Inlägg från: Anonym (Inte oetiskt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte oetiskt)

    Oetiskt med äggdonation

    Hej,

    Nu behandlar jag detta som en riktig fråga och inte som det troll det förmodligen egentligen är.

    Barnen har rättigheter, och får också information om sitt ursprung om de kommit till via donerat ägg. Kliniker uppmuntrar också till att berätta som det är för barnet, att familjen så gärna ville ha barn men inte kunde, och därför fått hjälp av celler från annan part.

    Precis som föregående svar skriver är det dessutom en väldigt skillnad mellan adoption versus att vara uppväxt redan från äggstadie i sin familj..

    Som ett ytterligare tillägg: de som skaffar barn genom donerat ägg gör det antagligen för att de är villiga och kapabla att betala och gå igenom behandlingar till förmånen att kunna få barn. Förstå vad efterlängtat och uppskattat ett sådant barn är. Och att föräldrarna antagligen både har ekonomi och pannben att klara ett barn. Jämför den bilden med folk som förökar sig som kaniner utan att förutsättningar varken ekonomiskt, tidsmässigt eller ens intresse av att ta hand om sina små.

    Nä all heder åt alla som kämpar där ute för att ge barn en bra uppväxt, oavsett om det är genom sina egna den "normala" vägen, eller donerade ägg, eller adopterade barn. Försök inte klandra en av de grupper som antagligen sliter hårdast för att få chansen till familj att vara oetiska, när andra (rimligtvis inom kategorin som lätt får barn naturligt) skapar barn vind för våg utan en tanke på hur de ska tas hand om (vet att detta inte är vanligt i någon grupp, meningen är inte att klandra som så. Bara att de som går igenom procedurer och kämpar i år för barn antagligen också kämpar för sitt barn på samma sätt när det väl är i livet). De som inte tar hand om sin avkomma är de oetiska. Inte de som kämpar helhjärtat. Gäller oavsett hur livet uppkommit.

Svar på tråden Oetiskt med äggdonation