• Lisen91

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Hej! Jag är gärna med i denna tråden. Jag och sambon har försökt i snart ett år..

    Bim 10/5, tar det sig inte denna månad överväger jag att ta kontakt med vården. Det jag gruvar mig för dock är ju att vården går på BMI om man får utredning eller inte. Jag vet att mitt är för högt men samtidigt säger det inget om min hälsa! Jag äter bra och varierad kost och tränar 7 dagar i veckan och har gjort sedan nov-20. Blir så förbannad och vill verkligen inte ta kontakten då jag är rädd för bemötandet. Klart att jag jobbar med vikten varje dag och framförallt synen på hälsa samtidigt som jag försöker ta mig ur gamla mönster där jag tryckt ner mig själv pga hur jag ser ut och snarare acceptera min kropp som den är. Känner en stor hopplöshet just nu..

  • Lisen91
    Msofie skrev 2021-05-05 21:00:47 följande:

    Hej!

    Haha hade nästan glömt att jag gjorde denna tråden, det blev ju en bust. Jag förstår dina farhågor. Jag har nyss slutfört en utredning genom landstinget och måste tyvärr säga att jag förra veckan hade en otroligt dålig upplevelse från läkare gällande mitt BMI. Behöver inte gå in på det vidare om det är triggande för dig. Men tyvärr är jag nog inte den första eller sista. Sen tänker jag inte att BMI står i vägen för en utredning i sig, det kan i så fall vara om du vill ha landstingsfinansierad behandling, tyvärr!

    Du har inte funderat på att vända dig privat? För det är en helt annan värld.


    Haha ja jag förstod nästan det, men vi kan ju hoppas att några fler hittar hit :)

    Okej, det var ju inte alls så kul att läsa. Nej tyvärr är du nog inte det..

    Jo jag har tänkt tanken på privat, dock tror jag att den privata kliniken som finns i min stad är kopplad och har avtal med regionen.
  • Lisen91
    Msofie skrev 2021-05-05 22:45:06 följande:

    Hm den privata kliniken jag går till nu är på sätt oss via kopplad, man kan gå där fast via landsting med. Tänker kanske mest att från vad jag har hört det en helt annan mentalitet och pepp i privata kliniker! Jag hör att det är något tufft för dig, men hoppas du finner styrka att ta dig vidare i din situation, för utredning är en del i det och behövs i vissa fall!


    Okej, då är det kanske något liknande här. Det är mycket möjligt att det är så. Men jag känner att jag vet inte ens vart jag ska börja? Om man ringer till sin vårdcentral ska man prata med en sköterska eller ska man trycka sig vidare så man får prata med barnmorska? Har verkligen ingen koll..
  • Lisen91
    C20swb skrev 2021-05-05 22:12:35 följande:

    Jag är gärna med i denna tråden, om jag får.

    Är inne på 9e försöket och jag har tappat hoppet. Har fått träffa läkare som gett mig letrozol eftersom mina ägglossningar är dåliga. Andra omgången med det denna cykeln, men jag tror inte på det.

    Vet inte när min BIM är, är just nu på dag 13 och har fortfarande inget plus på ÄL-test.

    Trodde verkligen att jag var gravid innan jag fick mens sist, har aldrig känt så innan. Blev riktigt ledsen denna gången. Hur ska man hantera alla negativa testsvar?


    Välkommen och självklart :)

    Jag förstår det där med att tappa hoppet.. men vi ger inte upp <3

    Håller tummarna att det ska fungera och att äl kommer igång!

    Okej ja jag fick sen äl denna månad, på CD 16 och mina cyklar brukar ligga på 30 dagar. Denna månad blir beräknad på 32 dagar (använder app för att någorlunda hålla koll).

    Usch vad jobbigt det måste varit :( Jag har haft hoppet uppe denna månad men nu börjar det ta slut, jag tror inte det blir något nu heller.

    Jag vet inte hur man orkar egentligen, när mensen väl kommer är iaf jag helt förstörd men så tar den slut och man börjar närma sig äl och då är det som att allt hopp kommer tillbaka och man har glömt det jobbiga för en stund. Sen är det ju en fördel att man kan få ventilera sig här och veta att man inte är ensam <3
  • Lisen91

    Msofie, BIM 15/4, 24 år (15e försöket)

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    C20swb

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

  • Lisen91

    Uppdaterar listan med nytt datum för BIM på mig.. har inte tagit något test men har börjat få bruna flytningar så kändes onödigt då jag vet att mensen är på ingång..

    Usch jag är så emotionellt dränerad idag då jag gråtit hejdlöst, städat och vilat om vart annat.. har ingen energi kvar nu. Är så trött på denna besvikelse som kommer tillsammans med mensen!

