• Anonym (-)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Hej.

    Jag dejtar en tjej och har nu träffat henne fem gånger. Jag är 31 år och hon är 27 år. Igår träffades vi för femte gången och först då släppte hon bomben att hon har ett barn. Barnet är tre år och bor hos henne varannan vecka. Jag hade ingen aning om att hon har barn.

    Jag själv har inga barn och som jag känner nu så vill jag inte heller ha några. Det har jag aldrig velat. Mitt liv är bra som det är och jag vill inte ha barn i mitt liv. Jag tycker om ett lugnt, tyst och stilla liv där jag inte behöver ta ett sånt ansvar som man måste med ett barn.

    Grejen är att jag tycker om den här tjejen mycket och jag är väldigt intresserad av henne men samtidigt så känns det ju inte så bra nu när jag har fått veta att hon har barn, för jag vet att det ändå kommer att kräva en del av mig i slutändan och jag är inte beredd alls på det. Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till, för jag vet ju att detta är exakt vad som kommer att ske, även fast jag inte är barnets pappa.

    Hade hon varit tydligt från början med att hon har barn så hade jag aldrig träffat henne men nu har jag tyvärr gått och kärat ner mig i henne lite och jag är besviken att hon inte var ärlig mot mig från första början. Just när man lyckas hitta någon så går allt åt helvete.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu men jag inser väl att jag bör avsluta detta. Vad säger ni?

  • Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn
  • Klartsomvatten

    Hon borde ha berättat att hon har barn.

    Att man vill/inte vill ha barn i framtiden är inget som man börjar prata om efter bara några dejter som folk i tråden här verkar tycka, det hade iaf skrämt bort mig om killen redan efter några dejter började prata om såna saker. Det kan man ta senare,

  • Anonym (S)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:12:41 följande:
    Om en person inte berättar omgående att denne har barn så utgår nog många från att personen inte har barn, eftersom att det är en stor sak som man brukar berätta om rätt fort. Alltså är det inte så konstigt att ts inte sa något om den saken.
    Menar du att det inte är en stor sak att man inte vill ha barn?

    Det är väl en ganska stor sak, i ett samhälle där normen är stor att skaffa barn. Så varför var inte TS själv ärlig? 
  • Anonym (koskenkorven)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2021-04-09 12:54:29 följande:
    Med den nivån av oförståelse har du en del att arbeta på i din personlighet... Du är omogen för att du inte vill ta ansvar, anpassa dig och hjälpas åt, inte för att du inte vill ha barn. Barn eller inte så är det grunden i en relation!
    Anonym (-) skrev 2021-04-09 11:53:34 följande:

    Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till


    Eller så är det du som drar förhastade slutsatser. Det är kanske bättre att TS får förklara vad han menade med det, om det gäller allmänt eller om han bara syftar på att ta hand om andras barn?
  • Anonym (S)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:14:40 följande:
    Nja, den som vill ha barn ansvarar för att ta upp den saken och fråga. Har man barn sedan innan så brukar man dock berätta det omgående.
    Och vill man absolut inte ha barn, så berättar man det också. 

    Jag tror båda känner att de slösat varandras tid, om nu TS var så ärlig som han kräver av henne. 
  • Anonym (D)

    Jag är själv ensamstående mamma och tycker att det är rätt märkligt att hon inte har nämnt sitt barn på fem dejter.

    Mitt barn är första prio för mig när det gäller allt från var och hur jag väljer att bo, vilka arbeten jag tar och hur jag planerar min fritid. Det är alltså i högsta grad väsentlig information till den jag dejtar och kanske hoppas på en relation med.

    Visst hade TS kunnat fråga men det är inte konstigt att han utgår ifrån att hon inte har barn när hon inte nämner sitt barn öht. I de flesta typer av kontakter är det ett naturligt samtalsämne.

    Det finns en massa fördomar mot ensamma mammor, det skulle bli ett långt inlägg om jag räknade upp alla dumheter jag har hört. Bland de vanligaste är att ensamma mammor letar efter en ny pappa och försörjare fast de flesta har separerat av goda anledningar och gillar friheten efter att ha levt i en dysfunktionell relation. Mitt barn är i tonåren nu och jag har aldrig haft en tanke på att en man skulle träda in och ta över allt. Jag har trivts bra med att vara särbo, ha egen ekonomi och ta fullt ansvar för mitt barn. Då slipper jag besvikelser, tjafs och irritation kring sådant samtidigt som jag får allt det trevliga med en relation.

    Det är antagligen p.g.a. sådana fördomar som hon inte har sagt något, TS har ju uppenbarligen samma fördomar själv, men det blir ju bara kontraproduktivt. När jag nätdejtande skrev jag i profilen att jag har barn och helst träffar en man som också har det för att slippa en sådan här situation.

    Det är upp till var och en om man vill ha barn. Det behöver inte alls betyda att TS är omogen utan kanske bara insiktsfull. Då är det bättre att han bryter nu på en gång för även om han inte behöver ta ansvar för det här barnet, som uppenbarligen har en närvarande pappa, så kommer han ha svårt att acceptera hennes prioriteringar och hur barnet påverkar hennes liv.

  • karamellen9
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:14:40 följande:
    Nja, den som vill ha barn ansvarar för att ta upp den saken och fråga. Har man barn sedan innan så brukar man dock berätta det omgående.
    Vad sägs om att bemöta det som sagts att om TS själv hade varit ärlig angående från början att han inte vill ha barn så hade problemet inte funnits

    Tydligt att både TS och en del andra i tråden är hycklare av högsta grad

    Nu väntar vi med spänning på TS förklaring till varför HAN inte har varit ärlig mot tjejen angående barnbiten
  • Anonym (this)
    Så TS varför var du inte ärlig mot henne att du inte vill ha barn.

    Du var alltså inte själv ärlig mot henne men kvider hur dum hon var som inte var ärlig mot dig - j*vla hycklare
  • Annita
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-09 12:17:08 följande:

    Måste man vilja ha barn? Varför då?
    Kommentaren var en reaktion på detta ur TS: Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till

    TS menade nog iofs specifikt anpassa sig till ett barn, men det känns ändå lite som om han vill leva som en ungkarl även om han har flickvän. 
  • Anonym (tomten)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 13:23:08 följande:
    Så TS varför var du inte ärlig mot henne att du inte vill ha barn.

    Du var alltså inte själv ärlig mot henne men kvider hur dum hon var som inte var ärlig mot dig - j*vla hycklare
    +100000
  • Anonym (Lämna)
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 12:45:21 följande:

    Wow, ta dig samman människa.


    Nej. Varför? Jag har ju rätt!
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn