Inlägg från: MaloneXD |Visa alla inlägg
  • MaloneXD

    Beslutsångest universitet

    Hej,
    Nu är det så att sista antagningsdagen stänger om cirka 2 dygn. Jag har under veckor varit inställd på Högskoleingenjör Datateknik, främst i Linköping då det är ganska nära hem. Jag har inte tillräckligt bra betyg för Civ.ing på ?toppskolorna?. 
    De universitet som jag kan tänka mig plugga på som Högskoleingenjör är Lund, KTH och Linköping. Jag vill nämna att jag av personliga skäl inte kan plugga i Chalmers, i alla fall de första terminerna. 
    Men nu tvekar jag riktigt mycket efter att fått svar från SYV. Medan andra på det här forumet nämnt att det är 80-90+ % teori nämnde hon att det är 50/50. Jag har inte så mycket emot praktiska moment men jag föredrar mer teori. Jag diggar heller inte kursplanen lika mycket som de andra skolorna. Hon nämnde även att det finns 80 platser inom utbildningen när det i självaste verket finns 95. Lite skeptiskt blir jag. 
    Vad skulle ni gjort i min situation? Jag har tänkt att läsa en master om jag har möjlighet också men den kanske jag tar utomlands. Men jag kommer nog inte ta den på LiU. 
    Ska man börja på LiU och sen byta skola genom att söka till ?senare del?? 
    Alla råd uppskattas enormt! 
    MvH 
Svar på tråden Beslutsångest universitet