• Limeblad

    Fel att tjäna pengar på aktier?

    På 50 kronor får man inga miljoner nej, men att kontinuerligt spara 50 kr i månaden ger på sikt tiotusentals kronor i avkastning. Det får man inte på ett sparkonto eller i madrassen. De allra flesta har också ett större utrymme att spara än 50 kronor per månad.

    Det hela känns lite som att klaga på att inte alla vinner på triss eller postkodlotteriet eller som att det är orättvist att inte alla kan bli nästa Zlatan.

  • Limeblad
    Anonym (Hmm) skrev 2021-04-21 00:10:36 följande:

    Det du säger ang häst och vagn.. Har du erfarenhet utav det eller, så du kan med säkerhet säga att du inte skulle vilja det ? Du vet människan är bra på att anpassa sig. Och jag är själv uppväxt med häst och vagn (för nöje då) och det är något jag verkligen skulle vilja gå tillbaka till. Fatta vara fri (förutom arbetet då) och gå tillbaka till sin vagn där din familj är i både eldvedad värme samt springer omkring ute i naturen runt omkring och med kanske en hund som skulle dö för er och kärleken är TOTAL!


    Själv är jag väldigt tacksam över att jag har en bättre levnadsstandard än mina far- och morföräldrar. Som inte behöver slita i skogen med hästen trots 30 minusgrader och får permanenta lungskador eller som inte behöver gå ut till korna trots riktigt hög feber för att de bara måste tas om hand, ramlar och spiller skållhett vatten på mig (anekdoter från deras liv). Liv som i stora delar var slitsamt arbete, där få hade möjligheten att vidareutbilda sig. Det är med glädje som jag varje månad investerar delar av mitt överskott på börsen (för att inte tala om pensionspengarna som staten investerar på samma ställe åt mig) för att kunna ge mig och mina barn ett bekvämare liv.
Svar på tråden Fel att tjäna pengar på aktier?