• Elise96

    BIM MAJ, första barnet

    Hoppar in här också :) Första försöket för mig och min sambo så det är en skräckblandad förtjusning hahah


    Amandannn - bim 5/5, 20 år

    DrLavernius - bim 7/5, 27 år

    Elise96 - bim 10/5, 24 år

  • Elise96

    Ni som använder ÄL test, är det vanligt att de varierar i styrka innan det blir positivt? 

    Jag brukar aldrig testa innan dag 10 (brukar ha äl 11-13) men nu tog jag ett CD 7 pga känningarna och testet var väldigt starkt för att vara såpass tidigt. Sen dag 8 > 10 så var de i princip blanka. Har alltid en regelbunden cykel så är verkligen så typsikt om cykeln strulade till sig nu och vi missade ÄL.. Rynkar på näsan

  • Elise96
    Msofie skrev 2021-04-27 08:01:56 följande:

    Nu har jag och min fästman bokat vår första konsultation med läkare på privat klinik gällande att påbörja IVF 11 maj! Herregud vad stort och pirrigt det kändes. Jag får min mens den 16e, hoppas på att kunna påbörja ett protokoll den cyklen (har redan gjort utredning) men det är nog lite mycket att hoppas på. Men yay!


    Så spännande!! Tycker att det ska vara er tur nu har följt tidigare BIM trådar lite sporadiskt <3 
  • Elise96
    Link92 skrev 2021-04-30 06:55:22 följande:

    Nej men tjejer, visst ser ni vad jag ser? Testade bara för att vi hade tänkt dricka bubbel ikväll, BIM är egentligen inte förrän på måndag-tisdag till veckan. Testade med ett vanligt test från Babyplan och det är ju svagt men visst är det ändå positivt? Vågar inte lite på mina egna ögon!


    Men wow så roligt!! Grattis <3
  • Elise96
    Msofie skrev 2021-05-01 07:49:44 följande:

    Hörni, hur tänker ni gällande hälsan och kost? Fick ett hem ett "livsstilsråd" med blanketterna för IVF. Det tillsammans med den dåliga upplevelsen från fertilitetskliniken med min vikt sätter det definitivt griller i huvudet på mig. Äter ni inte alls socker? Röker och dricker aldrig? Dricker inte ens läsk pga koffein? Behöver nog göra hur andra tänker, för vill heller inte leva ett liv där behöver ha ångest över sånt.

    Kan tillägga att jag tränar 4 dagar veckan, går några promenader i veckan, äter i princip bara hälsosam veg mat och socker endast på helger. Slutat med Kaffe och energidricka. Dricker alkohol 1 gång per månad och tar kanske en cigg i veckan (slutade för några månader sen, det är DEF det svåraste för mig)


    Tycker det låter som att du har en hälsosam syn på kropp och hälsa och lever hur bra som helst! Enligt mig är det personen på kliniken som tabbat sig och inte sett till helheten, känns sjukt föråldrat att BMI är den enda faktorn som visar på hur "hälsosam" man är... Jag lever också ett balanserat liv med lite vin och festligare mat på helgerna varvat med hälsosam mat och promenader i veckorna. Kaffe dricker jag lite av men det är främst på grund av att min mage inte klarar av mer hahah. Försöker leva balanserat men vet att om jag levt som att jag var gravid varje månad hade jag tillsist blivit knäpp av alla "onödiga" begränsningar :) Livet pågår ju trots allt mellan ÄL och mens liksom. 
  • Elise96
    StoraMy skrev 2021-05-01 14:56:56 följande:

    Igår fick vi tre graviditetsbesked av familj och nära. TRE på samma dag! Men folk gillar ju att spara på sådana här nyheter till högtider verkar det som. Var så nedstämd på kvällen och min sambo kunde inte riktigt förstå. Han tror att det ska gå snabbt att bli gravida, så vi har inte ens börjat ännu. Skulle ha börjat den här månaden, men min mens bestämde sig för att inte dyka upp (inte gravid). Får hoppas att någon av månadens ligg råkade infalla med ägglossning. Men känner mig sur på min sambo som har velat vänta, ja på vad?! Behövde ventilera lite... ibland är det skönt att höra att man inte är ensam om att bli glad för andras skull men ändå ledsen för sin egen skull.


    Förstår dig verkligen. Barnlängtan kan ju se ut på olika sätt, trots att man inte börjat än kan man ju längtat ett bra tag redan vilket gör det svårt när andra blir gravida. Du är absolut inte ensam i att känna så trots att man inte börjat försöka eller försökt länge <3 
  • Elise96
    Msofie skrev 2021-05-04 07:53:51 följande:

    Hörrni, börjar fan bli nervös här. Det senaste året har jag haft ÄL på cd 15-18. Nu är jag på cd 19 och har inte ens fått en peak än. Är det någon som har fått sen/utebliven ÄL cyklen efter äggledarspolning? Enligt läkare uteblev min ÄL inte förra cyklen men cyklen innan och hade blivit rätt otrolig om denna också uteblev (trots alla tester på mig ser finemang ut)


    Har aldrig genomgått en spoling men min har också varierat. Har du gjort några ändring i t.ex diet eller haft en stor inre stress denna cykel? Jag började med 16:8 förra cykeln vilket exempelvis gjorde att min ÄL som i princip alltid är på CD 13 kom CD 17/18 istället, stressade dessutom upp mig under tiden vilket jag inte tror hjälpte heller men de så jäkla svårt att slappna av under den väntan. Hoppas du får en peak snart <3 
  • Elise96
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-05-04 12:36:17 följande:

    Det känns så sjukt att skriva det här, och jag tvekade länge på om jag skulle göra det överhuvudtaget. Jag tog ett test i morse, helt övertygad om att det skulle vara negativt och bara få igång den försenade mensen.

    Jag hade tokfel. Jag är gravid?! Det känns helt sjukt. Och jag har skuldkänslor också, för jag vet att så många av er har kämpat så länge, och här kommer jag. Nu hoppas jag bara att pyret vill stanna.


    Åh så roligt, stort grattis till dig!! Håller med ovanstående talare gällande att absolut inte ska känna skuldkänslor. Detta är din resa och den ska inte jämförs eller värderas gentemot andras <3 
  • Elise96
    Lisen91 skrev 2021-05-05 21:16:18 följande:
    Haha ja vi glömmer det och fortsätter leva på hoppet!

    Verkligen! Kan det inte bara bli nästa vecka typ nu?!
    Åh jag är också så sugen på att börja testa imorgon trots att det antagligen är för tidigt (ÄL+7 då)... Vilken dag är du på? :) 
  • Elise96


    Känns konstigt att skriva detta men jag har precis plussat på ÄL+10. Fattar verkligen ingenting samtidigt som vi är så chockade och ödmjuka över att det fick på första försöket. Har likt personer som skrivit här innan sån stor respekt och skuldkänslor för alla som kämpat länge och så gick det så lätt för oss. Håller tummarna extra hårt för alla i gruppen <3
  • Elise96

    Tack för alla grattis hörni <3 Och för att ni är så fina och omtänksamma, denna tråd har verkligen varit superfin tack vara alla er! 

Svar på tråden BIM MAJ, första barnet