• Anonym (Nyfik­en)
    Fri 9 Apr 2021 18:54
    1256 visningar
    26 svar
    26
    1256

    Perfekta barnaskaran

    Är lite nyfiken på hur många barn, hur stor åldersskillnad somna anser vara det ?perfekta? om ni hade barn var?

    Samt vilket kön det skulle vara på samtliga barn? Och ordningen?

    Överallt känns det som flickor numera är det som både mammor och pappor önskar mest att få? Minst två så dom blir systrar?

    Har själv 3 pojkar och älskar dom mer än allt men är trött på kommentarer om vi inte ska försöka med en 4a? Kanske de blir en flicka osv...

    Mellan mina pojkar är 2 år mellan första å andra samt då 4 år mellan första och tredje!

    Är mest nyfiken på hur ni skulle valt om ni fick önska?

  • Svar på tråden Perfekta barnaskaran
  • Fri 9 Apr 2021 19:02
    #1

    Jag skulle inte ha valt annorlunda än hur jag har det nu. En son som precis blev sex år och en snart fem månader gammal son. Vi har medvetet velat ha längre emellan och jag har önskat mig pojkar. Om det blir fler barn återstår att se. Jag hade gärna fått en tredje son i så fall.

  • Anonym (E)
    Fri 9 Apr 2021 19:03
    #2

    Två barn. 3 år emellan kanske hade varit rimligt för mig.

  • Anonym (2 barn)
    Fri 9 Apr 2021 19:09
    #3

    När jag och min man pratade om familj innan första barnet så såg vi två pojkar som äldst och yngst och en flicka som mellanbarn. Nu fick vi två pojkar och av hälsoskäl blir det inga fler barn här. Väldigt nöjd med de tre åren det är mellan killarna, det hade inte blivit tätare mellan nr 2 och 3. Kan sörja att det inte blev en flicka också men är så nöjd över mina två fina pojkar ändå!

  • Anonym (Önska­n)
    Fri 9 Apr 2021 19:12
    #4

    Det perfekta enligt mig hade varit två söner med 1 års skillnad. Sedan när yngsta sonen är 3 år föds ytterligare 4 döttrar där det är 1 års skillnad mellan varje dotter. Så önskade jag när jag var yngre och tycker fortfarande det låter bra.

    Nu har jag dock en snart 5 årig dotter och väntar barn nummer två, gick tyvärr inte tidigare pga flera missfall.

    Nu blev det som det blev men hade jag fått önska utifrån nuvarande situation så önskar jag efter detta barn 2-3 till täta barn. Dvs 4-5 barn sammanlagt där det skiljer sig 5 år mellan äldsta och näst äldsta, och sedan 2-3 till barn tätt. Kön spelar ingen roll men hade helst inte velat ha alla barn med samma kön.

  • Fri 9 Apr 2021 20:37
    #5
    +1

    Har ett barn bara och för mig är det perfekt. Vill inte ha fler. Ville väldigt gärna ha en flicka men fick en pojke. Nu tycker jag inte längre att det spelar någon roll.

  • Anonym (lilla syster­)
    Fri 9 Apr 2021 21:06
    #6

    Jag vill nog ha i alla fall ett par pojkar och ett par flickor. 4 barn är nog lagom. Gärna ganska nära i ålder, men ändå tillräkligt spridning att äldsta kan vara ganska mycket äldre än yngsta. Kankse 7-10 år mellan äldsta och yngsta? Jag tänker väl lite familjen Melkersson där.

  • Anonym (2-3)
    Fri 9 Apr 2021 22:12
    #7

    Två barn med 3 års åldersskillnad. För mig behövde äldsta kunna klara saker själv innan småsyskonet kom. Jag hade (tror jag) inte klarat av två små barn samtidigt. Vi har en av varje kön och det är spännande. Däremot tror jag skillnaderna mellan individer är större än mellan kön så de spelar ingen roll vad man får för kön egentligen. Personlighetsdrag, intressen, humor kan vara så olika ändå. Får man en av varje behöver man inte undra hur det skulle blivit (men nu kanske man undrar hur ett barn till skulle vara istället).

  • Fri 9 Apr 2021 23:09
    #8

    Ett är perfekt.

    Föredrar pojke; älskar att se honom involverad i fotboll och basket, skulle ha svårt för en"typisk" flicka intresserad av dans och cheerleading.

  • Sat 10 Apr 2021 00:21
    #9

    Tre barn med 2 år mellan varje. Könet spelar ingen roll.
    Har 2 döttrar som det är 15 år mellan. 

  • Anonym (Bra så)
    Sat 10 Apr 2021 05:13
    #10

    2 döttrar med några års mellanrum eller flicka/pojke/flicka.Eller först en flicka och sen en pojke.

Svar på tråden Perfekta barnaskaran