• Spucks

    Hur mycket pratar er 1,5 åring?

    Det låter helt normalt. Min dotter började prata när hon var 16 månader och lärde sig nya ord dagligen, ibland fler, så när hon var 18 månader var det säkert rund 100 olika ord hon sa och som jag förstod.
    Sonen började prata när han var 17 m
    ånader, och förutom "mamma" bestod nästan alla ord av 2 bokstäver (konsonant+vokal), några få av 3 (om ordet började med 2 konsonanter) och ibland 1 (om ordet började med en vokal), vilket också betyder att många "nya" ord han lärde sig under tiden lät exakt likadana som andra - inte för honom, men för mig. Undrar vad din BVC hade tyckt om detta ;)

  • Spucks
    Blue Waffle skrev 2021-04-18 23:32:29 följande:
    Ack o så facinerande att jag tog mig tid att bry mig om mitt barn och uppmuntra hennes kunnande och vetgirighet, utan att tänka på vad DU skulle tycka om saken.
    Ja det gör vi verkligen, jag engagerar mig i mitt barns mentala utvecklinng medan du sitter på FL och kritiserar andra föräldrar när du borde lägga din energi på din yngsta istället. Låter som han agerar ut för att föräldern inte ger tillräckligt med uppmärksamhet. Näpet.

    Jag förstår inte sammanhanget med att räkna orden ett barn kan säger och att bry sig om sitt barn och uppmuntra barnets kunnande och vetgirighet.
    Menar du att om man inte har en lista av alla ord ens barn kan, bryr man sig inte om hen?

Svar på tråden Hur mycket pratar er 1,5 åring?