Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hanna)

    Abort 3e barnet eller inte?

    Anonym (sönderstressad) skrev 2021-04-07 19:22:57 följande:

    Tack. Behövde läsa detta! Det skulle absolut kännas som att vi endast behåller barnet pga känslomässiga skäl. Dåligt samvete.. "vem skulle detta barn vara? Hur skulle barnet se ut?". Men även kommentarer som "En abort kan man ångra, men ett barn ångrar man aldrig"- och det är ju sant!

    Jag älskar ju mina 2 barn enormt. Och skulle älska 3an också. Men orken finns ju inte. Jag orkar knappt med småbarnslivet nu och tycker mycket är jobbigt. Så beslutet är ju typ självklart ='( 


    Jag tycker du resonerar klokt och jag förstår till 100 procent dina tankegångar. Men du får väl tänka på att dina redan existerande barn betyder mest och att de förtjänar att ha den bästa mamman du kan vara. Jag är precis som du oplanerad med nummer tre. Mina barn är lite äldre. Jag har också gått i dina tankar och är livrädd att inte ha tid med mina barn och att de ska känna sig försummade. Vet också att jag inte tycker om bebistiden. Att ni äntligen har livet blivit lättare. Barnen leker tillsammans och är blöjfria, pratar och är... Ja större. Och nu ska vi börja om. Känns läskigt. Styrkekramar!!
  • Anonym (Hanna)
    Anonym (sönderstressad) skrev 2021-04-07 19:43:38 följande:

    Har det varit självklart för er att behålla 3an? 

    Trots att du varit livrädd? 

    Jag hade nog kunnat överväga att behålla om min yngsta inte vore 1 år =/

    Jag kunde knappt gå höggavid med andra barnet och kan inte ens föreställa mig att behöva ta hand om 2 barn istället för 1 höggravid. Jag orkar helt enkelt inte så tätt inpå 2an =/ 


    Min yngsta är 2,5. Hade jag blivit gravid tidigare hade det nog inte varit självklart alls. Hade inte heller orkat med ett yngre barn. Var 1 år och 8 månader mellan mina barn och det var svintufft. Så hade inte orkat en trea med samma åldersspann. Så nej, jag har nog inte känt att jag inte ville behålla. Dock tror jag inte vi skulle försöka igen om det inte går vägen.
Svar på tråden Abort 3e barnet eller inte?