Inlägg från: Anonym (Men allvarligt..) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men allvarligt..)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Men allvarligt varför ens komma på tanken? Står det inte 2021 i din kalender som i alla andras?

  • Anonym (Men allvarligt..)
    Anonym (Mamma) skrev 2021-04-07 08:32:45 följande:

    Blir lite fundersam när jag ser att någon skriver att barnet/bebisen inte hade ont. Min son genomgick en omskärelse av medicinska skäl när han var åtta år. Han hade ont efteråt, penisen var öm och det gjorde ont när han kissade. Att ta bort förbandet gjorde också väldigt ont. Jag hade pratat med planeringssköterskan innan så hans ingrepp blev utfört i samband med ett lov, annars hade han fått varit hemma från skolan några dagar.

    Själv är jag barnsjuksköterska och har träffat några bebisar som blivit omskurna och där penisen blivit infekterad. Dessa hade inte blivit omskurna av läkare.


    Det är min erfarenhet också. Jag hade för trång förhud när jag var liten och helvetets så ont jag hade efteråt. Kan inte ha varit mer än 3,4 kanske 5 år när jag blev opererad men är ett av de få minnen jag har från den åldern.

    Nä låt era/våra barn vara som de är skapta. Om man nu tror på någon slags gud så inte fan vill då den guden att man ska genomgå ett sånt trauma bara för "skoj skull". I så fall ska man nog ta sig en funderare på om den där guden verkligen vill oss det bästa.
  • Anonym (Men allvarligt..)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 08:56:21 följande:

    I mina ögon är det inte barnmisshandel och eftersom det dessutom är lagligt så spelar det ingen roll. För någon annan som tycker att det är barnmisshandel så ska man givetvis inte göra det även om det är lagligt.


    Frågan är inte vad du tycker, frågan är vad som är barnets bästa och det finns det lagar och konventioner för.
  • Anonym (Men allvarligt..)

    Fy fan så förbannad jag blir på att läsa ts inlägg. Det är inte ok att plåga djur men skära i oskyldiga barn är tydligen helt ok bara för att det står i någon jävla bok eller för att någon säger så. Hoppas verkligen det är en trolltråd men man vet ju ändå att det förekommer. SÅ JÄVLA SJUKT!!!!

  • Anonym (Men allvarligt..)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 09:40:25 följande:

    Precis, frågan är inte vad du tycker heller med tanke på att det är fullt lagligt idag i Sverige.


    Har man inte mer vett mellan öronen så man inte kan räkna ut att det inte är ok så kanske man ska ta sig en funderare på hur lämplig man är som förälder. Det står ju faktiskt inte att man inte får skära av örsnibbbarna på barn heller, och inte peta ut ögon....på dig heller....

    Skärp dig och skaffa dig en vettig sysselsättning!
  • Anonym (Men allvarligt..)
    Drottningen1970 skrev 2021-04-07 09:35:04 följande:

    I de religiösas värld känner bebisar inte smärta. Märkligt det där. Annars är bebisar känsligare än vuxna när det gäller allt. Kyla, värme, höga ljud, smärta. Men ett öppet sår på könet som man kissar på flera gånger om dagen är mirakulöst helt oproblematiskt...


    Spot on, bra sagt!
  • Anonym (Men allvarligt..)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-04-07 09:49:42 följande:

    Hade du petat ut mina ögon eller skurit i ett barns öra så hade du 100% åkt dit för misshandel. Inte alls samma sak med omskärelse.

    Jag vet redan att jag är en fantastisk mamma så någon kommentar från en okänd människa kommer knappast ändra det. Synd dock att känna så stort behov av att förstöra en tråd när jag inte bett om åsikter. Hade jag velat diskutera omskärelse så hade jag skapat en diskussionstråd.


    Så du tror att det spelar någon roll var man sätter kniven? Jag hoppas verkligen för dina barns skull att du är den bästa mamman. Men fortfarande, i den frågan så utgår du inte från barnens bästa och där tycker vi annorlunda.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?