• Anonym (TS)

  Nya tjejen misshandlade exet

  Hej FL!

  Jag en man kring 45 som har en dotter på 6 år som jag älskar över allt annat.

  Henne har jag tillsammans med ett minst sagt labilt ex. Vi försökte hålla ihop men det var inte lätt med hennes humör och dramatiska utspel (hon har en diagnos fick jag reda på längre in i förhållandet även om jag misstänkte det ett tag innan). Hon var riktigt elak mot både mig och dottern.

  Jag tog steget och separerade från henne och hon hade väldigt svårt att acceptera detta. Värre blev det när jag träffade min nuvarande. Har aldrig tidigare upplevt sådana känslor och sådan kärlek jag gör med den nya. Hon är otroligt charmig, otroligt vacker och allt jag någonsin önskat mig förutom att hon är ganska ung. (26)

  Från att vi började dejta (dejtade 1,5 år innan vi flyttade ihop). Det som hände var att exet redan från början trakasserade min nuvarande på sociala medier och med samtal och sms. Som tur var brydde sig inte min nya.

  Det som också hände var att min nya kvinna tog till sig min dotter väldigt väldigt snabbt. Nästan lite för mycket. Hon ville spendera all vaken tid med tjejen och hitta på saker på egen hand, tjejgrejer som hon sa. Det var alltifrån parken, shoping, bio, gå med hennes vänner med barn, hon tog med henne själv till föräldrarnas landställe i Estland en hel vecka på segling osv. Hon går på gymmet på pass med min dotter vilket exet tycker är för tidigt. Hon anser att den nya köper för mycket hårband och skönhetsidealet till henne. Hon har tagit hål i öronen på henne på salong utan att fråga bara för att dottern ville det så gärna. Hon har om flickans rum tillsammans med henne en helg för massa pengar, hämtar henne från skolan och fikar efteråt. Har stenkoll på scheman, läxor, möten osv. Lilltjejen säger att hon älskar henne, kallar henne för mamma och går till henne hela tiden om hon behöver hjälp med vad som helst. Hon målar teckningar och gör smycken till henne.

  Det är som om nya ser sig själv som enda mamma till min dotter.

  När flickan skulle till sin mamma motsatte sig den nya detta efter ett tag och berättade att hon dejtade en ny och att han sagt elaka saker till min dotter. Hade inte en aning om detta!! Ville då heller inte släppa henne dit. Min nya hade kollat upp att han var dömd sedan tidigare för misshandel bland annat.

  Dottern ville heller inte gå dit. Den nya vägrade träffa oss.

  Relationen med exet blev värre och värre och vi fick gå i samarbetssamtal. Exet fortsatte trakassera min nya och sa till mig att hon kände att hon tog hennes plats som mamma vilket jag kan förstå. En dag nyligen var exet hemma hos oss för att planera semestern. Hon har börjat komma hem till oss för att träffa dottern då dottern ej går dit längre.

  Den här hagen var exet på sitt huggigaste humör, som om hon redan från början bestämt sig för att bråka ungefär.

  Jag behövde åka och handla snabbt kaffe bla men det drog ut på tiden. När jag kommer tillbaka möts jag av att exet stormar ut. Hon vägrar gå in igen och står och skriker helt hysterisk.

  Hon är helt hysterisk och säger att min nya har huggit henne i handen och vridit hennes handled ur led. Jag ser ett blödande sår på hennes hand och att hennes handled är helt svullen. Exet står utanför att skriker ett tag och min nuvarande står och diskar och vägrar tala om detta!!

  Jag är TOTALT i chock, hon är den lugnaste människa jag känner. Exets reaktioner lät heller inte vänta på sig via samtal och sms. Hon behövde sy sin hand då hon enligt henne blivit huggen med en sax samt att handleden behövt dras rätt och inte går att använda. Hon har skickat bilder på detta. Hon har gjort en polisanmälan och förväntar sig att jag ska vittna.

  Min nuvarande tiger som muren och säger bara att jag inte ska säga någonting alls, att jag ska låtsas som att det regnar och att jag istället bör söka om enskild vårdnad pga mannen i hemmet hos mamman. Snälla hjälp!! Vad bör jag göra? Jag älskar min nuvarande och vill helst inte vittna mot henne. Jag vill heller inte att min dotter är hos exet.

 • Svar på tråden Nya tjejen misshandlade exet
 • Fiona M
  Fjäril kär skrev 2021-04-16 14:39:20 följande:

  Din nya tjej är precis lika farligt som exet. Ser du inte det?

  Ut med henne!


 • Anonym (Ojoj)

  Låter som båda kvinnorna är något ostabila. Du visste vad du hadde att göra med ditt ex. Men den nya och att hon verkar gått helt in och även tar över din roll som dörälder verkar inte helt ok utan rätt gränslöst. Och att hon inte sagt vad som hände i bråket mellan dem verkar också illa. Jag skulle nog ta ett steg tillbaka i den nya relationen

 • Anonym (TS)

  Kan tillägga att det var tur att lillan vad hos farmor och farfar den helgen.

 • Anonym (Andreas)

  Är du så naiv att du verkligen inte förstår vad din nya tjej håller på med?

  Du verkar ha hittat ännu en med diagnos. Hon är verkligen inte frisk. Hon är farlig!

 • Anonym (TS)
  Anonym (Andreas) skrev 2021-04-16 14:51:02 följande:

  Är du så naiv att du verkligen inte förstår vad din nya tjej håller på med?

  Du verkar ha hittat ännu en med diagnos. Hon är verkligen inte frisk. Hon är farlig!


  Hon har varit den normalaste, lugnaste och mest logiska människa jag känner. Är som sagt fortfarande i chock. Vet ej vad jag ska göra i denna situation.
 • Anonym (Tålamod)

  Ta det lugnt. Diskutera det som hänt. Invänta att saker faller på plats.

  Antingen har din nya försvarat sig, eller så är hon knäpp.

  Det kommer säkert visa sig om det blir polis-sak.

 • Anonym (just sayin')

  Om TS hade varit en kvinna hade han fått höra hur det är han som är problemet och som utsätter sitt barn för fara, hur han väljer dessa farliga kvinnor av spänning osv

 • Anonym (Kvinna)

  Du kan ju bara vittna om vad du sett/hört. Att exet var skadat efter att de två spenderat tid tillsammans. En tillräckligt störd person skulle ju kunna ha skadat sig själv.

  Men nu verkar din nya minst sagd skyldig och dessutom känslokall runt det hela. Det är inte friskt beteende att inte prata om vad som hänt och inte visa känslor över det. Tänk om din nya skulle bli arg på din dotter.

 • Anonym (lpp)

  itne ok någonstans, din nya har ju redan tidigt visar att hon försökt ersätta mamman. Mamman må vara knäpp på sitt sätt men din nya kan inte bete sig så. 

  Gör slut! 

Svar på tråden Nya tjejen misshandlade exet