Inlägg från: Anonym (Förvirrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvirrad)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Anonym (a 2) skrev 2021-04-08 08:43:39 följande:

    Just detta tycker jag är väldigt intressant. Jag försökte fråga TS tidigare om vad som händer om hon inte går med på detta. Blir hon utstött av vänner och familj? Misshandel? Får barnet inte umgås med släktingar? Kommer gud aldrig att ta emot barnet (även om han gör detta när han är 18?).

    Vad blir konsekvenserna av att låta bli?


    Misshandel? Seriöst?

    Nej det blir inga konsekvenser förutom att man ofta får höra "Varför har ni inte gjort det än? Stackars pojke det blir jobbigare när han blir äldre". Men finns ingen anledning till att låta bli när både jag och mannen vill omskära honom?
  • Anonym (Förvirrad)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-08 08:59:24 följande:

    De gör de flesta men få kommer ihåg exakt vilken tråd det var 6 månader senare och tar sig dessutom tid att leta upp vilket inlägg. Eller mindes d det också?  

    Det är två olika saker som inte har med varandra att göra. Hål växer igen eller så kan man strunta i dem, förhuden växer inte tillbaka. Det påverkar penisens funktion och sexlivet blir annorlunda hörseln påverkas inte av hål i öronen. 


    Få kommer ihåg, men jag är duktig och just jag kom ihåg tråden och dina inlägg direkt. Inte så kaxig längre ser jag.

    Det är såklart två helt olika saker men båda handlar om att göra något med bebisens kropp utan att bebisen har en aning om det, så på så sätt blir det väldigt likt faktiskt.
  • Anonym (Förvirrad)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-08 11:23:10 följande:

    Jag har inte ens hunnit svara, hur skulle jag kunna vara kaxig då?, Sen är det väl bra med en hobby, själv pluggar jag till röntgensjuksköterska, medan du kommer ihåg allt som skrivits på FL  

    Att klippa barnets hår är också en helt annan sak men det handlar om att göra något med bebisens kropp så det är väldigt likt faktiskt. 


    Du har redan skrivit 8 inlägg i tråden, hur är det att inte ha hunnit skriva? Ja, jag älskar min hobby.

    Jämför du att klippa håret med hål i öronen? Förresten kan jag förstå att många här kritiserar att jag ska omskära min son (även om det inte kommer hjälpa ett dugg), men att DU ska göra det när du själv tagit hål i öronen på din bebis är lite kul. Det är dubbelmoral och går inte ihop.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (a 2) skrev 2021-04-08 11:45:09 följande:

    Du menar alltså att anledningen till att ni vill skära i honom och ta bort en viktig del av hans kropp är att ni annars måste lyssna på "varför har ni inte gjort det än (vi vill att han skall få bestämma själv)?" och "det blir jobbigare när han blir äldre (nej, det blir det inte - då är det hans eget val)."


    Nej? Jag svarade på vad konsekvenserna hade blivit om vi inte gjort det. Dvs knappt konsekvenser förutom några som lägger sig i och tycker man borde göra si eller så.

    Vi omskär honom för att man ska det enligt religionen vi tror på, punkt. Sedan att det skulle finnas fördelar med omskärelse som tagits upp tidigare i tråden är bara ett plus, men inget som avgör.
  • Anonym (Förvirrad)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-08 11:43:58 följande:

    Men herregud, du ville att jag skulle reagera på något jag inte svarat på. 

    Anser du att det är dubbelmoral att du omskär din pojke och att du är emot att könsstympa flickor också? Det är verkligen motsägelsefullt. Båda två är könsstympning. (Jag tar mig friheten att anta att du inte kommer könsstympa framtida döttrar) 


    Nej, jag påpekade att du inte var lika kaxig och menade efter att jag länkade till den andra tråden.

    Eftersom det ena är ett religiöst påbud medan det andra inte är, så nej, det anser jag inte. Hade båda varit ett religiöst påbud och jag bara valt att omskära sönerna så hade det varit dubbelmoral.

    Omskärelse på pojkar är enkelt och de kan ha sex som vanligt som vuxna, de är inte begränsade utan kan ha sex just för njutningens skull. Finns en anledning till att det är lagligt om man säger så.

