Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Sexiga yrken?

    Jag vet inte om jag skulle kalla själva yrket sexigt, men det är definitivt något speciellt med män i uniform (militär, polis, pilot ...). Det är väldigt manligt, liksom.

  • Embla twopointoh
    Anonym (Undrar) skrev 2021-04-08 08:58:25 följande:
    Uniformen är en sak, har det något med arbetsuppgifterna i sig att göra (av de yrken du nämnde)?
    Delvis. Uniformer är ofta i sig klädsamma, men det är även manligt, tycker jag och rätt många andra kvinnor genom historien, med män som skyddar och värnar andra, både sin familj och i förlängningen samhället och sitt land. Det har alltså ingenting med våld att göra, utan det är skyddandet som är poängen.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Undrar) skrev 2021-04-08 21:47:22 följande:
    Beskyddande egenskaper i all ära...men lite sexigt är det väl när dom ger busarna smisk?
    Alltså, på sätt och vis kanske, eftersom den som är "bäst på att slåss" också är den som kan skydda sin familj bäst. Men det är inte våldet jag tycker är manligt.

    Jag tränar kampsport och jag har därför varit i situationer där testosteronet har svallat runt omkring mig oräkneliga gånger.
  • Embla twopointoh
    Anonym (Tobbe) skrev 2021-04-09 16:27:36 följande:

    Har inte läst alla inlägg...
    Men är inte det här en kvinnlig grej till 100%?

    Kan inte tänka mig att en man skulle se sexighet i ett yrke?

    För kvinnor handlar det mycket om en mans "sociala roll" medan en man mer ser till kvinnans egenskaper och personlighet.

    Är man lite fräck kan man faktiskt påstå att kvinnor är mer ytliga än män. Dom ser mer på utsidan. Det är därför kvinnor ofta har manliga "idoler". Det är också en anledning till att många män blir utan kvinnlig partner - männen lever inte upp till kvinnas krav på mannens sociala status.

    Eller har jag fördomar??


    Det är rätt etablerat att män är attraherade av det de ser, kvinnor av det de känner. Med andra ord, för män i allmänhet är en kvinnas utseende viktigare, än en mans utseende är för kvinnor i allmänhet. Sedan finns det såklart individuella skillnader, men generellt sett är det alltså tvärtom mot det du skriver.

    Det du skriver om mäns sociala status har ju ingenting med utseendet att göra, utan är en konsekvens av att för kvinnor så är trygghet, ekonomisk som känslomässig, viktig i sitt val av parter.

    Så, man kan säga att män och kvinnor bägge är ytliga i sitt val av parter, fast på olika sätt. Män flockas kring unga, snygga kvinnor, medan kvinnor flockas runt lite äldre, ekonomiskt stabila män.

    Jag vill återigen understryka att detta är generellt sett, och att det ovan dessutom är ganska onyanserat eftersom jag förenklat det i syfte att få fram resonemanget. Naturligtvis finns det fler nyanser än så här.
Svar på tråden Sexiga yrken?