• Aya2019

    Ruvar 2021 - följas åt

    Hej, började med ivf i januari

    Mitt första försök vart kemisk gravidtet, fick plus på dag 8 som vart väldigt svagt blev aldrig starkare plus. Testdagen fick jag mens :/

    Mitt andra försök negativt

    Detta är mitt 3 försök fick en 5 dagara blastocyst 1 april, är väl ruvdag 4 nu?

    Gjorde ett graviditetstest på morgonen, vet att det är alldeles för tidigt men läste att vissa kan få plus. Men det visade inget.

    Får vänta några dagar till. Blir så nervös hellre att jag får veta tidigare att det inte blev till.

    Blev gravid 2019 men fick missfall tomt graviditet vart i "3 månaden" fick reda på att jag hade pco syndromet

    Året efter blev jag gravid igen men missfall några dagar efter plus. Känns väldigt jobbigt

    Man får väl inte ge upp kämpa o kämpa för att kunna hålla om den lillen ;)

  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-05 17:23:22 följande:

    Hej! Tråkigt att det inte gått vägen för dig heller, förstår att det känns jobbigt. Håller tummarna för att det blir tredje gången gillt nu!!! Jag tänker också börja testa tidigt, ska försöka hålla mig till ruvardag 6. Har dock aldrig fått plus så tidigt utan som tidigast ruvardag 9 med mina andra blastocyster. Hur mår du så här långt, några känningar??


    Inte så mycket känner ibland små kramper och ibland flytningar men det beror på lutinus som jag tar. Får ta 2 gånger om dagen
  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-06 10:37:06 följande:

    Samma här, inga större känningar. Lite ilningar på höger sida av magen igår kväll. Kan såklart vara vad som helst, försöker att inte tänka så mycket på det nu i början men lättare sagt än gjort. Har du tagit Lutinus vid de tidigare försöken också? Jag tog det inför och efter första återföringen av färskt embryo.


    Jag fick ta lutinus de 2 gångerna också. Fick börja med dom 3 dagar innan morgon och kväll. Då sa läkaren att jag skulle fortsätta till testdagen.

    Men läste att många hade fortsätt att ta den så långt det går. Tänkte att kontakta ivf om jag får positivt om jag kunde fortsätta att ta dom. Det känns som säkerhet för en. Visst det kan ske missfall men det kommer ändå att känna man har gjort sitt :)
  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-06 16:40:16 följande:

    Okej, jag fick ta det i 14 dagar efter positivt test men slutade tyvärr med missed abortion den gången. Men har läst att vissa behandlas med det vid upprepade missfall så ska också ta upp diskussionen med min läkare om det inte går vägen denna gången. Man kan ju ha brist på progesteron vad jag förstår.


    Tror ni detta stämmer?

    Gjorde ju testet ruvdag 4 läste att vissa hade kunnat se ett plus redan då. Men vart negativt.

    Ruvdag 6. Idag Gjord testet vid kl 16.00. Vart på toa sist kl 12 tiden. Sen har jag inte varit på toa sen nu kl 16.

    Idag har jag haft så kramper då och då. Men tänkte att det är nog lutinus. Ömma bröst vid sidan av brösten sen Igår kväll.

    Testdag 14/4.

    Väldigt svagt streck, bild

  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-07 18:28:41 följande:

    Åh så spännande!! ja det tror jag absolut är ett tidigt positivt graviditetstest. Tog också ett idag (ruvardag 5, ÄL+11) efter lunchtid och fick ett mkt svagt streck. Testerna kom i brevlådan så kunde inte låta bli. Var så inställd på att inte se något streck.

    babyplan.se/positiv-graviditetstest-sa-ser-den-ut/

    Mitt test var från babyplan och enligt länken ovan så är det: ?Extremt svagt teststreck som kan tolkas som positivt. Rekommendationen är att testa på nytt några dagar senare?

    Håller tummarna för oss!!!


    :D då får vi hålla tummarna :D

    Jag beställde igår från testlagret. Läste att man kan testa tidigt med dom. Ska prova den. Har hemma vanligt clearblue hemma men kommer att avvakta med dom. Den jag testade idag med vart rfsu.

    Vågar inte heja riktigt en Rädsla och besvikelse sitter fortfarande kvar efter de 2 missfallet :/
  • Aya2019

    :D grattis hoppas på att denna år blir våran år .

    Men då skedde Nidblödning samma dag

    Själv fick jag på min först och andra Nidblödning men inte denna gång verkar det som :)

  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-14 06:50:18 följande:

    Hej Aya2019! Hur går det för dig? Ser i ditt tidigare inlägg att du har testdag idag. Håller tummarna för dig!


    Hej yesss gjordes testet idag :D hoppas verkligen lillen stannar kvar :) hur har det gått för dig?

  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-14 07:16:38 följande:

    Åhh så härligt! Stort grattis! Nu hoppas vi verkligen att lillen stannar kvar hela vägen!!!!!

