• Mandel

    Hur blir man takt med sina grannar?

    Jag har det precis som du TS. Jag har i 26 års tid hittat på saker och bjuder hem folk. Både Vänner, familj och släktingar. Allt ifrån friluftsaktiviteter till 3-rättermiddagar.
    Alla tackar ja och kommer och alla säger att det är så trevligt och att vi borde göra detta oftare, men .... ingen bjuder tillbaka. I alla fall frågar de inte mig...
    Ser genom sociala medier att många umgås med varandra och jag blir inte tillfrågad och det gör ont ända in i själen faktiskt.

    Så nu har jag verkligen bestämt mig att det är slut på att hitta på saker och bjuda hem folk. Förr om åren har jag efter några månader tröttnat på att inget händer och till slut ändå tagit tag i det och hittat på/bjudit, men nu får det vara slut med detta. Har sagt till kollegerna att säga NEJ om jag börjar prata om att bjuda hem "väninnorna" eller någon annan igen.
    Kan inte vara så att mitt liv ska vara en fotbollsmatch i en backe där min planhalva är i nedänden så alla bollar jag skjuter över alltid rullar tillbaka till mig utan att någon annan ens behöver nudda dem... 

    Och extra ont gör det då jag vet att gamla gänget umgås trots pandemi och de mer än gärna umgås med x-maken och hans nya, men min nye har de inte ens brytt sig om att träffa. Knappt ens frågat om jag har träffat någon och då har vi varit ett par i ca 1 år.
    Så jag har helt sonika strukit alla gamla bekanta -som jag trodde var mina vänner, ur mitt liv. 
    Fyller snart 50 och det kommer inte bli någon stor fest eftersom ingen förtjänar att bli bjuden.
    I år var det 9 personer som sa grattis till mig på min födelsedag. och då var det 7släktingar av dem.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Hur blir man takt med sina grannar?