    Som jag skrev i ett svar i en annan tråd så fick jag idag dela allt som har med detta att göra med min svägerska som berättade att hon och min bror går igenom samma sak och dessutom gjort en utredning. Lider ju så med dem då jag vet hur ont det gör men det var samtidigt så skönt att få prata med någon nära i familjen som kunde förstå och relatera. Så nu ska jag ringa till den privata kliniken som finns i staden jag bor direkt imorgonbitti och se vad dom säger.

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    Janni91, BIM 25/5, 30 år (11:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Lisen91, BIM 8/6, 29 år (11:e försöket)

  • Lisen91
    Msofie skrev 2021-05-09 19:40:59 följande:

    Vilken grej ändå att det visar sig att din bror går igenom samma grej. Tycker det är väldigt skönt när det dyker upp människor som går igenom samma ska, det är så värt att få prata face to face med någon om denna situationen och kan stötta en i vardagen.

    Förstår dina känslor, tror vi alla har varit där någon gång. Hade samma känslor efter förra mensen. Gör precis bara det du orkar och som får dig att må bra, man kan inte alltid vara på topp.


    Ja det var lite speciellt faktiskt. Verkligen!

    Ja man har ju sina toppar och dalar.
  • Lisen91

    Hej tjejer! Jag har varit väldigt off senaste veckorna men har varit inne och läst med jämna mellanrum så tror att jag hunnit med allt som skrivits, även om jag inte skrivit något själv. Det är verkligen en berg- och dalbana, upp och ner. Så roligt att få läsa om era utredningar, IVF och plus! Stort grattis till er <3

    Men också så ledsamt att läsa om frön som inte vill stanna kvar och gro, hur psykiskt påfrestande denna process är osv. Skickat världens största kram till er alla!

    För snart 3 veckor sedan tog jag mod till mig och ringde den privata kliniken där jag bor och rådfrågade lite. Det var inte det roligaste samtalet jag gjort kan jag säga. För det första tyckte hon att det var en väldigt dålig tid just nu att påbörja utredning pga att de stänger över sommaren, och jag förstår ju hur hon menar. Påbörja något nu för att sen behöva vänta till augusti. För det andra så fick jag ju bekräftat att vården tycker att jag väger för mycket..

    Jag kan bli så sjukt irriterad över detta! Jag förstår att det finns risker med att väga för mycket men det är ju inte som att vi ska börja med tex IVF direkt?! Tycker att man borde kunna få boka en tid iaf för att börja med typ prover eller kolla hur allt står till där nere? Eller är det bara jag som tänker så? Dessutom jobbar jag varje dag med vikten då kost och träning är A och O för mig. Och har redan tappat ganska många kilon. Fan man borde kunna se på det med ett längre perspektiv istället för så långt näsan räcker.. Aja nu har jag gnällt tillräckligt. Sköterskan jag pratade med gjorde ju bara sitt jobb och var ändå snäll och skulle spara mina uppgifter så skulle vi höras i augusti när dom öppnar igen för att se hur jag låg till med BMI då så det är ju alltid något.

    Sorry för långt inlägg. Uppdaterar listan också då min äl blev senare än planerat.

    GladC20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkveds) - PLUSSAT

    Msofie, BIM 20/4, 25 år, (15e försöket)

    Weloty, BIM 25/5, 30 år (12:e försöket)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Mirabilis89, BIM 30/5, 32 år (11:e försöket, kanske...?)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Emmalucy, BIM 8/6, 35år (6:e försöket men 3års misslyckade försök med exet)

    RH93, BIM 11/6, 28 år (11:e försöket)

    Lisen91, BIM 12/6, 29 år (11:e försöket)

    Soff, BIM 20/6, 33 år (15:e försöket)

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS)

    Mizzi26 Bim 21/6, 27 år (1 missfall, oregelbunden & lång cykel)

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Memestar, BIM 11/6, 29 år (9 försök, aldrig varit gravid tidigare, allt ser normalt ut hos mig)

    Längtartillvår, BIM 14/7, 35 år (10e försöket)

  • Lisen91
    Molybden skrev 2021-05-28 14:23:24 följande:

    Bra att du hörde av dig även om det dröjer tills augusti. Nu kommer de ju förhoppningsvis höra av sig när de har möjlighet. Synd att de gick på om vikten direkt utan att ta hänsyn till att du kanske försöker gå ner i vikt. Om inte annat kan det ju vara ytterst relevant att ta prover om du är överviktig kan jag tycka. Hoppas att din Hälsoresa går bra och att du kanske inte ens behöver en tid när augusti kommer!


    Ja men precis. Väldigt synd och precis så tänker jag också. Tack, vi håller tummarna på det iaf.
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid