Inlägg från: Anonym (20 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (20 år)

    Varför är människor otrogna?

    Anonym (Anonym@) skrev 2021-04-13 16:03:49 följande:

    Varför sent att ta upp det? Det är ju först när man går bakom ryggen på sin partner som det blir otrohet. Innan har man en massa tillfällen att göra rätt. Snacka om olika lösningar. Även om man varit i förhållande i 20 år.


    Och om man efter 20 år insett att sexlivet aldrig varit bra och troligen aldrig kommer bli det och att man verkligen missat något i livet och föreslår öppet förhållande för partnern - men det för denne är helt otänkbart?

    "Lämna" säger familjelivarna, men det är inte så bara att bryta upp efter 20 år med barn och hus och välfungerande vardag och gemensamt socialt liv etc etc. Även om man inser att man inte borde gift sig från början, så är det otänkbart att frivilligt välja bort vad vi har i detta läge.

    Jag har inte själv varit otrogen, men ser betydligt mindre svartvitt på frågan nu än när man var ung och naiv och trodde att allt löser sig med tydlig kommunikation.
  • Anonym (20 år)
    Anonym (sådär) skrev 2021-04-16 11:07:55 följande:

    Så den verkliga frågan, är hur kommer det sig att vissa människor klarar av att hantera svåra situationer på ett värdigt sätt, men andra inte? Är "det är inte så lätt" verkligen en giltig ursäkt för otrohet?


    Nu skrev jag dock inte att "det är inte så lätt att låta bli att vara otrogen", utan att det inte är så lätt att bryta upp från ett 20+ år förhållande bara för att sexet inte fungerar.

    Jag skulle själv inte rakryggad kunna säga att ett rikt sexliv är såpass viktigt för mig att jag väljer att slita isär familjen och riva upp allt vi har och kasta alla minnen i papperskorgen. Och jag är långtifrån säker på att "värdigt" är ordet jag skulle välja för dem som klarar av att göra så.
  • Anonym (20 år)
    Anonym (sådär) skrev 2021-04-16 13:35:05 följande:

    Och jag skrev inte heller att du skrev att det skulle vara så svårt att vara otrogen, jag skrev att du skrev att "det är inte lätt".

    Men i slutändan hamnar man i samma frågeställning, är det ok att vara otrogen för att situationen i sig är svår?

    Det är väl klart att smyga runt bakom ryggen på sin partner, svika och ljuga INTE är ett värdigt sätt att hantera problem i förhållandet? Eller vad har du för definition av värdigt? 


    Du diskuterar huruvida det är ok att vara otrogen eller inte.

    Jag diskuterar huruvida det är så lätt som det påstås att följa FL-råden och lämna en relation bara för att sexet inte funkar, eller lösa problemen med sin partner med lite tydlig kommunikation.

    Vänligen sluta citera mina inlägg och försöka göra poänger av att jag skulle vara av annan åsikt än dig, när vi i själva verket pratar om olika saker.
Svar på tråden Varför är människor otrogna?