• Anonym (Q)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Lagligt betyder inte att det är lämpligt!! Jag håller helt med vad RFSU skriver på sin hemsida:

    RFSU har under många år tagit avstånd från manlig omskärelse. Vi tycker inte heller att det är etiskt försvarbart att avlägsna frisk vävnad från människokroppen på individer som inte kan ge sitt medgivande till det. Att kränka den personliga integriteten på detta sätt är att kränka barnets rättigheter. Omskärelse av pojkar är ett oåterkalleligt ingrepp. RFSU anser att det är varje individs rätt att bestämma över sin egen kropp och vill därför inte att omskärelse utan medicinska skäl utförs på barn.

    www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-dig-som-undrar/kropp-och-kon/kukkunskap/omskarelse-av-penis/

  • Anonym (Q)
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:14:23 följande:
    Det spelar ju roll i praktiken eftersom det ena är lagligt och det andra är olagligt. Liksom andra ingrepp kan vara lagliga eller olagliga. 

    Jag funderade på att omskära min son (hans pappa är amerikan) men vi avstod.

    Det är väl bättre att TS får tips om bra läkare som utför omskärelser på klinik med bedövning och god eftervård än att gå till någon kvacksalvare som gör det hemma.
    Anonym (Förstöra) skrev 2021-04-07 06:58:05 följande:

    Varför vill du förstöra ditt barns sexliv? Galen feminist som inte gillar män???

    Är själv kvinna å tycker du är dum i huvudet, hittar han en partner så kommer dom inte ha det bra för det går fan knappt ha sex med en omskuren penis


    Haha! Vilket påhitt. Självklart går det utmärkt att ha bra och fint sex med en omskuren penis. Tror du att män i USA, Mellanöstern, Afrika etc. inte kan ha sex? De har lika mycket sex som alla andra män och är minst lika fertila.
    Vad har din mans nationalitet med omskärelse att göra...? Har en känsla av att det inte är nåt typiskt amerikanskt.

    Om ts vill ha sin son omskuren kan hon prata med den allmänna sjukvården.
  • Anonym (Q)
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:24:53 följande:
    Din känsla är felaktig. Mellan 72-96% av alla amerikanska män är omskurna. Det är med andra ord en mycket utbredd tradition där. 
    Det har väl snarare med religion att göra än nationalitet, eller hur? För att förtydliga (eftersom jag vet svaret men du inte fattade vinken) så nej, det är inte så att amerikanare i stort omskär sina barn, på samma sätt som det säkert finns många i Sverige som är det men knappast pga att de är svenskar.
  • Anonym (Q)
    Mrs Moneybags skrev 2021-04-07 10:24:53 följande:
    Din känsla är felaktig. Mellan 72-96% av alla amerikanska män är omskurna. Det är med andra ord en mycket utbredd tradition där. 
    Var har du fått siffrorna ifrån förresten? Och hur kan det skilja så många procent? 96 % av alla amerikanska män är omskurna? Nej, knappast.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?