Forum Religion - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Slöjförbud för alla under 18år

  Tis 6 apr 08:08 Läst 33 gånger Totalt 104 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Problematiskt) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Probl­ematis­kt)
  Återställ
  Tis 6 apr 08:08 #5 +6

  Får en vit flicka ha en sjal över huvudet? Får en tonårsflicka med cancer eller hårbortfall bära en slöja? Hur mycket hud måste en 14 årig flicka visa för att få bada lagligt? Är det ingen som ser ett problem med en lag som bestämmer över flickors klädsel? Som bestämmer att flickor måste vara avklädd till en viss grad för att få bada? Få flickan med hemsk hudsjukdom visa upp allt eller låta bli att bada?

 • Anonym (Probl­ematis­kt)
  Återställ
  Tis 6 apr 09:03 #8 -1 +5
  AnnaSturesson skrev 2021-04-06 08:48:24 följande:

  Misstänker att det blir en bedömningsfråga i dessa fall. Sen är det ju samma för pojkar som ex skulle ha en hudsjukdom.


  Ska dom ha intyg? Ska tonårstjejen tvingas visa upp sin svåra acne för badpersonal och polis varje gång hon går till badhuset? Vem ska avgöra om tonårstjejens hud är ful nog att få döljas? Hur är det med muslimska tjejer med psoriasis? Får dom dölja sig eller dom kanske inte ens får lov att bada om dom vägrar visa upp det dom vill dölja? Ska vi tvinga av cancersjuka tjejer deras sjal regelbundet för att säkerställa att det är ok att bära den.

  Här talar vi om en lag som tvingar just tjejer. Tonårstjejer som redan är så fruktansvärt utsatta för utnyttjande, kommentarer från gubbar och press på utseendet. Lagen kommer alltså tvinga tjejer att visa upp sin kropp och sitt hår. Det är äckligt och ett hemskt sätt att kontrollera unga kvinnor. Lagen är värre än det man vill förhindra. Men högern vill ju som alltid trycka ner kvinnor.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll