arbetsuppgifter direkt! 
    Är i vecka 11 !
    Det känns totalt ologiskt att berätta innan v 12, eftersom jag själv inte ens sett än. Så vill inte dela med mig av det nu liksom. 
    Dock så har jag ett arbete där jag kan utsättas för en rad olika risker, så för allas säkerhet borde jag typ berätta... 
    Men vill inte att det ska missgynna mig så att jag inte får jobbet. 
    Åh, så svårt ! 
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-15 19:29:14 följande:
    Spännande, lycka till!!

    Vilken vecka är du? Är det fortfarande väldigt tidigt (innan v.12) så tycker jag inte att du behöver berätta. Men det är väl mer viktigt att din kropp kommer orka med arbetsuppgifterna. Tänker om det är tunga lyft eller något liknande!
    Tack ! :) I vecka 11 bara. 
    Sant, jag tror inte att jag kommer säga något nu, det känns helt enkelt inte logiskt för det är så tidigt. 
    Kanske kan säga det senare skede, om någon månad eller så, att jag behöver andra arbetsuppgifter. Det finns ju massor av lagar kring det här, men det känns som att de kanske inte riktigt följer alla dem och att man riskerar att bli diskriminerad (inte få jobbet) tex.. 
  • KNAS2
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-15 19:55:15 följande:

    Så kul! Du och jag har nästan samma BF-datum då!  Jag har den 1/2 december och gick in i vecka 12 nu i fredags. Ska på KUB den 27/5 och se hur det har utvecklats sig. Är otroligt nervös för det för att man ju inte riktigt vet hur pyret mår där inne förrän man ser den...Såg ju lilla livet den 10e pga min störtblödning men mycket kan ju hända tills dess...

    Spännande!  :) Klart det är! <3 Nu får man försöka njuta av det också... <3


    Ja BF 4 december blev det flyttat till när vi var på VUL.

    Hela graviditeten blev mer verklig när vi väl berättade för familj nu i helgen :)
  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-05-15 21:52:52 följande:

    Tack ! :) I vecka 11 bara. 

    Sant, jag tror inte att jag kommer säga något nu, det känns helt enkelt inte logiskt för det är så tidigt. 

    Kanske kan säga det senare skede, om någon månad eller så, att jag behöver andra arbetsuppgifter. Det finns ju massor av lagar kring det här, men det känns som att de kanske inte riktigt följer alla dem och att man riskerar att bli diskriminerad (inte få jobbet) tex.. 


    Alltså det enda jag kan tänka mig är att om det innebär risker för dig? Om du börjar på jobbet men blir hemskickad v.20... hinner du komma in i arbetsplatsen? Lära känna kollegor? Kommer det kännas bra för dig? För då blir du ju borta ett bra tag och kommer sedan komma tillbaka till en arbetsplats som du knappt gjort dig bekväm på, om du förstår hur jag menar? Jag hade i alla fall tänkt så. Men hur du än gör så blir nog vilket som jättebra :)
  • MrsXy
    mandarincurd skrev 2021-05-16 00:07:04 följande:
    Alltså det enda jag kan tänka mig är att om det innebär risker för dig? Om du börjar på jobbet men blir hemskickad v.20... hinner du komma in i arbetsplatsen? Lära känna kollegor? Kommer det kännas bra för dig? För då blir du ju borta ett bra tag och kommer sedan komma tillbaka till en arbetsplats som du knappt gjort dig bekväm på, om du förstår hur jag menar? Jag hade i alla fall tänkt så. Men hur du än gör så blir nog vilket som jättebra :)
    Tack för tankar !
    Saken är att jag kommer inte börja förrän efter v. 20, så jag kommer i vilket fall som helst inte att vara där så länge. 
    Tänker att jag måste ha ett arbete i botten, det är så att jag precis avslutat en utbildning och måste ha ett jobb så att jag kommer in i det nya yrket :)
    Dålig timing, men sånt är livet. 
    Frågan är bara om jag ska vara ärlig/effektiv och säga som det är direkt, dvs att jag kommer vara i v. 20 + när jag börjar.... och att det innebär risker? Med risken att de säger nej. 
    Åh vad jobbigt detta var ! 
  • mandarincurd
    MrsXy skrev 2021-05-16 09:02:25 följande:

    Tack för tankar !

    Saken är att jag kommer inte börja förrän efter v. 20, så jag kommer i vilket fall som helst inte att vara där så länge. 

    Tänker att jag måste ha ett arbete i botten, det är så att jag precis avslutat en utbildning och måste ha ett jobb så att jag kommer in i det nya yrket :)

    Dålig timing, men sånt är livet. 

    Frågan är bara om jag ska vara ärlig/effektiv och säga som det är direkt, dvs att jag kommer vara i v. 20 + när jag börjar.... och att det innebär risker? Med risken att de säger nej. 

    Åh vad jobbigt detta var ! 


    Jaa såklart du ska ha ett arbete om du har chansen. jag tänker att pga ?rådande omständigheter? (så trött på den meningen) så kanske du ska berätta? För din och bebis skull? <3
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET