Inlägg från: Anonym (sönderstressad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sönderstressad)

    Abort 3e barnet eller inte?

    Behöver råd och tips!! 
    Vi har 2 underbara barn.  en 4,5 åring och en 1åring. Dom båda var väldigt efterlängtade och både jag och mannen har pratat om att 2 barn är nog för oss.. det är allt vi önskat oss. 


    Nu är jag efter sex med kondom gravid. Jag har sån panik och mår så dåligt. 


    Lite bakgrund om mig är att jag är en person (uppfattas kanske ego?) som behöver mycket egentid för att må bra. Behöver sömn och vila för att må bra. Jag är en väldigt trött person och jag känner IDAG att min ork precis räcker för mina 2 busungar. Känner just nu och har känt att jag aldrig kommer palla ett tredje barn.
    Jag vill ge mina 2 barn all min tid som finns. 

    Vårt förhållande tog stryk efter 2a barnet. Och det blir bättre och bättre nu med tiden. Rent ekonomiskt räcker det med 2 barn.

    Brutalt ärligt. Jag orkar inte ett tredje barn =( tror inte alla är menade för stora familjer. 


     


    men TANKEN på att göra abort med ett foster som är en blandning av oss.. ett syskon som kommer likna sina bröder.. gör ont i mitt hjärta. 
    Men samtidigt är det inte rättvist att sätta ett liv till världen om jag Vet att jag knappt orkar 2. Mitt humör svänger mycket redan nu och tålamodet =( 


    orkar inte spädbarnstiden igen. Jag liksom dumt nog längtar tills lillen växer upp lite.. 

    Egentligen vet jag ju att abort är det jag måste göra. Men hur kommer man från tanken att detta är en fin skapelse mellan mig och min man =( ett syskon.


     


    Vet att om jag skulle behålla 3an, så kommer jag ju älska barnet och snabbspolar man år i tiden kanske allt är bättre igen. Men jag orkar inte ens tänka tanken att gå igenom en graviditet med en 1åring hemma =( 

  • Svar på tråden Abort 3e barnet eller inte?
  • Anonym (sönderstressad)

    Vill tillägga att jag mådde fantastikt efter 1a barnet. Var verkligen i en bebisbubbla. Andra barnet mådde jag fruktansvärt.  =( och vill inte må sådär igen. Vill inte att något barn ska känna sig försummat. Lillebror är fortfarande liten =( 

  • Anonym (sönderstressad)
    Anonym (Abort) skrev 2021-04-07 19:15:50 följande:

    Du säger ju själv att du/ni varken kan ge det ofödda barnet eller nuvarande familj ett så bra liv som du vill om du behåller. Du vill inte ens ha barnet. Varför överväga att behålla då? Låter som att beslutet borde vara självklart. Sedan kan det naturligtvis kännas jobbigt att göra abort av känslomässiga skäl, men den sorgen går att bearbeta. Inget barn ska behöva komma till världen för att föräldrarna tyckte det var för jobbigt att göra abort. Det är helt enkelt inte rättvist.


    Tack. Behövde läsa detta! Det skulle absolut kännas som att vi endast behåller barnet pga känslomässiga skäl. Dåligt samvete.. "vem skulle detta barn vara? Hur skulle barnet se ut?". Men även kommentarer som "En abort kan man ångra, men ett barn ångrar man aldrig"- och det är ju sant!


    Jag älskar ju mina 2 barn enormt. Och skulle älska 3an också. Men orken finns ju inte. Jag orkar knappt med småbarnslivet nu och tycker mycket är jobbigt. Så beslutet är ju typ självklart ='( 

  • Anonym (sönderstressad)
    Anonym (Hanna) skrev 2021-04-07 19:36:24 följande:
    Jag tycker du resonerar klokt och jag förstår till 100 procent dina tankegångar. Men du får väl tänka på att dina redan existerande barn betyder mest och att de förtjänar att ha den bästa mamman du kan vara. Jag är precis som du oplanerad med nummer tre. Mina barn är lite äldre. Jag har också gått i dina tankar och är livrädd att inte ha tid med mina barn och att de ska känna sig försummade. Vet också att jag inte tycker om bebistiden. Att ni äntligen har livet blivit lättare. Barnen leker tillsammans och är blöjfria, pratar och är... Ja större. Och nu ska vi börja om. Känns läskigt. Styrkekramar!!

    Har det varit självklart för er att behålla 3an? 
    Trots att du varit livrädd? 


    Jag hade nog kunnat överväga att behålla om min yngsta inte vore 1 år =/
    Jag kunde knappt gå höggavid med andra barnet och kan inte ens föreställa mig att behöva ta hand om 2 barn istället för 1 höggravid. Jag orkar helt enkelt inte så tätt inpå 2an =/ 

Svar på tråden Abort 3e barnet eller inte?