• Tow2Mater

    Äta en massa skräp

    Anonym (W) skrev 2021-04-07 17:15:47 följande:
    Gissningsvis äter de ris som inte är processad, dvs sånt som inte gått igenom en massa innan vi äter det.

    Ju vitare desto sämre.

    Alla vet väl att tex snabbmakaroner är sämre att äta än fullkorn. Samma gäller ris.
    'Ris har förmågan att absorbera höga mängder arsenik, speciellt i sitt yttre hölje. En av fördelarna med vitt ris är därför att det har bearbetats för att ta bort detta yttre skal.'
  • Tow2Mater
    sextiotalist skrev 2021-04-08 16:24:15 följande:
    All mat behöver lagas länge för att bli god. T.ex kan man steka upp en bit lax, göra i ordning en god sallad, eventuell en god kall sås och där får man en god och nyttig måltid (men jag hade lagt till potatis och då blir det 15 minuter till).
    Inte för att vara den, men menar du att du hinner det på 15 minuter?

    Ta fram pannor och skålar, ta fram allt från kylen, ta ur förpackningar, skölja grönsakerna, ansa och skära upp dem (och lägga tillbaka det som inte används i sina förpackningar och tillbaka i kylen) och kanske blanda till en dressing och samtidigt värma upp stekpannan och steka fisken utan att bränna vid den och röra ihop en kall sås där även till det saker måste hackas och röras ihop.... antar naturligtvis du inte räknar in disken i matlagningstiden.
  • Tow2Mater
    Anonym (Ini) skrev 2021-04-08 20:51:10 följande:
    Spagettin är det moment som tar längst tid. Sätt på vattnet med en gång och kasta i pastan (8min) omedelbart så hinner du på 10 min om du har en snabb spis.

    Köttfärssåsen blir godare om den får puttra men barnen märker ingen skillnad utan är glada och nöjda utan sjudningstid.
    Var tvungen att prova - 5 dl vatten tog min spis 5 minuter och 20 sekunder tills det borjade koka. Nu brukar jag använda bra mycket mer vatten än så, men tänkte 'några strån' till ett litet barn. Sen ska min spaghetti enligt paketet koka i 9-11 minuter, brukar ofta vara "al dente" vid den längre tiden (och fortfarande hård vid den kortare tiden).

    Du måste ha en väldigt snabb spis.
Svar på tråden Äta en massa skräp