Inlägg från: AnnaSturesson |Visa alla inlägg
  • AnnaSturesson

    Omskärelse barn, var och hur?

    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 08:41:36 följande:

    Det hjälper inte ett dugg att be mig vänta eller inte göra det alls, manlig omskärelse är inte olagligt och sker regelbundet i Sverige. Skillnaden är att jag ber om råd på hur det funkar eftersom jag inte gjort detta tidigare. Alla i vår närmsta omgivning med pojkar har gjort det utomlands när de åkt, vissa barn t.o.m runt 2-3 år. Det vill jag personligen inte utan max 2 veckor efter födseln för att få det gjort snabbt.

    Så sluta fylla tråden med onödiga inlägg för återigen är det fullt lagligt idag.


    Varför kan han inte vänta tills han är myndig och bestämma själv? Han kanske inte alls vill vara religös jude eller muslim utan kanske tror på tandfen istället??

    Vad är det absolut värsta som kan hända om han får bestämma själv när han är 18?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 08:56:21 följande:

    I mina ögon är det inte barnmisshandel och eftersom det dessutom är lagligt så spelar det ingen roll. För någon annan som tycker att det är barnmisshandel så ska man givetvis inte göra det även om det är lagligt.


    Vad tycker du att det är då?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 09:49:42 följande:

    Hade du petat ut mina ögon eller skurit i ett barns öra så hade du 100% åkt dit för misshandel. Inte alls samma sak med omskärelse.

    Jag vet redan att jag är en fantastisk mamma så någon kommentar från en okänd människa kommer knappast ändra det. Synd dock att känna så stort behov av att förstöra en tråd när jag inte bett om åsikter. Hade jag velat diskutera omskärelse så hade jag skapat en diskussionstråd.


    Du får nog de svaren som frågan förtjänar. Varför är det så viktigt att göra detta?
  • AnnaSturesson
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 10:07:32 följande:

    Jag tror ingenting, jag skriver vad som gäller i Sverige. Alla vet att det är lagligt att omskära en pojke, däremot inte lagligt att skära av örat. Eller menar du på allvar att detta inte stämmer? Jag frågar inte vad DU tycker, utan om du verkligen tror att det juridiskt idag är helt okej att skära av öronen på ett barn bara för att omskärelse är okej?


    Men du måste väl ha nån åsikt själv? Är jättenyfiken på varför du tycker det är så viktigt att skära i ett så ungt barn.

    Är också intresserad av vad du tror ska hända om han inte blir omskuren.
  • AnnaSturesson
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:20:12 följande:

    Jag är inte TS men vi har ju religionsfrihet i Sverige liksom i många andra länder. I en stor religion är omskärelsen på pojkar ett tecken på förbundet med Gud - vet inte om du har läst religion i skolan, men jag tror det nämns vid något tillfälle. 

    Man behöver inte hålla med, men man får acceptera att det är så och att de har laglig rätt att utföra omskärelse på sina söner. 

    Tro mig, det kommer inte att ändras eftersom det skulle innebära att man som jude inte kan utöva sin religion i Sverige. Det är bara att hacka i sig. Det är ingen som vill att det ska förbjudas och istället utföras i hemmen. Med barnen i fokus är det bättre att det utförs på klinik. 


    Utöva sin religion kan man ju göra ändå utan att skära i ett lite barn som inte själv valt religon. Är du bättre att vänta tills man är 18 och kan välja själv.
  • AnnaSturesson
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:33:04 följande:

    Ja, det är vad vi tycker. Men som du vet är våra åsikter inte de enda som räknas i världen. Vi har religionsfrihet och detta är vad lagen säger. 

    För dom måste det ske inom ett visst tidsintervall efter förlossningen. 


    Måste och måste stämmer ju inte. Kommer inte hända ettskit om han inte blir omskuren mer än att han troligtvis inte kommer att omskära sina egna barn längre fram och denna onödiga tradition dör ut.
  • AnnaSturesson
    Spucks skrev 2021-04-07 11:07:07 följande:

    Varför svarar du inte på min fråga?


    Är också jättenyfiken på varför man utsätter sina barn för sånt här.
  • AnnaSturesson
    FtS70 skrev 2021-04-07 19:37:08 följande:

    Är de här inläggen på riktigt, eller bara tänkta att röra upp antimuslimska och antisemitiska känslor? Hur kan man tro att FL år 2021 är rätt ställe för att få konkret hjälp i en sådan här fråga? Det är helt ofattbart för mig. Khitan kan väl imamen råda dig kring och brisen rabbinen? Ett gäng med övervägande ateister - så uppfattar jag det - på sociala medier med barnets bästa för ögonen kan omöjligt hjälpa dig. Det borde du ha insett nu.


    Hon kanske ville veta vad vanliga normala människor tycker om sånt här.
  • AnnaSturesson
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-08 10:53:21 följande:

    Misshandel? Seriöst?

    Nej det blir inga konsekvenser förutom att man ofta får höra "Varför har ni inte gjort det än? Stackars pojke det blir jobbigare när han blir äldre". Men finns ingen anledning till att låta bli när både jag och mannen vill omskära honom?


    Men han behöver ju inte omskära sig alls. Så det är inte skälet det blir något om blir jobbigare när han blir äldre.

    Han kanske inte alls vill vara religös när han blir äldre.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?