• Anonym (....)

    Narkosläkare/ sjuksköterska operation opiater

    Ligger här med världens klump i magen och vill knappt veta hur morgondagen kommer att sluta. Imorgon kl 09 är det dags för min bröstoperation, jag tar privat 50mg tramadol pågrund av min ångest och läste mig till att en så låg dos inte ska vara några problem under en operation då man ändå får starkare medicin. Idag när jag var på apoteket så rådfrågade jag sköterskan och hon sa att jag borde berätta för läkaren ifall att något skulle hända under operationen. Och att risken ökar från 1/10 till 2/10 att jag kan dö under op med tramadol i blodet så jag måste berätta för kirurgen, jag fick panik. Jag rådfrågade en specialist kirurg och han sa att han tror inte det blir några problem med en så liten dos, men att jag måste berätta för kirurgen imorgon att jag tar tramadol. Så ni kunniga, tror ni att han nekar mig? Tror ni att 50mg är farligt? ge mig lite ro i själen är så nervös!

  • Svar på tråden Narkosläkare/ sjuksköterska operation opiater
  • Kexsmula

    Nej, herregud det är inga problem alls! Jag har genomgått två stora bukooperationer och har 28 mg Buprenorfin/dag (vilket är extremt mkt starkare än Tramadol) och det ska inte ha någon som helst inverkan på en operation, vilket också personalen sa. Det är värt att tänka på att de som arbetar som apotekare generellt sett är överdrivet nojiga med allt som är narkotikaklassat.

  • Anonym (....)

    Okej! Ja alltså jag hör så olika så blir så nojjig.. men då behöver de veta om det eller? Ja alltså hon menade på att jag kommer dö typ, men sen förstår jag med delen där hon sa att skulle något nu hända så vet de ?varför? eller vad de behöver göra för att stoppa det osv? Men är rädd han säger ?jaha men okej tyvärr det är för stor risk för operation vi avbryter?

  • Anonym (....)

    Det där med dosen är svårt att säga jag har en hel 300mg retard som jag delar i mitten, sen biter jag av minimala biter under dagens gång för att slippa aps. Så 100 kanske 150 mg. Ni tror inte han nekar mig operation då? Liksom fine hälsan går före men hela min familj har lagt in sitt hjärta i detta kört mig till staden jag är i nu, följer med stöttar osv alltså det är omöjligt att inte gå igenom den imorgon. Sen är det även jag som övertänker en del men den där apotekarien gav mig döds ångest. Men kommer lämna in ett papper med vilka läkemedel jag tar, så har sömntabletter, p-piller så funderar jag på att skriva in 50mg tramadol vad säger ni om det? :(

  • Anonym (S)

    Klart du ska berätta vad du äter. Varför vara oärlig?

    Narkos osv måste ju bli rätt

  • Anonym (S)

    Klart du ska berätta vad du äter. Varför vara oärlig?

    Narkos osv måste ju bli rätt

  • Anonym (berätta)

    Om det nu (mot förmodan) skulle vara så att de säger "det är för stor risk för operation så vi avbryter", skulle du då verkligen vilja genomgå operationen? Om risken inte spelar någon roll för dig kan du ju stoppa i dig vad som helst och hålla tummarna för att det går bra.

    De skulle bara avbryta operationen av verkligt goda skäl, och då tycker jag du skall lyssna på dem. Skulle det (igen - mot förmodan) vara så att Tramadol gör att du riskerar att avlida under operationen, så får du väl göra operationen när du avgiftat dig först. Eller är brösten värda att offra ditt liv för?

    Jag är rätt säker på att de inte ställer in någon operation pga 50 mg Tramadol, men du skall absolut vara ärlig både till kirurgen och till narkosläkaren. Risken finns att din kropp är tillvand vid dessa mängder, och vet de inte om det kanske de har problem att hålla dig ordentligt sövd och smärtlindrad (för att de ger lägre doser än vad din kropp behöver).

    Skall man bli sövd och genomgå operation skall man vara ärlig och berätta om alla mediciner för sina läkare. Något annat är bara korkat.

  • Anonym (....)

    Ja jo det är sant, jag tror bara att jag är så rädd för att jag kollade upp detta i början och då fick jag grönt ljus. Alltså att man då får massa annat som är mycket starkare än tramadol så jag liksom la det åt sidan. Tills jag idag fick annan info i apoteket och plötsligt så var det åt andra hållet. Min mamma har följt med mig till staden och lämnar& hämtar mig så tror egentligen att hon är en del av den stora rädslan. Men jo jag ska berätta...

Svar på tråden Narkosläkare/ sjuksköterska operation opiater