• Anonym (E)

    Hur blir man takt med sina grannar?

    Jag kan bara utgå ifrån hur jag tänker och resonerar, och jag vill inte bli för nära vän med mina grannar. Jag tror att det beror på att jag behöver mitt utrymme och inte vill behöva känna att jag alltid måste vara social och umgås fastän jag inte vill eller orkar. Det är svårt att komma med undanflykter när dom kan se att man är hemma.

    Jag gillar mina grannar och småpratar gärna lite när vi stöter på varandra ute på gatan men det räcker så. Jag gillar inte ens att prata över häcken när jag är ute på min tomt för det är mitt "space" och där vill jag vara ifred precis som inomhus. Men tyvärr verkar mina grannar tycka att det är helt okej att ställa sig vid tomtgränsen och börja prata när jag är ute på tomten vilket är bra irriterande.

    Men i och med pandemin kan det ju vara därför som grannarna tackar nej, eller så känner dom kanske att dom har nog med vänner och inte har behov av fler. Anledningarna kan vara många, men jag tror inte att du behöver ta det personligt utan folk gillar nog att hålla sig på sin kant. Sverige i ett nötskal.

Svar på tråden Hur blir man takt med sina grannar?