Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Slöjförbud för alla under 18år

    Anonym (Problematiskt) skrev 2021-04-06 08:08:18 följande:

    Får en vit flicka ha en sjal över huvudet? Får en tonårsflicka med cancer eller hårbortfall bära en slöja? Hur mycket hud måste en 14 årig flicka visa för att få bada lagligt? Är det ingen som ser ett problem med en lag som bestämmer över flickors klädsel? Som bestämmer att flickor måste vara avklädd till en viss grad för att få bada? Få flickan med hemsk hudsjukdom visa upp allt eller låta bli att bada?


    Det är nog väldigt många som ser problem med en sådan här lag. Det är nog därför det dröjt, samt varit svårt att få igenom den. Vid sådana här lagar måste man väg fördelarna mot nackdelarna. Skyddar lagen mer än den förstör? Det är nog så man tänkt. Bara för att något blir en lag så betyder det inte att man anser att den är perfekt.
  • oanonym
    Tow2Mater skrev 2021-04-06 12:52:17 följande:
    Står det att pojkar inte heller får bära slöja om de vill? eller burkini?
    (jag kan inte läsa den låsta artikeln, bara längst upp som pratar specifikt om flickor). Diskriminerande om det inte gäller pojkar också.
    Kan ju vara så att lagen är framtaget som en respons mot att just tjejer blivit förtryckta genom religion. På samma sätt som det finns olika lagar när det gäller könsstympning mellan könen, har jag för mig.
  • oanonym
    Tow2Mater skrev 2021-04-06 13:10:50 följande:
    Om du menar pojkarnas omskärelse så är inte det könsstympning. Skulle du ta bort t ex ollonet skulle det vara det. (Men OT här).
    Ja, det var bara en jämförelse på hur lagar kan använda/se ut.
Svar på tråden Slöjförbud för alla under 18år