    Jag har testdag imorgon, hoppas att hCG har ökat och att mitt test också ligger på 2-3 veckor.


    Tack :D Hoppas verkligen också ;) tänkte hur det hade gått för dig?

    Några symptom? Jag har Ömma bröst men det kan vara biverkningar från lutinus
  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-14 10:02:35 följande:

    Jag har också ömma bröst; minskar under natten men sen ökar det under dagarna igen. Känner mig väldigt trött på eftermiddagarna och mer flytningar än vanligt. Men jag är så rädd och orolig sedan MA. Då hade jag massa symtom och illamående i vecka 9 men fostret hade ändå slutat växa i vecka 6. Usch vill verkligen inte uppleva det igen!!!

    Hoppas hoppas att allt går vägen denna gången


    Det hoppas jag också :)

    Det finns alltid rädsla om det skulle hända något. Min första gravidtet vart tomt graviditet. Vi fick reda på det på kub ultraljud. Vi såg säcken men inget foster. Vilken chock vi fick. Säcken hade fortsätt växa. Några dagar senare på alla hjärtans dag fick jag missfallet. Kroppen hade tydligen inte uppfattat missfallet då.Jag kan säga att jag skämdes för mig själv pga att jag blev lurad av min egen kropp. Jag hade då och då kollat med graviditetstest som vart väldigt stark streck men men...

    Som sagt inte ge upp det är lång väg till målet :D
  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-14 10:02:35 följande:

    Jag har också ömma bröst; minskar under natten men sen ökar det under dagarna igen. Känner mig väldigt trött på eftermiddagarna och mer flytningar än vanligt. Men jag är så rädd och orolig sedan MA. Då hade jag massa symtom och illamående i vecka 9 men fostret hade ändå slutat växa i vecka 6. Usch vill verkligen inte uppleva det igen!!!

    Hoppas hoppas att allt går vägen denna gången


    Hej, tänkte fråga hur det gick för dig?
  • Aya2019
    Anna87a skrev 2021-04-15 20:06:23 följande:

    Hej, tyvärr inte så bra. Fortfarande gravid enligt testet men väldigt svagt streck och börjat blöda kraftigt så tyvärr pågående missfall. Så tungt, blir lika ledsen varje gång.

    Kanske blir det vår tur nästa gång, femte gången gillt. Håller tummarna för dig och hoppas en liten bebis kommer i december. Kram!


    Nej, tråkigt att höra om det , beklagar verkligen, Stort kram till dig!! den lillen ska komma någon gång förr eller senare :)

    Jag hoppas att lillen stannar fick en ny tid i maj för ultraljud. Får se tills dess om det händer något, jag är glad men har fötterna på marken
  • Aya2019
    Vicktoria88 skrev 2021-05-01 10:52:19 följande:

    Ni som ruvat tidigare.. När slutade ni med Progesteron tillskott?

    Jag känner mig super orolig för att sluta, vi har ju försökt själva med Gonal F och Ovitrelle i över ett år innan vi fick göra IVF och då fick jag alltid mens 9 dgr efter Ovitrellen, dvs det kändes aldrig som ett embryo fick en chans att fästa (men vet ju inte heller om det berodde på att något ägg aldrig blev blastocyst, men med tanke på att vi fick 19 blastocyster av 22 befruktade ägg känns det inte som att det är kvaliten som det är fel på). Orolig för att det är något knas med gulkroppen..

    Jag tog upp det med läkaren och frågade om jag kunde fortsätta med progesteron men hon viftade bara bort det, jag har dock lutinus kvar från en tidigare IVF som blev inställd. Ska man våga fortsätta ändå fast på lägre dos? Tills moderkakan tar över? Har läst lite olika, att det ska vara riskfritt fram till v 12 men på Janusinfo står det att det finns en risk för missbildning hos pojkar..

    Någon som har någon input? Ledsen för årets längst inlägg! :)


    Hej,

    När jag fick tillbaka mitt 5 dagars blastocyst så sa barnmorskan att jag skulle sluta på testdagen. Jagt fick plus och är i vecka 6 nu

    Jag hade då 2 packet lutinus kvar ringde igen och sa att jag kände mig orolig pga av mina tidigare missfall. Jag ville fortsätta ta det till vecka 8-9 till ultraljudet. Att jag kände mig tryggare att dom morgon och kväll . Då sa barnmorskan ok och fick ytterligare 3 packet till. Efter ultraljudet så ska jag fortsätta till ca vecka 12 dom räcker till dess. Men då ska jag ta lutinus 1 om dagen och inte två

    Kan säga att om barnmorskan hade sagt nej till mig skulle jag ringa till gynekologen som hade hjälpte mig till ivf att skriva ut mer lutinus.

    Känner många som har tagit den länge inget har hänt dom. Min syster har också tagit dom när hon vart gravid med sin son helt frisk :)
Svar på tråden Ruvar 2021 - följas åt