Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    Hur blir man takt med sina grannar?

    Anonym (Lisa) skrev 2021-04-17 10:13:18 följande:
    Tack för all input! Men.... vilka umgås ni med då under pandemin? Ni som inte vill hänga med grannarna? Jag har många fina vänner men det bor inne i stan eller i närliggande städer och pga pandemin så ses vi inte. Att kunna umgås med grannar utomhus är ju väldigt optimalt dessa tider. Detta är ocksågrannar jag klickar bra med och som har barn i samma ålder (vill poängtera inga förskolebarn). Jag längta verkligen efter att ha en nära vän nära. Det är nog drömmen. Att inte behöva planera helgerna för att träffa sina vänner utan att gå utanför dörren och ha möjlighet till spontana trevliga möten. Vilka umgås ni med nu, förutom familjen? (Coronasäkert såklart!)

    De flesta barnfamiljer har väl bil och därmed möjlighet att ta sig längre än till granntomten. Sedan kan man ju ändå bli lappsjuk av att jobba hemifrån hela dagarna och bara träffa kollegorna via zoom, eller av att vabba mer än vad man jobbar, eller av att inte kunna strosa runt i butiker och köpcentrum.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Lisa) skrev 2021-04-18 14:52:13 följande:
    Wow... jag har fått 2 dislike... för att jag vill ha ett socialt liv och kunna umgås med de som bor nära.. men tydligen är det konstigt enligt många i den här tråden. Här vill man vara ifred så man kan påta i trädgård eller se på tv istället för att ha trevligt med andra människor. Jösses vad märkligt

    Jag blir lite nyfiken på hur du är uppvuxen, med tanke på att du blir så förvånad. Hur bodde du som barn? Vilka umgicks dina föräldrar med och under vilka former? Är du kanke uppvuxen i ett annat land än Sverige? I glesbygd kan jag tänka mig att man är tajtare med grannarna eftersom det är dem man har att förlita sig till om något skiter sig och man behöver hjälp. Men i ett villaområde kan man ringa ambulans eller taxi eller till bästa kompisen som bor ett par km bort.
Svar på tråden Hur blir man takt med sina grannar?