• Anonym (LL)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Anonym (Pappan) skrev 2021-04-09 12:25:39 följande:

    Man behöver anpassa sig och hjälpa till även i förhållanden utan barn, inser inte TS det bör han nog förbli ensam, tycker jag!


    Inte på samma sätt som när det finns barn inblandade.
  • Anonym (LL)

    Jag ser här att det är många tokar som har lockats till den här tråden. Ingen normal människa väntar fem dejter med att berätta att man har barn. Det är man tydlig med från början. Att ts inte vill ha barn är inget som man brukar berätta med en gång, det kan han gått och väl berätta efter några dejter eller om tjejen frågar. Det är nämligen den som VILL ha barn som ansvarar för att ta reda på om den andra också vill ha barn. Den som VILL ha barn tar upp frågan, inte den som INTE vill ha barn. Nu handlar ju tråden dock inte om detta.

  • Anonym (LL)
    Anonym (tomten) skrev 2021-04-09 12:28:34 följande:

    Med ett sånt tänk är du inte mogen för ett förhållande heller


    Varför inte? Begriper du inte att det är skillnad på ett förhållande med barn och ett förhållande utan barn?
  • Anonym (LL)
    Anonym (Bb) skrev 2021-04-09 12:08:33 följande:

    31 år? Säkert? Vilket kap! En förvuxen pojke...


    Varför? För att han inte vill ha barn? Är du för dum för att inse att det är skillnad på ett förhållande med barn och ett förhållande utan barn?
  • Anonym (LL)
    Anonym (Lämna) skrev 2021-04-09 12:10:23 följande:

    Lämna henne på en gång. Ta dig för fan inte in i det oskyldiga barnets liv! Ditt agg gentemot barn kommer att gå ut över hennes barn.

    Lämna dom båda ifred och hitta en frivilligt barnlös kvinna..!


    Wow, ta dig samman människa.
  • Anonym (LL)
    karamellen9 skrev 2021-04-09 12:50:30 följande:

    Du verkar otroligt korkad själv jag skulle kunna förklara för dig det du inte förstår men du kommer med största sannolikhet inte begripa så jag avstår


    Låt höra vad för vettigt du möjligen kan ha att komma med.
  • Anonym (LL)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 12:46:34 följande:

    Om man inte klarar av att anpassa sig, hjälpa till och ta ansvar så är man inte mogen för ett förhållande för där måste man göra exakt dessa saker också

    Om ni inte förstår detta så bör även ni avstå från förhållande, fast det finns ju kvinnor som inte vågar säga ifrån och män som gillar att utnyttja såna kvinnor.


    Fast det är en sak att göra det i ett förhållande utan barn, det är inte alls lika krävande som när det finns barn med i bilden. Troligen vill han anpassa sig, hjälpa till och ta ansvar i ett förhållande utan barn (annars hade han väl inte dejtat) men inte i ett förhållande där barn finns med i bilden, för det kräver mycket mer anpassning, ansvar och hjälp.

    Hur kan du inte fatta?
  • Anonym (LL)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2021-04-09 12:54:29 följande:

    Med den nivån av oförståelse har du en del att arbeta på i din personlighet... Du är omogen för att du inte vill ta ansvar, anpassa dig och hjälpas åt, inte för att du inte vill ha barn. Barn eller inte så är det grunden i en relation!


    Naturligtvis vill han hjälpa till, ta ansvar och anpassa sig i ett förhållande utan barn (annars hade han väl inte dejtat), det är inte samma sak som att göra det i ett förhållande där barn finns, det är mycket mer krävande. Skrattretande hur vissa inte kan fatta detta.
  • Anonym (LL)
    karamellen9 skrev 2021-04-09 12:58:53 följande:

    ja för du själv kommer ju med så otroligt vettiga argument så du kväker ut dig nedanståendeVad är det för del på en del, fem träffar och dom tror att man är i ett förhållande: lagom creepy

    Det är ju i början man tar reda på hur den andre är,  dom dejtar, ts har knappast berättat allt om sig själv heller än, fem träffar för sjutton.


    Fast barn är en stor grej och har man barn så berättar man det, förutsatt att man är en normal människa.
  • Anonym (LL)
    Anonym (tomten) skrev 2021-04-09 13:00:28 följande:

    Exakt, men en vuxens mans känslighet ska ju gå före allt annat


    Handlar nog mer om att barn är en stor sak och en deal breaker för många och hon borde ha berättat det från början istället för att slösa ts tid.
  • Anonym (LL)
    Anonym (Grabb) skrev 2021-04-09 12:56:49 följande:

    Men vänta lite nu, "båda sidor"... 

