Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Hjälp mig med hund

    THR skrev 2021-04-09 14:22:12 följande:

    Hej!
    Jag har skaffat en liten underbar chihuahua som är ca 19 veckor. Han har varit hos oss sedan 8 veckors åldern. Han är helt underbar och väldigt lekfull. Jag har haft hund innan och var medveten om att valptiden är svår och jobbig men nu har den gått över till omöjlig. 
    Valpen sover inte. Någonsin. Varken dag eller natt. På natten vaknar han flera ggr och vill bli klappad till söms. På dagen är han pigg och aktiv. När han är övertrött så kommer han upp i knät och sover endast där, i annat fall springer han efter mig tills jag tar upp han så att han kan sova.
    Det här att de ska sova 20 timmar när de är små finns inte på världskartan. Jag har i min tur inte sovit sedan han kom till oss och börjar känna nu efter 11 veckor att glädjen av att ha en hund finns liksom inte. Ofta sitter jag och gråter ..med valpen i armarna. Eftersom jag är antagligen lika trött som han så tar vi en powernap när jag kan arbetsmässigt (jobbar hemifrån). 

    Han leker aldrig själv, men det kanske de inte gör?
    Han gnyr så fort jag lämnar han i rummet, skäller när han inte kan ta sig ner från soffan och verkar bara nöjd när han har full uppmärksamhet. Jag har börjat tänka på om han inte trivs hos oss och funderar på att lämna honom till någon äldre som kan ge han den uppmärksamhet han vill ha.
    Han har stamtavla och allt det där och detta är verkligen inte corona hund då jag velat ha en hund i 5 år men det är nu det var möjligt. Men det känns som att vi inte " passar"och jag är jätteledsen dels för att jag vill sova i alla fall 4 timmar sammanhängande per natt och dels för att jag så länge velat ha en hund och så känner jag så här :(
    Hjälp mig hur jag ska tänka och resonera. 


    Låter som en otrygg valp som behöver dig som trygghet nu i början. Jag har haft flera valpar som iof sovit skapligt på nätterna men som inte kunnat koppla av på dagtid om jag inte suttit med dom när dom behövt sova. Kan han inte sova i ditt knä när du jobbar så han får sin välbehövliga sömn?

    Vad säger uppfödaren?
Svar på tråden Hjälp mig med hund