Inlägg från: Anonym (N) |Visa alla inlägg
  • Anonym (N)

    Är min sambo egoistisk?

    Hur är det när man är sambos, visst delar man lika på alla tillgångar vid ev separation? Om man gifter sig och skriver äktenskapsförord så har man ju inte rätt till den andras tillgångar men om man separerar som sambos får man väl det. Även bostadsrätt mm.

    Blir situationen ohållbar får ni väl separera och leva som särbos istället och då får du en liten kompensation för den tid du varit gravid med hans barn och förlorat inkomst och fått bristningar mm.

  • Anonym (N)
    Anonym (Man) skrev 2021-04-03 08:53:09 följande:

    Tycker diskussionen börjar svänga över till att ts sambo är snål som inte bjussar mer på sina pengar. Märkligt att det inte gällde vid en tidigare tråd där kvinnan i förhållandet börjat tjäna extrapengar som hon helst inte ville dela med sin man.


    Paret i den andra tråden hade inga barn och mannen var inte student och skulle vara föräldraledig med låg ersättning. Mannen tjänade också bra, båda jobbade men kvinnan hade dessutom startat ett företag som mannen ville ha 50% av vinsten ifrån utan att han hjälpte till med företaget eller bidrog med något extra i hemmet. Inte riktigt jämförbart med den här situationen.
  • Anonym (N)

    TS du får låta mannen vara hemma och vara föräldraledig så snart det går, så kan du återgå till dina studier och bli klar så snabbt som möjligt. Alternativt så att du kan jobba medan han är hemma med barnet. Det är ekonomiskt smartare eftersom hans föräldrapenning är betydligt högre än din. 90 dagar är reserverade för vardera förälder som inte kan tas över av den andra, men du behöver inte ta ut dina i början utan mannen kan gå hemma när bebisen är liten och du sparar dina dagar och tar ut dem senare upp tills barnet är 12 år gammalt, då har du hunnit jobba och få en bra SGI.

    Jag började plugga heltid på universitet när min minsta var knappt 2,5 månader gammal och pappan var hemma med barnet. Det var en utbildning som hade undervisning varje dag på skolan och jag pendlade dessutom till en annan stad. Jag pumpade ut bröstmjölk och han matade med nappflaska. Det funkade jättebra och det var positivt för deras relation att han tidigt fick vara hemma och ta hand om barnet.

    Då blir det ju också han som får gå på babysim och andra babyaktiviteter och bekosta dem, tills du har kommit ikapp med din inkomst och kan betala för dina aktiviteter med barnet.

  • Anonym (N)

    Jag tjänar betydligt mer än min man just nu men självklart ger jag honom allt han behöver. Behöver han mer pengar säger han bara till så för jag över, jag frågar inte efter vad han ska använda pengarna till. Han har kort kopplat till mitt bankkonto som han får använda om han vill, det händer inte så ofta men jag frågar inte och han frågar inte om lov, brukar bara säga att nu betalade jag det och det från ditt konto, ok då vet jag. Det vore helt skevt om jag hade pengar att köpa vad jag vill medan han inte har det. Det är viktigare för mig att vi har bra balans och ett bra förhållande. Och vem vet, om fem år kanske rollerna är ombytta och han är den som tjänar mest. Jag känner mig 100% trygg i att veta att han kommer att ta hand om mig när jag behöver det. Jag kanske blir sjuk och kan inte jobba, då kommer han att försörja mig. Och vi har inte ens barn ihop. Hur kan en man acceptera att mamman till hans barn inte har råd att köpa gravidkläder fast han har gott om pengar, jag skulle tappa all respekt för honom. Usch för snåljåpar i relationer.

Svar på tråden Är min sambo egoistisk?