    Fem stycken dejter, vad sjutton har ni pratat om under de första fyra?

    Kan givetvis förstå att man kanske inte sitter och planerar en framtid tillsammans, men att vilja lära och veta mer om personen som sitter mitt emot är väl vanligt hyfs? Och det bygger ju inte bara på att man ensidigt skall berätta exakt allt om sitt egna liv, man kan väl visa engagemang och ställa frågor också som motpart.

    TS hade väl likväl kunnat ställa en enkel fråga huruvida hans dejt har några barn? 

    Om det nu är en dealbreaker, fine. Släpp det då och gå vidare. Sköt det snyggt.

    Jisses så dramatiskt.


    Jag tänker mer att om man har barn så faller det sig naturligt att man berättar det omgående, inte väntar fem dejter med att berätta det.
  • Anonym (LL)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 13:03:49 följande:

    Exakt barn är en stor grej och en normal människa tar sin tid och tar reda på vem man träffar innan man berättar om det viktigaste man har dvs sitt barn

    De flesta anser sig inte heller vara i ett förhållande när man bara träffats ett par gånger.


    Var har ts sagt att han anser att de redan är i ett förhållande eller vem i tråden har påstått det?

    Nej, en normal människa berättar omgående att man har barn eftersom att det är en stor sak. Ingen har sagt att man måste introducera barnet och den nya för varandra med en gång, men en normal människa BERÄTTAR åtminstone att man har barn, annars blir det som i det här fallet, att man slösar tid på helt fel person. Det hade kunnat undvikas.
  • Anonym (LL)
    Anonym (Avslut) skrev 2021-04-09 13:06:17 följande:

    Det är inte nödvändigtvis så att kvinnan i fråga anser att detta var den 5:e dejten. Det är endel som träffas och pratar på fest (kanske inte nu då) där den ena parten anser det vara första dejten och den andra inte alls räknade det som dejt. Samma gäller om de blivit inbjudna av vänner till middag eller annan träff för att försöka para ihop dem. Då är det inte heller säkert att ena parten räknar detta som en dejt. Även om man beslutar att träffas för en kaffe är det inte säkert man tycker att det klassas som en dejt. Den subjektiva upplevelsen kan skilja sig åt. För kvinnan kanske denna 5:e träffen var det hon sökande som första dejten.

    Det är inte heller säkert att kvinnan vill ha fler barn. Det är inte säkert att man är så säker på om man vill ha fler eller inte.


    Vi vet inte vad hon anser så det är bara onödigt att du sitter och spekulerar i det. Vi får utgå från den information som finns tillgänglig, annars blir det helt meningslöst att ens diskutera något här.

    Nej, ingen har sagt det och det är inte vad som diskuteras i tråden heller.
  • Anonym (LL)
    karamellen9 skrev 2021-04-09 13:07:57 följande:

    Nå TS har du berättat exakt allt om dig själv? Dina vanor, din ekonomi, tidigare förhållande och vad dom nu anser om dig,  vilka sjukdomar du har eller har haft, om, varit otrogen, om du slänger kalsongerna på golvet, om du torkar dig med papper eller springer omkring med kissfläckar, om du smackar när du äter

    Och allt skulle du helst ha berättat på första dejten


    Oj, vad tramsig och omogen du är. Du jämför att berätta att man har barn med att berätta om sina vanor. Ingen har sagt att man ska berätta allt om sig själv efter några dejter men du förstår såklart inte att barn är en stor sak som man brukar berätta om omgående, istället för att slösa tid på helt fel person.
  • Anonym (LL)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 13:10:26 följande:

    Huvudet på spiken, om TS som pratar högt om ärlighet själv hade varit ärlig från början hade problemet inte funnits.


    Om en person inte berättar omgående att denne har barn så utgår nog många från att personen inte har barn, eftersom att det är en stor sak som man brukar berätta om rätt fort. Alltså är det inte så konstigt att ts inte sa något om den saken.
  • Anonym (LL)
    Anonym (S) skrev 2021-04-09 13:11:40 följande:

    Och eftersom barn är en sådan stor grej, och normen är att de flesta skaffar barn, så borde TS berätta att han inte vill ha barn, så han inte slösar hennes tid. 


    Nja, den som vill ha barn ansvarar för att ta upp den saken och fråga. Har man barn sedan innan så brukar man dock berätta det omgående.
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn