Inlägg från: Anonym (sockertoppen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sockertoppen)

    Lagom vikt för medelålders kvinna?

    Det beror väl på din kroppstyp och vad du har vägt hittills i livet.

    Om jag utgår ifrån mig själv så brukar jag dra av 110 från längden i centimeter. Det var så man gjorde på 80-talet... När jag växte upp. 

    Så 57 kilo skulle vara din idealvikt enligt den teorin. 

    Det har ingenting med åldern att göra, man kan absolut ha samma vikt från ca 20 års ålder och framåt. 

    Man behöver inte träna sig blå i ansiktet, bara normal träning 4-5 gånger i veckan och en hälsosam kost. 

  • Anonym (sockertoppen)
    Marie7 skrev 2021-04-08 10:36:49 följande:

    Förstår dina tankar. Jobbar med samma. Är 167 cm och väger idag mellan 63 och 64. Inte nöjd. Nöjdast var jag när jag vägde 57-58 kg. För lite mer än ett år sedan. Har alltid varit aktiv. Tränar flera dagar i veckan både gym och löpning. Förr kunde jag äta vad jag ville, men sen kickade klimakteriet in (Är 51 år). Allt, jag menar ALLT lägger sig runt magen och på brösten! Alltid haft stora bröst (d kupa), men nu är de bomber. Tränar nog mer än förr nu, men händer nada. I 2 månader testade jag att förutom träningen se till att uppnå 10 000 steg per dag (rörligt jobb på förskola), ta bort socker på vardagar, mindre kolhydrater osv. Hände NADA! Då ger man upp. Vill inte ens väga mig nu. Vikten är stabil nu oavsett hur jag äter eller rör mig. Folk säger jag inte är tjock, men känner mig tjock. Iaf över magen. Midjan är borta:(. Dock sitter det i huvudet. Det är där man måste börja.


    Tipsar om mer styrketräning och mindre löpning. Fokusera på styrketräningen, det är den som formar om kroppen och skapar smalare midja, platt mage, fast rumpa och lår osv. 

    Jag är också i din ålder och det funkar för mig i alla fall.
  • Anonym (sockertoppen)
    Anonym (Elisa) skrev 2021-04-09 08:43:25 följande:
    Det är lite underviktigt enligt läkarna...men det beror ju på former ålder mm

    Vägde mig som sagt bara hos läkaren och är 168 cm och vägde 60 kg och enligt honom så tyckte han att jag behövde gå upp i vikt
    Det var ju lite konstigt att din läkare tyckte det, med tanke på att din vikt är helt normal.

    Man ska akta sig för att mixtra för mycket med vikten både uppåt och nedåt om man ändå ligger inom normalt BMI. Om du har varit stabil på 60 kg i många år är det en bra vikt som din kropp tycker om och som du kan hålla utan att varken svälta dig eller överäta. Låt din kropp vara, tycker jag. 
Svar på tråden Lagom vikt för medelålders kvinna?