Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag bjöd alla i byn på kräftskiva och ingen kom

  Fre 16 apr 11:42 Läst 0 gånger Totalt 93 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Nn) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Nn)
  Återställ
  Fre 16 apr 11:42 #5

  Hej! Det här med att du har asperger och gömmer dig bakom att inte förstå sociala koder känns lite som en ursäkt. Sociala koder kan du lära dig hantera precis som du kan lära dig spela biljard även om det inte kommer helt naturligt. Självklart är det en större utmaning för dig att göra det med din diagnos men det går att komma långt! Du är ju intelligent!

  Sluta undvik folk i affären och va på språng hela tiden. Klä dig i olika kläder, bekvämt men passande så att du ger ett trevligt intryck. Inte slutna mjukisbyxor från 2007.

  Shit samma om småprat om vädret, gräsmattor eller bilar inte intresserar dig. Det är så en kontakt ofta inleds och vill du ha kontakt med folk där du bor så får du acceptera och använda detta som ett medel. Folk går inte bara hem till okända personer de aldrig pratat med utan man behöver ju ha någon form av kontakt innan gärna ett antal gånger. Fråga saker om byn till de som bott där längre än dig, vad finns det för trevliga promenad/ utflyktställen? Vart är bästa fiket? Bästa pizzan? Osv. Kanske händer det nått i byn (när det inte är corona) nått speciellt evenemang, marknad eller nått. Försök anmäla dig att hjälpa till eller engagera dig på nått sätt.

  Jag älskar ditt initiativ med kräftskiva, jättetråkigt att ingen kom men svårt i coronatider och relaterat till det jag skrivit innan, du måste ta lite kontakt med folk innan. Du bör även ha haft ett ?o.s.a senast? datum, då vet du hur många som kommer.

 • Anonym (Nn)
  Återställ
  Lör 17 apr 07:22 #52 -1
  Anonym (Mer än en diagnos) skrev 2021-04-16 13:23:00 följande:

  "Det här med att du har asperger och gömmer dig bakom att inte förstå sociala koder känns lite som en ursäkt."

  Ja det skulle man ju kunna tro. Jag har aspergers, förstår sociala koder, alla tycker jag är snäll, trevlig och har humor, ändå är jag en social paraya i princip. Jag blir utesluten för att standard-svensken är funkofobisk helt enkelt, trots att andra säger att jag är trevlig och rolig så gör bara det faktum att jag har aspergers mig till någon man helt enkelt inte umgås med. För att.... fördomar. Detta är en verklighet för många. Ville bara lyfta fram den biten, tycker ditt inlägg i helhet är bra.


  Nej du blir inte utesluten för att den så kallade ?standard-svensken? är funkofobisk. Du blir utesluten för att du väljer att inte följa de sociala koderna när du är mycket väl medveten om vad som behövs för att skapa en kontakt. Det är ingen som vet om att du har Aspergers när du flyttat till ett nytt ställe och kan därmed inte vara funkofobiska och utesluta dig på grund av det. Men anpassar du dig inte det minsta för att passa in i den sociala strukturen, som jag skrev om innan, så är det klart att det blir svårt. Folk är inte heller funkofobiska för att de inte umgås med dig, alla har rätt att umgås med vem de vill (sålänge den andre vill såklart).
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll