• Anonym (Rut)

    Min far lämnat mor efter 30 år

    Jag är ledsen men jag kan inte alls förstå hur man kan vara förbannad på någon som väljer att lämna sin partner. Skulle han fortsatt vara tillsammans med henne för din skull? För hennes skull? Varför tycket du det?

    Varför tycket du att han ska vara med henne om han inte älskar henne? Tycker du inte din mamma förtjänar att vara med någon som älskar henne istället?

    Tråkigt att din mamma tagit det så hårt men det är varken ditt ansvar eller din pappas. Hon måste själv ta tag i sitt liv på egen hand. Självklart kan du finnas där för henne och hitta på saker med henne, få henne att komma ut. Men inte på bekostnad att du ska ta hennes parti och vara sur på din pappa. Tycker du att han ska gå tillbaka till henne bara för att hon ska bli glad igen (vilket hon antagligen inte skulle bli för vem vill vara med nån som inte älskar en) men så får han vara olycklig istället?

    Tycker inte det är upp till barnen att ta parti för någon av föräldrarna bara för att man väljer att lämna. Det skulle väl ev vara om den föräldern beter sig väldigt illa mot den andra. Men att lämna i sig är inte att bete sig illa. Och inget du skriver tyder ju på att din pappa skulle ha gjort något fel i övrigt än att just lämna. Sen när blev det en handling som man ska bli avskydd för?

Svar på tråden Min far lämnat mor efter 30 år