Inlägg från: Fliselisan |Visa alla inlägg
  • Fliselisan

    Vad lägger ni på kläder ?

    Till sonen på fsk köper jag alltid kläder av bra kvalitet och framförallt ytterkläderna nya, just för att de inte ska vara slitna och klara av kyla/regn osv bra.

    Köper Isbjörns skalkläder och vinteroverall, ibland polarn o pyrets. Har köpt nästa års vinteroverall nu på rean till halva priset. Alltid goretexhandskar och goretex i vinterskorna. Ullstrumpor och ullunderställ på vintern. Vindtät balaklava i ull. Tunna tumvantar till våren också i ull.

    Annars mjuka sköna bekväma kläder. Alltid Lindex mjukisbyxor dels för att kvaliten är bra i förhållande till priset men också för att de är reglerbara i midjan.

    Köper märkeskläder som pop, Villervalla, Molo etc när det är på rea. Brukar slänga kläderna när de är fläckiga. Har inga särskilda förskolekläder men byter alltid om när pojken kommer hem.

    Har faktiskt inte räknar ut vad kläderna kostar. Bara ullstrumporna kostade 600kr (9 par), sen fingervantarna i ull 3 par 300kr. Så köper säkert för ganska mycket men det är framförallt vinterkläderna som kostar.

    Har 2 större tjejer i tonåren och dom handlar kanske kläder för 3-400 i månaden, (var) om man slår ut det på ett genomsnitt över året.

  • Fliselisan
    Michael 310 skrev 2021-04-03 06:19:15 följande:

    Nu brukar barnens strumpor inte vara så dyra. Men alltid i ull. Testa vintertälta med familjen och ha en 2 åring som är blöt o kall om fötterna med bommulstrumpor. Eller en som är blöt men varm i ullstrumpor. Lovar att där och då hade strumporna fått kosta 300.

    Det jag försöker säga är att det inte behöver handla om att bräcka varandra utan helt enkelt om funktion och behov.


    Håller med. Särskilt på förskolan där ingen kollar om dom är blöta och kalla på samma sätt som man själv gör hemma.
Svar på tråden Vad lägger ni på kläder ?