• Anonym (ppp)

    Vill inte ta barnfrågan igen..

    Be vännerna sluta fråga! Det är klart det stressar när andra ska lägga sig i, när man själv har svår att prata om ämnet i sin relation. 

    Det är dock väldigt vanligt att män känner precis som han säger, att det blir prestation och press och det kan verkligen ta bort lusten för sex. Jag tänker att det är superbra att han säger hur han känner för många män gör inte det utan det blir mest vresigt mellan en och det försämrar relationen.

    När jag och min partner var i samma stadie som ni så kände han just pressen att presentera. Det tog 3 år innan vi fick till första barnet och efter att han försökt ungefär ett år sa han att det här var riktigt jobbigt för honom. Vår lösning var att jag aldrig talade om när jag hade ägglossning, och att vi hade sex 2-3 dagar varje vecka oavsett om det var chans att bli gravid eller inte. Vi försökte normalisera en rutin som skulle kännas lustfylld och vi pratade inte så mycket om huruvida det kunde bli barn eller inte. Det blev faktiskt bättre när vi gjorde så. Givetvis fanns barnfrågan i bakhuvudet hela tiden men jag förstod att jag behövde lyssna på honom för att han inte skulle ge upp. Ni behöver nog hitta något liknande och du TS, behöver tagga ner lite grann. Att ha försökt ett halvår är faktiskt inte mycket i sammanhanget även om det känns så. 

Svar på tråden Vill inte ta barnfrågan igen..