Inlägg från: Skogshuggaren |Visa alla inlägg
  • Skogshuggaren

    Fel att tjäna pengar på aktier?

    Nej, varför skulle det vara fel? Jag har mycket aktier och tjänar bra på det.

  • Skogshuggaren

    Om man är emot aktieägande så är man ju emot hela det ekonomiska system som vi lever i. Det är företag och företagande som skapar välstånd, och till detta behövs kapital. För ett företag är det bra att ha en bred ägarbas (många aktieägare), då är det oftast lättare att t ex genomföra nyemissioner. Jag har bidragit i många emissioner i mina dagar, och därmed räddat företag eller gett dem möjlighet att utvecklas.

    Det är ju inte sant att det krävs "en större startpeng". Vem som helst kan köpa aktier, idag kan man köpa poster om en enda aktie. Det kan räcka med 50 kr för att gå in på börsen. Och jag vänder mig mot att aktiemarknaden skulle vara ett "spel". För mig är det ett sätt att investera och få en bättre avkastning än på bankkontot.

  • Skogshuggaren
    Anonym (Hmm) skrev 2021-04-20 11:17:42 följande:

    Så om alla var odlare och sjukvårdare, ägde all mark tillsammans samt byteshandlade, som ex vi ser till att ni får vatten ut i det området om vi får ta en viss procent utav de tillgångar som gömmer sig i marken.


    Du får gärna propagera för ett annat ekonomiskt system än det vi har idag, men jag tror att du har ganska få anhängare. De försök som har gjorts med alternativa system på olika håll i världen har inte blivit så lyckade.
Svar på tråden Fel att tjäna pengar på aktier?