Inlägg från: Anonym (Bordis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bordis)

    Ex flickvän med borderline

    Håller med ovanstående. Hon kände sig bortvald pga att du valde vännerna framför kärleken. Du gjorde ditt val, du valde bort förhållandet med henne. Hon kommer inte tillbaka eftersom du valde bort henne.

  • Anonym (Bordis)

    Men hur skulle det kunna fungera? Hon har ett krav som du vägrar gå med på; att släppa vännen. Du har krav som hon inte kan gå med på; att fortsätta umgås med vännen. Hur skulle ni kunna leva tillsammans då?! Hon vill ju inte under några omständigheter ha med din väns flickvän att göra, och du vägrar gå med på det. Det blir ju då en omöjlig situation att fortsätta förhållandet. Hennes ända möjlighet är ju att gå vidare från dig. Och din enda möjlighet för att få ungås med din väns flickvän, är att välja bort din kärleksrelation.

    Och du ville ju ha dina vänner, så varför är du nu missnöjd? Gå och var med vännerna då - och var glad!

    Hon måste ju också få vara nöjd i förhållandet med dig och det kan hon ju inte vara eftersom förhållandet med dig skulle kräva att hon har att göra med din väns flickvän vilket skulle göra henne alldeles för olycklig. Tror problemet är att du inte inser att hon absolut inte vill ha att göra med din väns flickvän och att vara med dig går ju inte då. Du tror att hon ska tvinga sig själv att umgås med folk hon avskyr för din skull? Men eftersom hon inte mår bra av det så har hon inget annat val än att sätta sig själv först och gå vidare från dig eftersom ditt krav är omöjligt för henne.

  • Anonym (Bordis)
    Anonym (Svartie) skrev 2021-04-02 18:19:34 följande:

    Vem kräver ens man ska välja bort sina vänner man haft i över 15 år...? Hon hade väl inte behövt träffa dem men hindra dig ha kontakt är väl inte speciellt snällt. Själviskt tänk.


    Vem kräver ens att ens partner ska behöva umgås med någon som den inte klarar av alls? Fruktansvärt själviskt att bara vilja att 1

    förhållandet är på sina egna vilkor endast. Det hade ju bara varit TS som hade varit nöjd i det arrangemanget eftersom han dikterat de villkoren och inte visat intresse alls på att kompromissa och förväntar sig att hon ska vara i den situationen på bekostnad av sitt eget välmående - bara för att vara med honom? Lika själviskt av TS att ställa alla krav och inte förstå att hon inte vill leva i en relation på bara hans villkor.
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2021-04-02 20:59:12 följande:

    Det där har jag aldrig sagt. Jag har aldrig tvingat henne att umgås med min väns flicvän. Det handlar om att kunna respektera varandra. Man behöver inte älska varandra. Just detta att man beter sig om ett barn i trottsåldern och kan inte ens respektera folk. För att vara mera specifik så ville mitt ex att inte ens skulle vistas i samma samtal som min väns flickvän. Hur kan man ens skydda det ? Så vitt jag fått det sagt av andra så måste man acceptera och respektera saker även sånt man kanske inte är så stort fan av. Förstår inte hur ni kan sitta och säga att detta är mitt fel. Jag umgicks knappt med min närmsta vän på säkert ett år för hennes skull. Det tog som fan på mig. Hon har fått sån jäkla princess behandling så ni skulle aldrig förstå. Ni antar bara att jag var den som var nöjd. Absolut inte. Hon var den som fick sin vilja igenom majoriteten av gångerna. Mitt enda krav var att jag ska få kunna snacka med mina vänner eller träffa dom någon gång. Som exempel så fick hon mig att rensa all min media på tjejer. Nästan hela min facebook också. Skulle ni kalla det att "jag" var den enda som var nöjd. Hoppas inte ni är vuxna människor iallfall. Ni förstår verkligen inte hur illa hon behandlat mig. Jag har bara acceptera att hon brytit ner mig sakta men säkert. Hon kunde bli våldsam mot mig, hon kunde skrika på mig bland folk genom överreaktioner. Hon fick näst intill alla sina viljor igenom Det enda jag ville ha i gengäld var att få ens ha kontakt med mina vänner. Somsagt vi träffade inte mina vänner så ofta. Hon behövde inte heller älska dom men att respektera dom är väl inte mycket begärt.


