Inlägg från: gråfågel |Visa alla inlägg
  • gråfågel

    Ni som vaccinerat er mot covid, biverkningar?

    Ni som vaccinerat er mot covid, vilket sorts vaccin har ni fått och vilka biverkningar har ni fått?

    Hade ni haft covid och antikroppar innan ni vaccinerade er?

    Är lite nervös för att ta vaccinet, men ska göra det nästa vecka, vill gärna höra om andras upplevelse.

  • Svar på tråden Ni som vaccinerat er mot covid, biverkningar?
  • gråfågel
    Anonym (X) skrev 2021-04-16 09:49:03 följande:

    Pfeizers, ont i armen och lite värk i musklerna. Vet några som fått lite feber också på vaccinationsdagen. Inga biverkningar alls efter ca 2 dagar.


    Jag försökte citera er båda, men det lyckades inte av någon anledning, jag kommer absolut vaccinera mig, och det känns nästan som ett måste i det yrke jag har också, dock kan man ju bli lite stressad av sådant som står i media samt har jag ett barn som fått reaktioner på vaccin vid två tillfällen. Vet att jag kommer få pfizer eller moderna, men verkar ju som de flesta har liknande biverkningar. 
  • gråfågel
    Anonym (W) skrev 2021-04-16 10:47:16 följande:
    Media tjänar pengar på rubriker och är dåliga på att ta ett samhällsansvar för HUR man rapporterar. Visst har det förekommit fall med blodproppar som lett till död, men sätt antalet fall mot antalet vaccinerade så framgår det att risken är väldigt väldigt liten. Som någon skrev i en annan tråd, folk har dött av anafylaktisk chock från jordnötter men risken är väldigt låg och detsamma gäller mycket annat. För att inte tala om p-piller som har betydligt högre risk för blodproppar men det hindrar inte unga kvinnor från att använda dem. Risken är trots allt låg.
    Jag har väl funderat på om jag har höfre risk iom att mitt barn reagerar på vaccin två gånger och jag själv fått en allvarlig biverkning av vaccin tidigare (inte allergisk reaktion men hjärnhinneinflammation)

    Sedan kommer jag ju ändå ta vaccinet då jag arbetar med sjuka barn.
  • gråfågel
    Anonym (Riskgruppare) skrev 2021-04-27 13:42:48 följande:

    Tog Panodil innan jag lade mig. Besvärlig natt. Än frös jag, än svettades jag. Vaknade flera gånger.

    Nu har jag ont i huvudet, i bägge (?) armarna och i benen. Men jag känner mig inte så febrig längre, bara lite varm.

    Maken fick Panodil. Han hade ont i armen nästa dag, annars inga biverkningar alls.
    Varför känner jag mig så dålig? Kanske beror det på att jag fick AstraZeneca. Eller så är jag bara svagare än honom.


    Kan bero på att du är kvinna också. 

    Jag tog pfizer och fick liknande reaktion som du fick, fast jag hade över 39 i feber. Fick även ont i armen och diarre i 2 dygn. Huvudvärk och värk i muskler. Nu mår jag helt bra igen, känns skönt att första dosen är gjord.
  • gråfågel

    Det med kvinna, jag menar att våra immunförsvar kan reagera starkare på vaccinet, det finns dokumenterat redan. Det är dck ett bra tecken att få lite symptom, då det oftast innebär att man utvecklat lite skydd, de flesta blir sämre andra sprutan som jag förstått på sjukvårdspersonalen där jag tog vaccinet.

  • gråfågel
    Anonym (Myran) skrev 2021-04-27 02:53:20 följande:

    Är vårdpersonal och fick Astra Zeneca. Haft covid vet inte om jag har antikroppar efter då de inte testats. Fick feber på kvällen och dagen efter när jag vaknade var febern borta. Däremot luktade en del saker konstigt och samma sak. Är så fortfarande 1 månad efter vaccinet. När jag hade covid försvann lukt och smak helt. De är fortfarande borta förutom dessa saker som började lukta konstigt efter sprutan och som fortfarande luktar konstigt (varit samma saker hela tiden).


    Har hört att många får konstigt smaksinne i mitt umgänge, bland annat att en tyckte att salt inte längre smakade salt. 

    Hoppas det blir bättre.
Svar på tråden Ni som vaccinerat er mot covid, biverkningar?