• LadyJane

    Vaccin mot covid

    Jag fattar faktiskt inte hur man kan vara så innihelvete korkad och dum i huvudet att man tycker och "känner" att en risken att drabbas av biverkningar av vaccinet är så otroligt mycket värre än en otroligt stor risk att dö och få kroniska skador av covid.

    Jag är förvånad att människor kan vara så ointelligenta och korkade och ändå tycks kunna läsa. Det borde vara omöjligt.

    svenska.yle.fi/artikel/2021/04/13/radslan-for-astra-zenecas-coronavaccin-ar-kraftigt-overdriven-papekar-expert

  • LadyJane
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-19 11:50:00 följande:
    Jag tror inte att folk är så dumma som du tror.

    De flesta är inte emot vaccin. De är bara emot Astras vaccin. Många 70+ har levt socialt distanserat i över 1 år nu. För dem handlar det inte om att ta Astras vaccin eller att bli smittad. För dem handlar det om att antingen få ett godkänt och bra vaccin med hög effektivitet (dit räknas inte Astras), eller att fortsätta att leva socialt distanserat. 

    Vad säger du om att vektorvaccinen är stoppade i flera andra länder? På rak arm känner jag till Norge, Danmark, Sydafrika och inte minst USA. Tror du deras läkemedelsverk är korkade och ointelligenta? Faktum är ju att vår egna Folkhälsomyndighet inte har något vidare track-record vad gäller att fatta kloka och genomtänkta beslut. Det mesta som kommit från Folkhälsomyndigheten rörande detta virus har ju visat sig vara helt fel. Allt från att smittan inte skulle komma hit, till hur farligt viruset var, till dess vi skulle uppnå flokimmunitet, till att smittan skulle klinga av nu under april, då den gjorde det förra året. Tegnell & Co har ju knappt haft en siffra rätt i sina prognoser. 

    Jag får inga bra vibbar av de där vektorvaccinen och skulle inte ta det själv och jag anser mig vara väldigt påläst. Men alla har ju ett fritt val, eller ska åtminstone ha (verkar som våra myndigheter vill tvinga i oss det där vaccinet). 
    Är man emot Astras vaccin är man så innihelvete ointelligent att det är ett under att de kan stå och gå.

    Intelligens handlar om att man kan bilda sig en egen uppfattning, att man inte går på all propaganda som finns, att man inte går efter det som "känns" bra.

    När du nämner "andra länder" så är du självklart medveten om att deras politiker fattar populistiska beslut grundat på vad allmänheten "känner" är bra? Att de bortser från vad deras egna experter säger?
    Du är förstås fullständigt medveten om detta förhållande?

    Hur kan du försvara att en risk som är mikroskopiskt liten är enorm mycket värre än en mycket större risk att skadas än allvarligare?

Svar på tråden Vaccin mot covid