• Anonym (-)

    Min dejt berättade först nu att hon har barn

    Hej.

    Jag dejtar en tjej och har nu träffat henne fem gånger. Jag är 31 år och hon är 27 år. Igår träffades vi för femte gången och först då släppte hon bomben att hon har ett barn. Barnet är tre år och bor hos henne varannan vecka. Jag hade ingen aning om att hon har barn.

    Jag själv har inga barn och som jag känner nu så vill jag inte heller ha några. Det har jag aldrig velat. Mitt liv är bra som det är och jag vill inte ha barn i mitt liv. Jag tycker om ett lugnt, tyst och stilla liv där jag inte behöver ta ett sånt ansvar som man måste med ett barn.

    Grejen är att jag tycker om den här tjejen mycket och jag är väldigt intresserad av henne men samtidigt så känns det ju inte så bra nu när jag har fått veta att hon har barn, för jag vet att det ändå kommer att kräva en del av mig i slutändan och jag är inte beredd alls på det. Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till, för jag vet ju att detta är exakt vad som kommer att ske, även fast jag inte är barnets pappa.

    Hade hon varit tydligt från början med att hon har barn så hade jag aldrig träffat henne men nu har jag tyvärr gått och kärat ner mig i henne lite och jag är besviken att hon inte var ärlig mot mig från första början. Just när man lyckas hitta någon så går allt åt helvete.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu men jag inser väl att jag bör avsluta detta. Vad säger ni?

  • Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn
  • bubelplast
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 13:23:08 följande:
    Så TS varför var du inte ärlig mot henne att du inte vill ha barn.

    Du var alltså inte själv ärlig mot henne men kvider hur dum hon var som inte var ärlig mot dig - j*vla hycklare
    TS och hans lilla anhang blev väldigt tysta när man uppmärksammade på deras dubbelmoral och hyckleri
  • Wald
    Anonym (T) skrev 2021-04-09 13:08:21 följande:

    Det var ju absolut fel av henne att inte berätta. Jag antar dock att du inte heller släppt ?bomben? att du INTE vill ha barn eller dejta någon med barn. Hade du gjort det från början hade hon säkert inte börjat dejta dig heller. Så se detta som en lärdom - tala om så här viktiga saker redan från början så slipper både du och den ev. dejten slösa tid på något som redan från början är dömt att aldrig leda någonstans. De flesta vill trots allt ha barn (och/eller har redan barn) så det är väldigt viktigt att du klargör var du står i frågan redan från start.


    Exakt min tanke också. Om du talat om att du inte vill ha barn hade tjejen antagligen backat Eller i alla fall sagt att hon redan har ett barn.

    Säg att jag dejtat en man några månader, till och med år kanske, och han sedan kläckt ur sig att han inte ska ha några barn. Då hade jag blivit skogstokig.

    (Nu hade jag turen att träffa en man redan som ung och vi visste båda att vi ville ha barn och har numera snart vuxna barn.)
    Ingen kan få dig att känna dig mindre värd utan ditt samtycke. Eleanor Roosevelt
  • Anonym (Alice)

    Personligen tycker jag väl inte att fem dejter är speciellt mycket. Tycker inte att det är konstigt att hon inte tagit upp att hon har barn tidigare eller att TS sagt att han inte vill ha barn. Visst, är man 35+, gärna vill ha barn och inte vill slösa en endaste minut på "fel" dejt tar man kanske upp barnfrågan väldigt tidigt, men inte annars.

    Självklart bör de nu göra slut för att de vill olika saker med sina liv. Är varken konstigt eller dåligt. Om TS känner att han nu fått en dålig erfarenhet efter det här kanske han har lärt sig att själv ta upp tidigt i dejtandet att han absolut inte vill ha barn i hans liv, varken egna eller andras. 

  • bubelplast
    Ascendere skrev 2021-04-09 14:16:26 följande:

    Tar hon den i tvåan?


    Ja sånt lär väl du veta allt om då du med all säkerhet aldrig varit i närheten av en riktigt kvinna.
  • Anonym (this)
    bubelplast skrev 2021-04-09 14:17:51 följande:
    Ja sånt lär väl du veta allt om då du med all säkerhet aldrig varit i närheten av en riktigt kvinna.
    Bästa svarsrepliken på familjeliv! Underbart
  • EpicF
    Anonym (-) skrev 2021-04-09 12:32:22 följande:

    Hur är jag omogen för att jag inte vill ha barn? Förklara gärna.


    Var nog snarare "Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till," som folk reagerar på eftersom det är något man gör i ett förhållande oavsett om man det finns barn med i bilden eller inte.

    För mig låter det som att du inte ens är redo för att seriöst förhållande eller ens någonsin kommer att bli.
  • EpicF
    Anonym (LL) skrev 2021-04-09 13:14:40 följande:

    Nja, den som vill ha barn ansvarar för att ta upp den saken och fråga. Har man barn sedan innan så brukar man dock berätta det omgående.


    Brukar? Nej, det brukar man inte. Det väljer man själv. Aldrig att jag hade berättat att jag har barn vid första dejten om det inte kom upp.

    När jag och min sambo började dejta så kom den från upp på första dejten eftersom båda hade barn sedan innan. Dejtade en innan min sambo och där var inte barnfdågsn uppe alls. Jag berättade inte eftersom jag inte var säger på om det skulle bli något och det blev dock inget heller.
  • Anonym (koskenkorven)
    Anonym (this) skrev 2021-04-09 14:19:23 följande:
    Bästa svarsrepliken på familjeliv! Underbart
    Om man är kvinna ja.
    Jag tolkar det mer som typiskt femnistdravel som tyvärr är så poppis på FL så fort en kvinnas agerande ifrågasätts. Då ska det genast vändas till att det är mannens fel oavsett för alla vet ju att kvinnor är ofelbara.
  • Anonym (koskenkorven)
    EpicF skrev 2021-04-09 14:21:21 följande:
    Var nog snarare "Jag vill inte leva ett sånt liv där jag ska behöva anpassa mig, ta ansvar och hjälpa till," som folk reagerar på eftersom det är något man gör i ett förhållande oavsett om man det finns barn med i bilden eller inte.

    För mig låter det som att du inte ens är redo för att seriöst förhållande eller ens någonsin kommer att bli.
    För dig ja, men det blir ju fel om du ger dig själv tolkningsföreträde över vad TS menar. Varför inte låta TS själv förklara vad han menade FÖRST och SEN kan du dra slutsatser?
Svar på tråden Min dejt berättade först nu att hon har barn