• Anonym (Jen)

    Är jag för gammal för att bli mamma???

    Min mamma var 41 när hon fick mig och 43 när min bror föddes. Vi har två äldre syskon också. Då, på 80-talet, var vi helt klart de som hade äldst mamma och något som flera av mina kompisar hade åsikter och frågor om. Men idag är det inte särskilt ögonbrynshöjande med en lite äldre mamma, då många får barn senare i livet än för 30-40 år sedan. Huruvida just DU är för gammal för att få barn tycker jag bara att du själv kan avgöra. Om du vill behålla barnet så har det ingen betydelse vad någon annan anser om din ålder. Ditt barn kommer att älska dig lika mycket som ett barn med en yngre mamma kommer älska sin mamma.

    Lycka till, oavsett vad du landar i för beslut!

  • Anonym (Jen)

    Jag kan ju tillägga att jag jobbar på förskola sedan 20 år tillbaka och har träffat föräldrar i alla möjliga åldrar och situationer, inklusive just ensamstående äldre mammor. Dessa mammor har inte varit annorlunda än yngre mammor utöver just åldern, vilket man ändå inte tänker på, åtminstone inte vi som jobbar. Det är möjligt att en eller annan kommer ha synpunkter, men dessa människor finns alltid oavsett vad det handlar om. Det finns ALLTID de som tycker att just deras sätt är det enda rätta. Sådana människor får man ignorera.

  • Anonym (Jen)

    Nej vad ledsamt! Jag förstår din sorg. Jag tror vi är många här som tänker på dig och känner med dig nu. Sänder dig all omtanke <3

Svar på tråden Är jag för gammal för att bli mamma???