• Anonym (Y)

    Venlafaxin mot ångest - någon som äter denna medicin?

    Jo, ätit den. Personliga erfarenheter: Effekten är att man blir lite speedad, lite känslokall, saknar hunger, hjälper mot ångest. Kände mig lite personlighetsförändrad. Blev inte alls aggressiv och arg på samma sätt. Gick okej att sova ändå. Hört att man måste komma upp i en viss dos för att optimal effekt ska kunna nås.

    Men jääkla avtändning! Använt flera antidepressiva och ångestdämpare. Men aldrig stött på detta. Fick elstötar i huvudet, fick konstig känsel på huden, blev trött och kände mig lite sjuk. Hjärnan hängde inte med och blixtarna kom som stötar i huvudet och i kroppen, som ryckningar och lite konstigt ljud inne i huvudet, man kände sig hispig. Tog lång tid innan detta upphörde och man kände sig normal.

  • Anonym (Y)
    Anonym (Jag) skrev 2021-04-03 19:09:00 följande:

    Jag äter Venlafaxin, 300mg/dag. Gjort i flera år. Den hjälpte när jag började med den men nu är jag nere i en rejäl svacka och känner att de är helt verkningslösa. Vill prova nån ny medicin.


    Håller med om att effekten avtog efter ett tag. Därför jag slutade.
  • Anonym (Y)
    Anonym (Jag) skrev 2021-04-03 19:21:43 följande:

    Tar du någon annan nu?

    Vilken dos hade du? Var det svårt att sluta?


    Mycket svårt att sluta. Hade 150 mg. Tar ingen annan nu efter att jag slutade.
  • Anonym (Y)
    Anonym (Hopp) skrev 2021-04-03 21:17:06 följande:

    Venlafaxin är lika svår att sluta med som heroin. Tänk dig för innan du börjar. Det är ditt val såklart, men jag tycker det är bra att varna för det så man är medveten om hur det kan bli den dagen medicinen ska fasas ut. Läkarna kan dessutom ingenting om sånt.  


    Iiiiiinte samma som heroin, vad säger du???
  • Anonym (Y)
    Anonym (Jag) skrev 2021-04-03 21:03:25 följande:

    Vad upplevde du som var jobbigt när du slutade? Trappade du ner eller slutade du tvärt?


    Slutade tyvärr tvärt fast jag visste innan man inte skulle det. Fick ta extra varannan dag för att det var så jobbigt. Svårt att förklara, blixtar inne i kroppen, lät som tinnitus i öronen fast som blixtar. Låter superflummigt, ryckningar, en konstig känsla av desorientering, frysenhet och vallningar, trötthet och oro osv. Det slutade sen. Blixtarna var värst. Tänk dig att du känner dig elektrisk och lite sprakande typ. Och huvudvärk också.
  • Anonym (Y)
    Anonym (Jag) skrev 2021-04-03 21:39:45 följande:

    Hur länge fick du stå ut med det?

    Tack för att du svarar på alla mina frågor


    Nej men självklart hördu den informationen får man inte alltid hos doktorn mer än att man inte ska trappa ut hastigt eller på egen hand men inte riktigt varför. Är du inskriven på psykiatrin? Själv har jag fått hjälp från öppenvården/vårdcentralen alltså. Det är nog bättre från psykiatrins sida.

    I kanske tre veckor
  • Anonym (Y)
    Anonym (Hopp) skrev 2021-04-04 16:04:14 följande:

    Nej det inte är samma substans som heroin men visa menar att den är lika svår att sluta med.. Det är allmänt känt att Venlafaxin är svår att sluta med. Medicinen har en halveringstid på ca 3-5 h vilket gör att den försvinner väldigt snabbt ur kroppen och då blir det kraftig abstinens. 


    Absolut inte samma avtändning nånstans. Dessa avtändningen kan hålla i sig lika länge men heroin är tusen resor värre. Rent biologiskt. Och fungerar helt olika.
  • Anonym (Y)
    Anonym (Y) skrev 2021-04-04 22:26:40 följande:

    Absolut inte samma avtändning nånstans. Dessa avtändningen kan hålla i sig lika länge men heroin är tusen resor värre. Rent biologiskt. Och fungerar helt olika.


    Ja
  • Anonym (Y)
    Anonym (Hopp) skrev 2021-04-05 10:09:44 följande:

    Har du tänt av från heroin?


    Ja
  • Anonym (Y)
    Anonym (nzzz) skrev 2021-04-08 13:58:08 följande:

    Hej ursäkta att jag hoppar in här och kanske typ lägger mig i, men hur menar du att man blir lite känslokall?


    Nej men såklart det är en diskussionstråd. Jag blev mer likgiltig inför alla känslor, inte glad inte ledsen inte arg. Alltså såklart reagerade jag ju på vanliga saker men inte så häftigt. Blev inte berörd på djupet.
Svar på tråden Venlafaxin mot ångest - någon som äter denna medicin?