    Det var för mycket begärt enligt henne. Hon ville inte gå med på det. Du var inte lycklig. Hon var inte lycklig. Det är ju slut nu och som jag ser det förstår jag inte vad som skulle funka i längden mellan er.
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (*) skrev 2021-04-02 23:25:51 följande:

    Var har du fått allt det där ifrån? TS har inte skrivit någonstans att han har försökt tvinga henne att umgås med hans vänner. Problemet var att hon krävde att HAN skulle blocka sina vänner. Hon kunde alltså inte ens acceptera att han hade kontakt med dem. 

    Jag förstår inte varför du tar hennes parti så som du gör. Är det för att du själv har borderline? Utifrån det TS har berättat så tycker jag det framgår tydligt att hon har behandlat TS riktigt illa. Och anledningen till att hon hatar kompisens flickvän är ju bara att hon tycker att hon tar för mycket plats. För detta har hon skrikit åt henne. Knappast ett ok eller ens friskt beteende. Och verkligen inte ok att kräva att hennes pojkvän ska blocka tjejen och hennes pojkvän bara för att hon inte gillar dem.


    Hon kan ju inte acceptera hans vänskap med vännen, punkt slut. Därför måste han sluta hoppas. Det spelar ju ingen roll om han var ett "offer" eller om han har hur rätt som helst - hon vill inte vara ihop med honom pga att han inte blockerade vännen. Hon har gått vidare. Hon tycker inte om honom längre. Bara för honom att gå vidare med sitt också och inse att hon inte kompromissar med sitt krav. Svart eller vitt.

    Hon kommer inte acceptera att han inte blockerar vännen. Han vill inte blockera. M a o så finns ingen chans för dem ihop, de är inte komatibla. De har det bättre var och en för sig, för det finns ingen lösning för dem ihop och hon viker sig inte. Och han viker sig inte heller och därför är det dödsdömt att fortsätta. Han väntar sig att hon ska vika sig och acceptera hans krav, men det har hon ju redan visat att hon inte gör. Varför tänker ts att hon ska dansa efter hans pipa? Han hoppas förgäves. Sådant kanske hade funkat med en annan partner, men inte med henne. Så varför tror han att det inte skulle vara så viktigt för henne att hon blockar? Hön menar ju allvar med sitt krav. Och det är ju bara han som vill fortsätta relationen, utan att kompromissa!
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2021-04-02 21:41:33 följande:

    Är missnöjd då vi tog oss igenom alla problem förutom detta. Somsagt hon hade inte umgåts med min kompis flickvän på månader. Dom pratade inte ens. Hur är det att få henne att må dåligt? Dom hade ingenting med varandra att göra. Det hon var arg för var för att om jag och kompisen skulle snacka på nätet var hon rädd över att hans flickvän skulle hoppa in i samma samtal. Hon var rädd att vi skulle prata med varandra. Dessutom svartsjuk. Man kan ju inte på fullaste allvar bli svartsjuk på det. Det är med stor ju med stor sannolikhet att ens kompis kommer skaffa flickvän förr eller senare och hade hon trott att jag bara skulle droppa kontakten med han då? Du kan ju inte skydda henne på fullaste allvar. Jag menar ja hon kan ha det som ett krav man det betyder inte att det är ett hälsosamt krav för henne själv eller mig.


    Ja, uppenbarligen kände hon sig otrygg i relationen med dig, litade inte på dig och tyckte du var olojal av någon anledning. Var med din vän nu och var glad och sluta hoppas att hon helt plötsligt skulle känna sig trygg med dig och vilja ha dig igen. Bron är bränd.
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (*) skrev 2021-04-03 00:06:52 följande:

    Jag har skrivit till TS flera gånger att han bör släppa henne och gå vidare.

    Du anklagade dock TS för att kräva att flickvännen umgås med hans vänner och för att ?diktera villkoren? i relationen. Detta har TS aldrig gjort. Tvärtom så är det ju HON som kräver att TS INTE umgås med sina vänner, och HON som försöker diktera villkor för relationen. Att kräva att ens partner säger upp kontakten med sina vänner bara för att man inte gillar dem, är oerhört egoistiskt och hänsynslöst. Det är sånt som narcissister och psykopater sysslar med. TS kan fortsätta träffa sina vänner när flickvännen inte är med, men det accepterar inte hon. Vansinne.


