• Tecum

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Anonym (tomten) skrev 2021-04-09 12:28:34 följande:
    Med ett sånt tänk är du inte mogen för ett förhållande heller
    Gäller det även kvinnor som inte vill ha barn?
  • Tecum
    Physalis skrev 2021-04-09 15:55:21 följande:
    Jag tycker det är fullt rimligt att ganska omgående berätta om att man har barn eftersom det påverkar redan från start och är en dealbreaker för många.

    Om man inte alls vill ha barn känns inte lika viktigt att genast säga utan är nog mer något som dyker upp under samtalets gång när man kommit så långt att man pratar om hur man tänker sig framtiden.

    Jag tycker båda sakerna borde kommit upp under dessa 5 dejter om inte båda helt struntat i såna samtalsämnen eller undanhållit information med flit.
    Jag håller med och är faktiskt förvånad över att hon inte sagt något. Min erfarenhet är att om jag pratar allmänt med en kvinna i vilket sammanhang som helst och hon inte antytt något om sina barn (eller barnbarn) inom fem minuter - då har hon inga. Barn är det mest centrala i kvinnors liv och att hon inte nämnt något på fem dejter är anmärkningsvärt. Kan tolkas som att hon vill få honom förälskad först.
  • Tecum
    Anonym (goliat) skrev 2021-04-11 17:44:41 följande:
    Det är inte jämförbart.

    Att ha barn är en realitet, barnet finns liksom redan och alla är inte intresserade av några styvbarn.
    Att inte vilja ha barn handlar om ev framtida barn som inte ens existerar. Och att skaffa barn med någon som redan har en knatte känns kanske inte heller så lockande.

    Jag förstår faktiskt inte varför ts inte bara frågade dejten om hon har några ungar. Det är ju inte direkt ovanligt att man har i den åldern.
    En sån fråga kan vara känslig i ett tidigt skede. Kanske hon inte kan få barn, kanske har försökt men inte lyckats, kanske har hennes barn avlidit. 
    Det normala är att den som har barn berättar det tämligen omgående. 
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn