Inlägg från: Anonym (Laura) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Laura)

    Är min sambo egoistisk?

    Ärligt talat förstår jag mig inte på folk som går med på att vara sambo när man pluggar, den andre jobbar och ändå betalar man 50/50 av allt. Fastän en har en ordentlig lön och den andre har bara lån. Hur kan man göra sig själv en sån otjänst? Menar inte alls att man ska "snylta" på den med mer pengar, men herregud, varför sätter man sig i en situation där man själv går på knäna och ens partner skryter över att han "tjänade 50k på investeringar på en dag"? 

    Och nu ska ni starta en familj, fastän ni verkar se på varandra mer som rumskompisar när det kommer till det ekonomiska... Du är alltså mamman till hans barn och han är okej med att du inte ens kan köpa dig kläder som passar din nya kropp, utan att du går omkring i sånt som spänner åt i magen? Det här är ju faktiskt bara sorgligt. Helt ärligt. 

    Jag vet att du sa det under ett bråk, men om jag var du skulle jag ärligt talat överväga att flytta hem till din mamma åtminstone i några månader tills bebisen kommer, bara så att du kan spara lite pengar om du ändå får bo gratis där. Han ser ju enbart till sig själv, så varför ska du göra annorlunda? Du går ju back på att bo med honom. Varför ska du offra dig själv, oroa dig för ekonomin då han har det väldigt bekvämt ekonomiskt och inte vill att ni båda ska leva jämställt som en familj?

Svar på tråden Är min sambo egoistisk?