    Han tror ju att hon ska komma tillbaka till honom även om han inte blockar sin vän. I hans ställe får han det ju exakt så som han vill: både tjejen och vännen. Men vad får hon i den situationen? Hon får ju då leva i missnöje för all framtid. Då blir det ju bara han som får det så som HAN vill. Alltså blir det på hans villkor och hon måste tvingas leva i missär för det är vad den situationen skulle inneburit för henne.
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (*) skrev 2021-04-03 00:21:49 följande:

    Att få behålla sina vänner när man träffar en ny partner är verkligen inte för mycket begärt. Att kräva att partnern ska bryta med sina vänner är som sagt väldigt egoistiskt och hänsynslöst.

    Hur vet du att den situationen skulle ha inneburit att hon fick leva i misär? Att tycka att man lever i misär bara för att ens partner umgås med personer som man själv ogillar, men inte behöver träffa, är ju otroligt överdrivet och melodramatiskt.


    Självklart hade det varit missär för henne. Och borderlinare står inte ut med sådant, i en situation som orsakar för mycket smärta och så lång tid utan något som tyder på att det plågsamma helvetet skulle ta slut. Jag skulle inte heller stått ut i en sådan olidligt plågsam tortyrliknande relation/situation. Som sagt - i ts fall skulle det bara varit han som hade det jättebra i relationen medans hans tjej inte skulle stått ut i helvetet det innebär för henne att han har kontakt med vännen/flickvännen. Hur kan man leva så i en sådan relation som TS tycker att det ska vara?! Helt oförståeligt att stå ut med sådan tortyr som han ger henne när han inte blockar vännen. Självklart är hon heller själv än utsätter sig för den där missären som TS tycker är bra.
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2021-04-03 01:11:26 följande:

    Det var mer ett svar jag sökte efter. Jag försöker redan gå vidare. Min fråga var dock alltid om hon kommer sluta att *älska* att plåga. Om dom ångrar sig sen typ. Inte för att jag skulle ta emot henne med öppna armar men man önskade ju iallafall att man hade fått ett bättre avslut.


    Nix hon kommer inte vara med dig om du gör henne svartsjuk. Du och hon passar inte ihop och eftersom du är som du är och har bestämt dig att fortsätta vara exakt likadan och hon kommer alltid ha sin känslighet så blir det i nuläget, med era personligheter inget lyckligt slut för just er med varandra. Hennes beteende var inte extremt elakt. Hon hade bara ett krav, att blockera vännen. Sedan gick hon vidare. Vad är det för elakt med att ha krav i kärlek? Du måste inte gå med på det, men hon måste inte ta bort sitt krav utan kan ju också reagera med att bli sårad och tvingas gå vidare. Varför skulle hon ta bort sitt krav för dig?

    Vad är det med just DIG som är så speciellt att hon skulle välja att leva med dig och känna sig missnöjd, och svartsjuk för att du genom att inte prioritera kärleksrelationen visar henne att du kan leva med en olycklig tjej? Ser du ut som Brad Pitt eller är rik som ett troll eller vad skulle hon få ut av att ta bort sitt krav och leva med en ständig känsla av otrygghet i relationen? Är du ens värd det och varför vill du att hon ska må dåligt av dig med dig?
  • Anonym (Bordis)
    Anonym (Svartie) skrev 2021-04-03 01:46:22 följande:

    Handlar ju om att det är ett _orimligt_ krav. Som att säga "jag gillar inte din mamma så nu får du välja mellan oss". Helt snedvridet.


    Om ett krav är orimligt handlar bara om personerna, vad de tycker är orimligt. Tänk dig in i hennes situation från hennes perspektiv. Vad skulle du göra om du hade en tjej, hon hade en nära tjekompis vars pojkvän gjorde dig mycket mycket obekväm och du kände att han hotade din relation av olika anledningar. Skulle du ställt krav på din tjej eller levt med en ständig klump i magen av obehaglig otrygghet i ditt förhållande föralltid och svartsjuka? Din partner tycker att kravet är orimligt och bryr sig inte om din känsla av missnöje, obehag i relationen och vill inte göra någon förändring alls där för din skull utan fortsätter att umgås med vännen och dennes kille trots att hon vet att det gör dig illa och skadar relationen er emellan. Hur skulle du känt i situationen?
Svar på tråden Ex flickvän med borderline