• Anonym (K)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 09:49:42 följande:

    Hade du petat ut mina ögon eller skurit i ett barns öra så hade du 100% åkt dit för misshandel. Inte alls samma sak med omskärelse.

    Jag vet redan att jag är en fantastisk mamma så någon kommentar från en okänd människa kommer knappast ändra det. Synd dock att känna så stort behov av att förstöra en tråd när jag inte bett om åsikter. Hade jag velat diskutera omskärelse så hade jag skapat en diskussionstråd.


    Vi vet redan att du helt saknar självinsikt.
  • Anonym (K)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 10:07:32 följande:

    Jag tror ingenting, jag skriver vad som gäller i Sverige. Alla vet att det är lagligt att omskära en pojke, däremot inte lagligt att skära av örat. Eller menar du på allvar att detta inte stämmer? Jag frågar inte vad DU tycker, utan om du verkligen tror att det juridiskt idag är helt okej att skära av öronen på ett barn bara för att omskärelse är okej?


    Det är fult lagligt i Sverige att anse att du är en usel mamma.

    Så varför klagar du?
  • Anonym (K)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 10:19:33 följande:

    Absolut, du får tycka att jag är en usel mamma utan att jag ska böla om att det är diskriminering och olagligt. På samma sätt får du kritisera omskärelse (även om jag inte bett om det) utan att böla om att det är barnmisshandel, vilket det juridiskt idag inte är. Inte heller i mina ögon. Så varför ska jag utgå från din syn när både min syn OCH lagen talar för omskärelse?


    Man har också rätt att anse att omskärelse är barnmisshandel.

    Det finns ingen lag mot att ha personliga åsikter oavsett juridiken.

    Har du omskurit dig själv också?
  • Anonym (K)
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:20:12 följande:

    Jag är inte TS men vi har ju religionsfrihet i Sverige liksom i många andra länder. I en stor religion är omskärelsen på pojkar ett tecken på förbundet med Gud - vet inte om du har läst religion i skolan, men jag tror det nämns vid något tillfälle. 

    Man behöver inte hålla med, men man får acceptera att det är så och att de har laglig rätt att utföra omskärelse på sina söner. 

    Tro mig, det kommer inte att ändras eftersom det skulle innebära att man som jude inte kan utöva sin religion i Sverige. Det är bara att hacka i sig. Det är ingen som vill att det ska förbjudas och istället utföras i hemmen. Med barnen i fokus är det bättre att det utförs på klinik. 


    Man har inte religionsfrihet i Sverige på riktigt ( eller i andra länder ) eftersom spädbarn är inte religiösa.

    Religionsfrihet på riktigt vore om ingen fick tvinga sin religion på omyndiga personer och skära bitar av dem osv.
  • Anonym (K)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 14:55:24 följande:

    Jag menade givetvis att det blir jag som mår dåligt psykiskt av att behöva omskära min son medan en nyfödd bebis slipper det tillskillnad från en 18 åring, fysiskt är det bebisen som har ont men det brukar gå över snabbt. Blir mycket enklare efter första gången bebisen fått kissa.


    Hur ofta har du fått din penis omskuren och hur ofta har du pratat med nyss omskurna bebisar vad de känner och tycker?
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?