    Könsstympning på kvinnor är ett sätt att begränsa dem och sabbar deras sexliv i framtiden, finns ingen annan anledning än just gamla traditioner där det varit ett sätt att kontrollera kvinnor.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym skrev 2021-04-08 20:37:26 följande:

    ok, men ni verkar inte tillhöra någon religiös gemenskap. Då hade ni haft personer att fråga om omskärelsen.

    Istället frågar ni främmande människor på familjeliv...


    Var har du fått det ifrån? Jag skriver ju att de i vår närmsta umgängeskrets som har söner har åkt utomlands och fixat det där, vilket jag inte har möjlighet till. Jag tänker knappast fråga någon bekant utan närmare koll om en klinik som kommer omskära min sons penis, det är inte ett frisörbesök utan en penis det handlar om och då vill jag att det ska bli helt rätt och inte något oseriöst.

    Spelar dessutom absolut ingen roll om man frågar främmande eller nära om de ungefärliga väntetiderna kring omskärelse, den som vet svarar.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym skrev 2021-04-08 21:41:34 följande:

    Du skriver i ett inlägg att du inte vill fråga "en random iman".

    Du tillhör en religion men litar inte på religionens företrädare.


    Vad är en imam enligt dig? För vi verkar inte dela samma uppfattning.
  • Anonym (Förvirrad)
    Occam skrev 2021-04-09 13:25:38 följande:

    Det är ju så jävla dåligt att varje liten praktisk fråga som handlar om något som många ogillar (även om det är uttryckligen lagligt) ska leda till att tråden kapas av de som vill kritisera TS och driva politik.

    Starta er egen tråd om ni vill debattera politik. Svara på frågan, lämna konkreta rekommendationer eller håll annars till på annat håll!


    Tack! Man får väl engagera sig politiskt och försöka få omskärelse att bli förbjudet istället för att klaga i denna tråd när jag tydligt skrivit att jag inte vill ha några åsikter. Jag vet inte vad folk förväntar sig, att jag helt plötsligt skulle låta bli att omskära min son? Eller är det ett sätt att bara uttrycka sig för att man inte lärt sig att man ibland får hålla tyst? Oavsett är det väldigt märkligt.
  • Anonym (Förvirrad)
    sextiotalist skrev 2021-04-09 13:50:26 följande:

    Om du skriver i ett öppet forum så kan du inte styra svaren, så enkelt är det bara. Speciellt om man tar upp ett ämne, som många har åsikter om. Så det här är helt fel plats om du inte vill ha åsikter. Och nej, jag kommer inte knipa när jag dyker på sådana trådar, jag verkligen ogillar denna barbariska sedvänja. 


    Jag kan inte styra någon men jag förväntade mig att sidan bestod av vuxna människor som kan hantera att det ibland kommer upp trådar de inte gillar men där man kan ignorera.

    Denna "barbariska sedvänja" är idag fullt laglig i Sverige, så vänd ditt förakt åt rätt håll istället.
  • Anonym (Förvirrad)
    Anonym (Lag) skrev 2021-04-09 14:32:52 följande:

    Det är lagligt att sälja sex med, men det behöver ju inte betyda att det är bra för det. Snarare att det är ett problem men man vill komma åt det på ett annat sätt istället för att oskyldiga ska lida. Så lägg ner det där med att det är lagligt. Som jag och andra beskrivet så finns det anledningar bakom men att man försöker istället utbilda föräldrar så de förstår varför det ur olika perspektiv inte är bra med omskärelse. Det är klart att det finns ett starkt motstånd i länder där utvecklingen och utbildning gått framåt.


    Anledningen till att det är lagligt att sälja sex är för att man anser att den som säljer sex redan är i en sådan utsatt situation (ofta tvingade på olika sätt) och därför vill man inte kriminalisera dem.

    Hade det varit olagligt att sälja sex så hade utsatta prostituerade inte kunnat söka hjälp utan att riskera att få juridiska konsekvenser.

    Så lagen om att det är okej att sälja sex finns inte för att det är "bra" enligt staten, utan man har istället kriminaliserat sexköp eftersom sex mot betalning = fel i Sverige.

    Det är inte ett dugg jämförbart med omskärelse, hade istället kunnat jämföras om det fanns en lag som tillät föräldrar att omskära sina söner, medan det var olagligt för läkare (eller någon överhuvudtaget) att utföra det. Men så är det inte.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?